Guldfisk

44 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Soffpotatis
Härligt att läsa

Visst är det skönt när man slipper vara bakis eller ha det där bakgrundsbruset som stressar en till vansinne!

Jo tack, helgen har varit bra. En seg helg där inte så mycket blivit genomfört, men det får vara så ibland 😌 Inget sug här heller, har däremot upptäckt beteenden hos mig själv som inte bör få löpa fritt då det skulle kunna utlösa någon slags ”fuck-it-effekt” ha ha.

Soffpotatis
Hej offside!

Hur har din 10:e vecka varit? Tänker på dig emellanåt och hur du har det.

Offside
Bra, men men

Tack för dina tankar.

Det går bra då jag fortfarande är nykter, men jobbiga tankar börjar smyga sig på plus att sug från ingenstans dyker upp.

Ser saker lite negativt just nu: Saknar känslan av att enkelt kunna koppla bort tankar för några timmar. Var livet sämre med alkohol, eller åtminstone, var det så mycket negativa konsekvenser. Den sista tanken jag har, och som känns lite pinsam, får i princip aldrig höra från min fru att hon är glad att jag inte dricker. Jag vet att hon inte vill att jag ska dricka. Jag vet att sluta eller ej ta återfall måste komma från mig men något uppmuntrande ord skulle stärka i jobbiga stunder. Alkohol har ju varit så laddat under lång tid så kanske också är något hon inte vill ta upp/är rädd för att säga fel sak, men men skulle vara skönt med något ord.

Ikväll är jag nykter och imorgon kväll kör jag bil så det känns tryggt.

Hoppas att du fortfarande har en positiv känsla Soffpotatis.

Trevlig helg på er alla härinne!

Soffpotatis
Ensamt

Känner mig rätt ensam i mitt beslut jag med, men känner att jag blir stärkt av den AAgrupp jag möter en gång i veckan. Det är skönt att prata med folk som inte dricker, finns så klart undantag där med.

Förstår att det känns tungt att inte få höra det från frun, men det är säkert som du skriver. En elefant i rummet som man tassat på tå för under lång tid.

Ja jag har kvar min positiva känsla, det jag märker att jag saknar är närhet. Kan ju inte dricka bort känslan av ensamhet längre så det blir så påtagligt.

Hoppas du får en riktigt bra helg!

Onkel F
Jag känner igen tankegångarna, Offside.

Kan sakna känslan av att ge hjärnan lite semester, som du skrev någonstans.
Det gäller väl kanske att se tillbaka och minnas varför man tog beslutet.
För min del räcker det för att ge motivation att fortsätta. Håll emot de negativa tankarna!

Andrahalvlek
Prata med din fru

Säg till henne att du blir ledsen när hon inte säger någonting om att hon är glad över att du är nykter. Fråga varför.

Kanske är hon orolig att väcka den björn som sover. Kanske vågar hon inte hoppas att din nykterhet ska bestå. Kanske vågar hon inte ta ut glädjen i förskott.

Men det vet du inte förrän du har frågat henne. Ni måste prata om det. Hon har liksom du lagt ett lock över sina känslor, hon är medberoende med allt vad det innebär. Hon behöver kanske också ett forum, eller samtalshjälp.

Kram 🐘

Tröttiz
Soffpotatis. Peppning ...

Då jag kom över ditt inlägg, började jag fundera hur mycket jag nämnt för min pojkvän hur jag upplever hans kämpande med nykterheten. 🤔 Det enda jag nämnt för honom är att det är klokt att sluta .. 😔

Kan tänka mig att man gärna vill ha någon respons för sina ansträngningar. Låtit bli att nämna för att det är känsligt? jag vet inte. Har däremot nämnt för honom att jag är stolt då han även slutat snusa ... 😳

Betydelsefullt att läsa andras inlägg, som leder till reflektion över sig själv och hur man beteer sig. Vad man t ex kan tänka på, och försöka förbättra.

Sköt om dig.
🌺

Offside
Medberoende, förstår känslan..

Jag har varit i din sits också. Min pappa drack alldeles för mycket, men hade ett år av nykterhet när jag var ca 15 år. Jag kommer ihåg hur otroligt skönt det kändes, hur lugn jag var, men varken min mamma eller jag berättade det för honom. I vår familj, åtminstone då, ”pratade” man inte om känslor och tankar. Jag kan dock ångra att jag inte vågade säga något när han var nykter, men kommer ihåg att jag bröt ihop, frågade förtvivlat varför han köpt hem öl och sprit när han väl började igen, men då var det ju redan försent och blev i stället ett ifrågasättande.

Ja, det var lite om mina tankar som anhörig till en alkoholist. Att skriva om just detta kring utebliven stöttning, ditt svar Tröttiz, som fick mig att minnas, har verkligen fått mig att förstå min frus dilemma. Plus ökat min förståelse.

Ibland sviker minnet....

Ha det bra

Soffpotatis
Grattis

Grattis till dina 3 månader!

Offside
Tack Soffpotatis

Tre månader nu, känns bra.

Vet inte om jag ska sätta nya mål eller ta en dag i taget härifrån. Det svåra för mig börjar nu skulle jag tro.

Har dock en liten målsättning att vara fortsatt nykter till nyårsdagen.

Trevlig kväll på er alla!

HerrÅgren
Grattis 👍

Grattis till 3 månader! Inspirerande 👍
Jag har precis klarat en vecka nu och trivs bra med mitt val.
Nu är det året ut som gäller 😇

Andrahalvlek
Grattis till 3 nyktra månader! 🌹🌹🌹🌹🌹

Nyår låter som en bra nästa plan. Jag tar nytt beslut varje månadsdag. Nu siktar jag mot 9 månader. Och jag ser med nyfikenhet fram emot en nykter jul och nyår. Utan julöl, glögg och nubbe. Alkoholfri glögg är för sött, då dricker jag hellre något annat.

Kram 🐘

Soffpotatis
Mål

Mål är lite kluriga för mig. Jag kopplar ihop det med att ”unna” mig och släpper garden. Fixade det denna gång men har nog aldrig drömt så mycket om att jag dricker som denna helg 😂

Härifrån kör jag endast en dag i taget.

Ha en riktigt skön söndag!

Sidor