Grattis till framgångarna på vågen.
Jag funderar på att flytta upp min trivselvikt ett snäpp ?
Inser att den är exakt samma idag som när jag gick på Viktväktarna efter graviditet, då jag var 23.
Det är fyra kilo kvar men jag funderar på att låta det vara bra såhär. Och helst inte gå upp då, är väl tanken.
Det bara slog mig att det mesta i livet förändrats, så kanske även trivselvikten... kram!

Tackar! Samma vikt som när du var 23 Se klart! Nä, jag tycker gott du kan nöja dig där du ligger nu.? Min trivselvikt är när kläderna passar bra. Vill inte gå ner för mycket, för då måste jag ju köpa en massa nya kläder, och det är bland det värsta jag vet. Att lägga en massa tid på att ränna i affärer och prova kläder.
Jag har iofs inte testat detta sedan jag blev nykter så det får bli min utmaning på 10- månadersdagen. en heldag i ett köpcentrum! Vem vet, det kanske är kul nu. Behöver nog uppdatera mina kläder också , en del har hängt med väldigt länge.?

Den största fördelen med mitt viktrace är nog faktiskt att min kondition har blivit så mycket bättre, jag var i grymt dålig kondition den sista tiden innan jag slutade dricka.

Ha en härlig dag! Kram ?

Att känna sig fräsch och ha ork för livet, är underbart..Förstår din känsla..Att titta sig i spegeln och vara nöjd?..Ja när det börjar gå hål i ärmarna på retrotröjan, som man har haft sen urminnes tider, då kanske köpcentrum är en bra utmaning..?..Samtidigt konsumerar vi åt helsicke för mycket..Tänkte på dig i går Torn, när jag var hos min dotter..Dom har så mycket grejor och kläder, så en tiondel hade räckt..Tänkte på att en som du förmodligen nöjer dig med en eka, fiskespö, och kläderna du har på dig, och mår gott ändå..Min dröm har varit att ta tandborsten i bakfickan och ta ett flyg någonstans..?..Gillar att åka med lätt packning..Kram..?

Secondhand affärer finns numera på många ställen. Där kan man köpa fina billiga kläder och så gör man en bra insats för miljön.
Det är perfekt när man håller på att gå ner i vikt.
De kläder som blir för stora lämnar man in och så köper man nya som passar??

Ha en fin torsdag ?☀️?
Kram ???

Där finns ofta helt nya kläder med lappar kvar om man vet vad man är ute efter (dvs sökningen jeans kommer att ge huvudvärk...)
Jag tycker kilon är en sak men sen är det det där med formen. Kräver innovation i garderoben! ?

Många kvinnor köper kläder åt sina män? I alla fall vi som är lite äldre..?..Ska berätta om mitt x som hade svårt att säga nej till telefonförsäljare..Jag försökte träna honom på att säga nej, och tyckte det började gå riktigt bra..?..När en kalsongförsäljare kvinnlig ringde, och ville prata med honom..Okey tänkte jag, nu kan han nog detta, och gav honom luren..Då efter någon minut, ropar han ”Vad har jag för storlek på kalsonger?”?..Jag blev ursinnig och ropade, ”Lägg ner, lägg på luren”.?.. Och han till försäljaren, med moloken röst.”...Jag ska nog inget ha”....?..

”Vad har jag för storlek på kalsongerna?” Vilken mansbebis, tur att han är ett ex Miss lyckad ?

Kram ?

Det var nog så att jag handlade det mesta jämt..Har inget emot det, bara någon är med och betalar. Skulle exet med i affärer, så hann jag inte blinka förrän det skulle vara klart.Bättre då att åka med andra. Förutom affärer med ”gubbgrejor” där fick jag krupp istället..?..Tror det är därför tex Biltema även har hem och fritidsgrejor..?..

Vilket intresse det fanns här för kläder, kul!? Secondhand och Tradera låter bra, det får jag testa! Jag värnar om miljön och har faktiskt aldrig varit någon prylnörd. Har tex ofta fått frågor från vänner som undrar varför jag inte har fler fiskeprylar. Jag köper det som det nappar på, och har min fiskerulle så länge den funkar. Har inget behov av att ha en massa”skrytsaker”.

Pinsamt nog måste jag erkänna att frugan kan alla mina klädstorlekar och jag kan inte någon av hennes.? Men jag kan mina storlekar, även kalsingarna.? Historiskt Så står frugan också för större delen av inköp och val av mina kläder. (Jag betalar dock). Hon älskar att shoppa och jag har aldrig gillat att shoppa, så det har funkat bra. Sedan jag blev nykter har jag dock varit i väg och köpt ett par gröna badbyxor, en grön fleecetröja och en grön skjorta. Jag älskar grönt! Naturen ni vet? Frugan har inte gillat grönt så mycket, men den gröna skjortan tyckte hon nu senast helt plötsligt var jättesnygg. Det är tydligen modernt med grönt nu!?

Förstår om ni som kämpar med A-sug osv tycker jag är helt korkad som babblar om kläder här, men det blir så efter ett halvår eller så. Man mår så bra, och alkohol blir en ickefråga. Otroligt skönt och värt varenda minut av kämpande för att få ha det så här. Det blev så för mig i alla fall. Ge aldrig upp! ?

Kram

Vad härligt att läsa om din monokroma shopping- det är också modernt :)
Även om der låter mkt överdrivet så tror jag de där egna köpen faktiskt är en nykter- och självständighetsgrej.
Om du gillar, vad vet jag- peak performance så testa Tradera och lägg till grönt i sökrutan. Frugan kommer att förväxla dig med.. ja vad vet jag.
Jag handlar aldrig kläder till min man, han har en bra stil men jag förstår mig inte riktigt på den.
Som tur är har han slutat handla till mig pga han förstår sig nog inte riktigt på min stil.
Jag väljer att tänka att små mysterier i kärlek är bra, att inte fatta allt. Det har iaf hjälpt till denna period som känns krävande för relationer överlag. Godnatt ?

??inne och tankar lite energi och positivism. Kläder avhandlas här ser jag. Jag rekommenderar oxå second hand, mycket fint som folk inte vil ha. Bara byta ut när man tröttnar. Nä du e inte korkad, du är under tillfrisknande och a har inte huvudrollen i ditt liv längre. Grattis

Fullt upp med jobb i veckan, och jobb hela helgen också. Varför måste man jobba för att tjäna pengar för att kunna leva. Jag hade nog nästan hellre viljat leva på stenåldern. Fiskat och jagat och skaffat min egen mat, utan pengar inblandat. Det hade varit kul.?

Nä, allt rullar på bra, har inget att klaga på egentligen, Jag borde väl flytta till ” det vidare livet” men stannar kvar här ett tag till. Har tänkt till lite och ev flyttar jag dit på min ettårsdag den sjätte januari. Är jag fortfarande nykter då så har jag förändrat klart mitt drickande. Jag har ju jul och nyårshelgen kvar att förändra.? Ett års nykterhet känns lagom. Då har jag varit nykter alla månader på året.
Hade först tänkt att stanna kvar här på ”förändra” för gott, men inser att jag mest bara skriver om en massa andra saker än alkohol. Och därmed tar utrymme från alla andra som kämpar mot alkoholen.

Ha en trevlig och nykter lördagskväll!

Kram/Torn

Efter ett år har man genomlevt alla traditioner, högtider och situationer. Vant sig vid det nyktra livet. Då blir alkoholen något som vi endast påminns om ibland. Mest handlar våra liv om andra saker, vi har gått vidare.

För mig kändes det rätt att behålla min gamla tråd här och skriva i den varje månadsdag. Då får jag lite av båda delar.

Jobba på du, snart är du långledig. Lyllos dig!

Kram ?

Jag tror det var Kennie som håller till i det vidare livet som myntade begreppet. Slippa dricka, när man ärligt, och under alla omständigheter tänker att det enbart är skönt att slippa dricka. Då är man i mål. Man likställer alkohol med bensin eller avloppsvatten, det vill man väldigt gärna undvika att dricka. Bläh!?

Jag började få den känslan redan runt månad 3-4, runt halvåret satt den fast förankrad, och den är ännu starkare nu vid snart 10 månader. För en del tar det längre eller kortare tid. Och en del hamnar nog aldrig där. Det funkar att vara nykter ändå, men för dem liksom jag som ”slipper att dricka” vet vad jag talar om. Det är en väldigt speciell känsla. En otrolig lycka. Man har besegrat alkoholdjävulen för gott känns det som. Det är bara att hoppas på att den känslan håller i sig livet ut.

Att slippa dricka, fy fan vad gött det är! ??

/Torn

Så härligt att läsa, Torn??Jag kan faktiskt längta efter den känslan nu ..att slippa dricka...för nu är alkoholen bara så ”tjafsig”?
Du känns så nöjd och fridfull när man läser dina inlägg...så glad för din skull att du kommit dit!

Kram?

Så härligt att höra att du fick känslan över att det var skönt att slippa dricka vid 3, 4 månaders nykterhet. Jag är på väg dit sakta men säkert. Hoppas verkligen att jag vill fortsätta efter 3 månader. Hur räknar du tre månader Torn? 90 dagar eller 12 veckor? Spelar egentligen ingen roll, men förstår att vi räknar olika här i forumet. Själv räknar jag att jag blev nykter en söndag, och nästa söndag är en vecka.
Ha en fin dag!

Ja det är väldigt skönt när man får den "slippa dricka" känslan. Att dricka känns helt uteslutet, jag slutade
ju tom att att dricka alkoholfri öl. Smaken påminde för mycket om starköl. Nu kan jag dricka alkoholfri öl
i nödfall, men föredrar annat. Jag räknade dagar fram till 100 dagar, efter det räknade jag månader. Alltså den sjätte i varje månad eftersom min första dag var den sjätte januari. Veckor har jag aldrig räknat. Det blir lättare
att hålla reda på ett datum. ?

En väldigt viktig sak för mig var när jag utan att skämmas eller våndas kunde berätta för folk att jag slutat att dricka. Efter ett tag kände jag enbart stolthet över att jag hade lyckats sluta och höll mig nykter, och att berätta för andra är sedan länge helt naturligt och inget som jag tänker på. Det bidrog starkt till "slippa dricka" tänket.
Jag har dock inget behov till att dra upp en massa hemska historier om hur mitt drickande såg ut förr.
Det som är gjort är gjort och kan inte bli ogjort.

Kram

Dagarna rullar på och jag har egentligen inte så mycket att skriva om som är av intresse
för er andra. Men eftersom detta har blivit lite som en dagbok för mig så gör jag en notering
här för att kunna läsa tillbaka i framtiden. Kul att konstatera att det förfarande dyker upp
fördelar med nykterheten. Nu har jag nått min trivselvikt med råge?- 5,5 kg (mål var -3,5 kg) sedan
jag startade mitt viktrace för fem veckor sedan. Har börjat unna mig lite mer onyttig mat
och dragit ner motionen till endast 5 km löprundor varannan dag. Så vikten borde börja stabilisera sig.

En oväntad fördel är att jag enligt utsago från frugan har slutat att snarka helt och hållet. Förr när jag drack
snarkade jag som en stucken gris och vi fick ofta sova i separata sovrum för att någon av oss skulle få någon sömn att tala om. När jag blev nykter blev det mycket mycket bättre, men tydligen så snarkade jag fortfarande en del fram till jag började motionera för fem veckor sedan. Tillräckligt mycket för att frugan
fick knuffa till mig vissa nätter. Det är väl några fettvalkar på halsen som har försvunnit antar jag, för nu snarkar
jag ingenting. Frugan är förbluffad, men nöjd!?

Så, nykterheten har gjort att jag orkade motivera mig till att motionera och gå ner i vikt, och därmed
bli av med snarkandet!? Jag kommer aldrig sluta med att lyfta alla fördelar med nykterheten till skyarna.
Minsta lilla positiv fördel ska man vara glad för, så länge man lever.

Ha en bra fredag, och ni som har problem med att reptilhjärnan får handen att åka till ett vinglas när
ni minst anar det. Svälj inte vinet, spotta ut det i vasken där det hör hemma!?

Kram