Att ansöka, man fyller bara i barnens personnummer och svarar på om de bor hos dig. Klart. Sen kommer en handläggare ringa upp till dig och fråga hur det ser ut och då svarar du ärligt på hur situationen ser ut och även det du skriver här. De är mycket vana vid denna situation. Din man kommer , efter sin betalningsförmåga att snällt få betala till FK om han har ekonomiskt utrymme för det. Inga konstigheter. Ev tvist måste han ta med FK, du kan skylla allt på dom och att han får höra av sig till dom.... Lycka till !

Åh vad jag lider med dig när jag läser ditt inlägg❤️❤️ Har hans drickande alltid varit såhär illa? Så barnen fått ta del av det? Jag har en pappa som är alkoholiserad som under hela min barndom druckit mycket. Alla högtider, födelsedagar, semestrar och alla helger var/är fyllda med alkohol. Jag förstår att det är otroligt tufft att som anhörig ta ställning till en anhörigs alkoholvanor. Jag har precis som du testat allt och ställt ultimatum om att jag lämnar om han dricker igen, men precis som för dig så kommer dedär tomma löftena tätt inpå och även om man VET att det är tomma löften så är det så svårt att stå emot, för man vill ju bara lita på dem och hjälpa till, eller hur?
Jag hoppas du inte känner att jag tog över din tråd när jag drog upp exempel från mig själv. Ville bara visa några likheter och att den alkoholiserade är otroligt egoistiskt och jag tror inte man kan vara lycklig om man lever i det.
Jag har inte hunnit läs kommentarerna än men ska göra de nu direkt, var bara tvungen att svara dig först. Jag hoppa du lämnade honom så du slipper denna psykiska misshandeln, och om du inte gjort de så finns vi alla här som stöd och bollplank❤️
Ta hand om dig ❤️❤️❤️

Blade Runner

Tack för ditt inkännande meddelande ?. Jag har lämnat honom och jag arbetar med att lämna det destruktiva bakom mig, att bygga upp mig själv och börja leva, inte bara överleva.
Han har alltid druckit ( vi var gifta i 20 år) och han drack innan dess också men de sista åren eskalerade det.
Vi är en fin familj här i forumet och det känns så tryggt att få prata med er.
Kram Runner

Blade Runner

Tack alla för pepp att söka underhållsstöd, nu är det gjort !
Har även blockat exet igen efter ny kaskad av hat sms. Vill han något får han maila. Han ringer barnen och ber dem säga att jag ska ringa honom och han mailar parallellt om att jag är så sjuk och det är så skönt att slippa en psykiskt störd människa men han kan inte berätta varför han är så mån om att jag ska öppna upp min mobil för honom igen för jag tror han bara vill ha en kanal att ”kräkas i”.
Han har fortfarande kvar nycklar till huset och jag har bett om att få dem tillbaka men han vägrar och undrar om jag är seriös och kallar mig sedan labil och störd som svar på min fråga . I fredags gick han in i huset med nycklarna ( han trodde nog inte jag var hemma) och när jag lugnt påpekade att så får han inte göra så sa han okej och sedan sprang han runt och hämtade kläder osv och pep iväg. Jag får väl byta lås nu också.
Dessa män med noll sjukdomsinsikt. Det går inte att förstå och man kanske inte ens ska försöka förstå. Deras hjärnor är så skadade och kidnappade av alkoholen så det finns ingen logik i vad de gör och säger.
Kram till er ?

Blade Runner

Tack för ditt inkännande meddelande ?. Jag har lämnat honom och jag arbetar med att lämna det destruktiva bakom mig, att bygga upp mig själv och börja leva, inte bara överleva.
Han har alltid druckit ( vi var gifta i 20 år) och han drack innan dess också men de sista åren eskalerade det.
Vi är en fin familj här i forumet och det känns så tryggt att få prata med er.
Kram Runner

Fint att du har ansökt och nu ligger inte bollen hos dig längre utan nu får de sköta det med ditt ex.
Fy så jobbigt att han terroriserar dig hela tiden men bra att du blockade honom så du kan få lite lugn och ro. Hur det än är så tar det mycket energi när det kommer samtal och sms hela tiden.
Tänkte på det att han får in i huset är ju inte okej alls. Det är ju inte hans hus längre och vill han nåt får han knäcka på dörren som alla andra.
Jag har tänkt mycket på det också ifall jag kommer att få bli ifred när vår bodelning är över. Känns så jobbigt. Men i värsta fall får man väl begära besöksförbud om det inte fungerar. Jobbigt ändå.

Skickar dig en himla massa kramar och önskar att vi kunde träffats i verkliga livet❤❤❤Azalea

Blade Runner

Hej fina vänner.
Skriver inte så ofta men är ofta inne och läser om era resor och kamp, vi är bra !
Den sista gången mitt ex svek mig var i maj 2019 och en vecka efter det fick jag fruktansvärd ledvärk i hela kroppen och mina händer skakade och jag hade svårt att greppa en kopp osv. Jag utreddes hos läkare men inga fel hittades förutom en höjd sänka som sedan normaliserades. Jag fick massage och efter fyra månader släppte värken och stelheten och skakningarna.
Nu känns det som att nästa fysiska reaktion är mina tänder. Jag är kanske fånig men jag blir så emotionell när jag tänker på att det kanske har med all min smärta och instängda känslor att göra.
Jag led av tandvärk i somras och fick dra ut den tanden i augusti. Två veckor senare fick jag sån värk i en annan hand att jag nästan kräktes av smärtan. Det visade sig att den tanden var död och den rotfyllde jag i veckan och ska få en krona om någon månad. I fredags var jag tillbaka hos tandläkaren igen och hade då fyra hål som jag påbörjat lagning av. Tandläkaren undrar om jag varit utsatt för stress och pressat sönder tänderna i sömnen och då började jag nästa gråta när hon frågade. Jag behöver fixa bettskena också till natten. Sedan har jag förändringar i benvävnaden i käken som växt sedan sist jag kollade upp det så jag ska till Karolinska för bedömning. Jag är livrädd för att det ska vara något farligt. 25.000 sek än så länge men det är okej bara jag blir bra. Jag känner och tänker och hoppas att allt detta är symptom på att jag ignorerar mitt eget välmående och svikit mig själv. Nu vill jag bli hel och få mitt liv tillbaka .
Jag börjar nog bli gammal också för jag ser dåligt och har prövat ut glasögon också :-).
Blade Runner

Jag är helt övertygad om att när inte sinnet förstår att man måste lämna, så gör sig kroppen påmind om att det är fel.
Hade mycket värk i min kropp, hjärtat som gick på högvarv, problem med min mage, eksem.
Det mesta har blivit bättre och en del har blivit helt bra. Kroppen sa ifrån det inte hjärnan ville fatta, att jag var tvungen att lämna.
Bor intill en som dricker. Partnern i det förhållandet är sjuk. En natt vaknade jag av att denna personen kom hem och var full. När jag började tänka på partner och hur det kändes att få hem någon som var så påverkad, så fick jag värk i hela kroppen där jag låg i sängen. Kroppen mindes hur det var. Oron kändes i hela kroppen. Trodde inte att det kunde bli så. Men det sitter liksom i märg och ben.
Så man kan ju bli både psykiskt och fysiskt sjuk av att leva med någon som dricker.
Hoppas Blade Runner att allt blir bättre för dig snart.
Kram?

gånger att det är din kropp som typ ventilerar själen. Jag har ett eksem stor som en fem-krona som har flyttat runt på min kropp sen jag var ung. Behandlar jag på ett ställe kommer det snabbt tillbaka på ett annat. Just nu sitter det i nacken. Ska inte göra något åt det denna gång utan se om det försvinner av sig själv nu när jag jobbar med mitt inre och tar hand om mig själv. Migrän har jag haft mycket. Slutade med medicin i samband med att jag lämnade mitt ex. Behandlar med akupunktur istället, känns bättre än starka mediciner. Har inte haft migrän på drygt två år nu Och tänk all magont man haft genom åren. Hjärtklappning, yrsel ja you name it. Nu känner jag mig PIGG! Bara det där förbenade eksemet som skall bort också. Bladerunner du har gått igenom mycket! Unna dig så mycket bra saker du bara kan och har tid med. Tror din kropp kommer stabilisera sig med tiden. Posttraumatiskt stress kallas det väl? När allt lugnar ner sig och man kan fokusera på sig själv så kommer alla känslorna på något sätt. Många kramar ♥️

All stress och oro måste ut någonstans annars ligger det bara och pyr och man blir sjuk till slut. Vi har ju allihop levt under ett enormt tryck på kropp och själ så det är inte konstigt om det blir obalans tror jag.

Jag har haft en del panikångest. Svårt att andas när det blev för stort och jag släppte tankarna lösa på allt som hände , riktigt otäck känsla.
En annan grej var att jag trodde att det var något fel på mitt hjärta.
Det höll på i nästan ett år och jag vågade inte gå till doktorn.
Det kändes som kolsyra som bubblade från armhålan längs hela vänster bröst.
Jätte obehagligt.
När jag sen kom till psykolog så släppte det efterhand och berodde säkert på långvarig inre stress trodde hon.

Finaste Blade Runner ❤ Var rädd om dig och hoppas du snart mår fint igen.
Massvis med bamsekramar frpn Azalea ?

Blade Runner

Azalea, Skrållan, Nordäng67 !
Visst är det ändå lite fascinerande hur kropp och själ hänger samman. Tack för ert stöd och pepp.
Ni får mig att må bra.
Kram Blade Runner

Delar verkligen er uppfattning om att stressen uttrycker sig i kroppen när man inte kan hantera den på något annat sätt.

För ett par år sedan var min son försvunnen under drygt två veckor. Jag mådde självklart väldigt dåligt med bl.a. väldigt kraftig yrsel. Blev inlagd på en strokeavdelning och man tog alla tänkbara prover. Allt var bra och bedömningen gjordes att det var psykosomatiskt och orsakat av att min son var försvunnen. Har därefter inte känt av någon yrsel.

Blade Runner

...att din son var förvunnen, jag vågar knappt föreställa mig din ångest och oro. Smärtan sätter sig i kroppen och min störst utmaning framöver är att stanna upp och känna ! Känna, känna , känna och inte jag bort känslorna med en rational om varför jag inte får känna som jag gör.
Kram

Blade Runner

Jag har nästan slutat skriva om exet och känner att han inte längre står i centrum för mina känslor men jag unnar mig att vara kvar i min arga känsla över honom nu. Som ni vet ansökte jag till slut om underhållsstöd hos FK för att han vägrar betala något för barnen och säger att han inte har någravpengar trots att jag tog ett stort lån och betalade honom vid skilsmässan. Nu stack han iväg till Maldiverna utan att berätta för barnen. Och han är dessutom sur för att FK nu hört av sig till honom. Det är nästan så att man häpnar hur dessa hjärnor inte fungerar som de ska.
Jag är dock glad att jag kan känna mig arg på honom , jag måste öva på att känna och bekräfta mina känslor.

Ja, det är inte lätt att förstå vad som försiggår i deras tankar precis.
Fy, så fult att göra så och förstår att du är arg och besviken på honom och då framförallt emot barnen.
Visst är det skönt att du har kommit så långt att han inte är centrum i allt och att kunna lägga tankar och fokus på något viktigt istället, som på dig själv och barnen.

Jag tappade det lite för 2 veckor sen men har hämtat upp mig själv och självkänslan lite igen och använder också ilska för att hålla mig på rätt spår nu. Lite djävlar anamma behöver jag för att stå upp. Är annars alldeles för snäll vanligtvis och det blir inte bra.

Önskar dig en mysig helg med några fina dagar i höst vädret.
Massa kramar från Azalea❤

Blade Runner

Du har så rätt ! Att vara snäll och känna empati är viktigt för mig men min terapeut har också på riktigt fått mig att förstå att jag gång på gång varit för ”snäll” på beskostnad av mig skälv. Hela tiden nedprioriterat och hittat ursäkter för att inte få känna som jag gör / slå på mig själv och släta över. Nu övar jag i stort varje dag med att vara tydlig och våga känna och våga sätta gränser. Känna har jag gjort mycket men jag har inte riktigt förstått hur känslan känns och vad den försöker berätta för mig.
Så fint att du mår bättre igen. Klart man tappar det ibland, dels pga vad vi varit med om, dels för att vi är människor. Du är så fin och klok.
Jag hade inte blivit arg om han åkt på semester och berättat för barnen innan eller om han åkt till ett ”vanligt” resmål. Men just Maldiverna som är fruktansvärt dyrt och i samma andetag hävda att han inte ens har råd att betala minimiunderhåll till sina egna barn. Illa.
Trevlig helg och stor kram !

InteMera

Ja detdär med att ordna med ett vettigt underhåll är inte det lättaste, känner så väl igen detdär att ”jag har inga pengar” trots egna resor och annat som kostar pengar. Sprit och party finns det liksom alltid pengar till, om barnen har mat eller kläder är liksom sekundärt och gärna någon annans ansvar. Helst dens som varit så elak och lämnat, när bägaren runnit över. Offerkoftan är stark hos alkoholisten och de känner säkert de är värda lite semester när alla runtom är så taskiga och egoistiska, ur deras snäva perspektiv sett. Jag tror det är en kombination av snedvriden verklighetsuppfattning hos alkoholisten och en önskan om nån sorts hämnd då man lämnat. De klarar inte av att se till barnens bästa, ännu en orsak att se att skilsmässa var det enda riktiga!

Jag håller med alla här att kroppen ackumulerar stress och det kan visa sig i alla möjliga fysiska symptom. Själv hamnade jag på intensiven i flera dagar helt plötsligt för några år sen, pga organsvikt som inte kunnat förklaras med något medicinskt fel och sannolikt berodde på en stresskollaps efter en hemsk sommar där hans drickande antagit nya proportioner för några år sen. Så ja kroppen vet och förstår.

Ta hand om er och njut av hösten!

Stolta över oss själva över allt vi har åstadkommit och ge oss själva en stor kram över hur bra vi faktiskt är.
Det vi har med i bagaget efter så många år då vi har åsidosatt oss själva för att klappa medhårs så det dagliga livet skulle fungera har ju sagt sina spår och präglat oss.

Minsta lilla framsteg man gör eller något man är lite nöjd att man klarat av får vi inte glömma att berömma oss själva.

Jag hamnar emellanåt i diket och tycker allt är eländigt men när jag tänker efter så här jag gjort mycket bra. Både att till slut våga lämna men med mycket annat.

Så tjejer❤Ge er själva en bamsekram för ni är underbara!!
Kram ?Azalea