HerrÅgren

Grattis till 3 månader! Inspirerande ?
Jag har precis klarat en vecka nu och trivs bra med mitt val.
Nu är det året ut som gäller ?

Nyår låter som en bra nästa plan. Jag tar nytt beslut varje månadsdag. Nu siktar jag mot 9 månader. Och jag ser med nyfikenhet fram emot en nykter jul och nyår. Utan julöl, glögg och nubbe. Alkoholfri glögg är för sött, då dricker jag hellre något annat.

Kram ?

Mål är lite kluriga för mig. Jag kopplar ihop det med att ”unna” mig och släpper garden. Fixade det denna gång men har nog aldrig drömt så mycket om att jag dricker som denna helg ?

Härifrån kör jag endast en dag i taget.

Ha en riktigt skön söndag!

Offside

Tack för era frågor.

Jag är fortfarande nykter, men väldigt trött. Det har varit mycket på jobbet under en längre tid.

Tänker mycket på alkohol, men väldigt lite på att dricka. Jag har inga överväldigande känslor över att vara nykter, som jag ser att andra upplever, men heller inget superkämpande med sug som andra har, så det jämnar väl ut sig.

Jag tänker mycket på att det får vara tråkigt och att jag inte kan uppnå samma toppar som tidigare, och att jag behöver sluta vara egoistisk kring mitt mående och alkohol. Jag har barn och fru och de är värda en trygg tillvaro.

Sist men inte oviktigast - påminner mig då och då om att det är en progressiv sjukdom. Tror det är viktigt att tänka på.

Visst är det viktigt att tänka på det som en progressiv sjukdom. Och tråkigt är så mycket bättre än missären som väntar där nere på nästa botten.

Sköt om dig!

Känner igen den där tråkkänslan.. Antar att det är så livet känns ibland när man inte längre har sin quick fix. Och som du säger, det får man stå ut med, man kan inte paja sitt eget och närståendes liv bara för att man vill maxa tillvaron hela tiden.. Vi tragglar vidare.. ..

Offside

Jag känner som ni förstår ett enormt sug nu. Varit ute på en långpromenad, försökt spela hela filmen, men idag är det tufft.

Vet inte riktigt hur detta ska hanteras.

Jaja, kämpa på alla!

Offside

Till att börja med - grattis Soffpotatis till fyra månader - underbart.

Jag klarade att stå emot suget denna gång, men det kryper sig närmare och närmare med ett återfall. Det är framförallt saknaden av den enkla flykten för att komma till ro för några timmar plus känslan av att livet är lite mellanmjölk utan alkohol.

Jag jobbar vidare, hoppas att denna känsla försvinner snart. Jag är dock inte förvånad att känslan kommer nu, den brukar göra det men denna gång vill jag verkligen lyckas med nykterheten.

Trevlig lördag på er

Att du höll ut! Och tack!

Förstår känslan av mellanmjölk. För mig har jag märkt att den kommer i samband med att jag når mål (nykterhet, gjort något bra på jobbet, gått ner i vikt osv). Förut drevs längtan efter alkohol av ångest. Just nu accepterar jag att tankarna finns där. Spelar sällan upp ”hela filmen” längre utan tänker snarare på hur jag vill ha min framtid. Det ger mig en mer positiv bild av mig själv tycker jag.

Offside

Det fungerar bra,- ”Soffpotatis”.

Nu har det varit några enkla veckor utan något överdrivet sug efter alkohol.

Ha det bra