Nu har jag varit fri från alkoholen 1-år. Fortfarande hittar jag "rester" av flaskor och burkar. Jag har en stot sopsäck jag slänger dem i. Idag knöt jag ihop säcken och ska strax åka och slänga den. Att slänga sopor hör ju till vardagen. Men den här säcken är speciell. Som ett avslut på något och början på något nytt.

Nu rullar det på. Arbete i veckorna och socialt umgänge på helgerna. På fredag är det dags för en AW. Det enda jag behöver komma ihåg är att inte ta det första glaset. Ha det bra nu alla på forumet.

En dag i taget har blivit 1381 dagar. Dagar blir till år. Kommer ihåg hur söndagarna oftast var, när jag fortfarande drack alkohol. Småbladig redan kl 8.00. Fortsatte så fram till tidig eftermiddag. Fick inget vettigt gjort. Vill aldrig mer ha sådana söndagar. Jag tänker vara nykter idag också. Kämpa på nu alla på forumet. Endag i taget// Box

Stort tack för att du tittar in och skriver ibland, det betyder mycket för oss som tar rygg på er gamlingar. Ni som är mer erfarna, så ordet gamlingar har inget med ålder att göra.

Min app visar idag 252 dagar och det är jag galet stolt över ? Och fler ska det bli! En dag i taget.

Kram ?

Jag önskar alla nyktra kämpar på forumet en härlig och vit jul. Vit i dubbel bemärkelse. Jag låter fortfarande första glaset stå. En enkel men bra metod.

Till dig med Box..Ja det låter enkelt att låta bli det första glaset..Men bäst att passa sig..Även efter lång nykterhet..Själv försöker jag att planera så jag inte hamnar i något, som jag inte vill när det gäller alkohol..Bra jobbat!!???

Så sant så sant miss lyckad. Man är bara ett glas från katastrofen. Tillbaka på ruta ett. Jag avstår även de alkoholfria alternativen. Önskar dig en härlig julhelg.// Box

Jag önskar alla på forumet ett gott och härligt nytt år. Ikväll blir det fest. Tänker gå och lägga mig nykter för då vet jag att jag vaknar nykter.// Box

Jag har de senaste veckan haft förmånen att arbeta hemifrån. Suget på att ta sig en "djävul" har ökat markant. Det är därför jag skriver några rader här på forumet. Det som får mig att avstå det där första glaset är vetskapen om vad som väntar då. Total katastrof för min omgivning och för mig själv. Om man tänker så blir det lättare att avstå det första glaset. Jag fortsätter på inslagen väg. Låter bli första glaset. Kämpa på alla på Forumet. För det ska jag göra.// Box

Boosta gärna dig själv med lite alkisklipp också. Sök på ”intervention” på youtube så blir du rejält avskräckt. Ibland är det bra taktik att skrämma sig själv lite. Sober Leon kan jag rekommendera också, han är pedagogisk som sjutton.

Kram ?

Sitter med en kopp kaffe och njuter av tystnaden. Idag vaknade jag lika nykter som jag gjort de senaste 1532 dagar. Jag har för vana att titta in här på forumet några gånger i månaden. Det stärker mig i min nykterhet att läsa om alla som kämpar mot alkoholens farligheter. Som någon har sagt "alkohol är ett lösningsmedel som löser fet, kamratskap och familjer men inga problem. Så sant så sant. Jag fortsätter med mitt val att låta bli det första glaset. Då vet jag med säkerhet att jag kommer fortsätta vakna nykter. Fortsätt att kämpa alla mina vänner på forumet.

@Box skrev:"Jag fortsätter med mitt val att låta bli det första glaset. Då vet jag med säkerhet att jag kommer fortsätta vakna nykter."

Mycket klokt, jag traskar i dina och andras fotspår och har nyligen passerat 400 nyktra dagar, tjoho! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

Sitter på altanen och njuter av en kopp kaffe. Alkoholdjävulen håller sig borta. Nu ser jag fram emot en sommarledighet med mycket vila. Jag låter fortfarande det första glaset förbli odrucket. Ha en underbar nykter sommar ni alla kämpar på forumet.

Sitter som vanligt på min altan. Jag är tacksam för att jag är nykter. Hoppas ni andra på forumet haft en ljuvlig och nykter sommar. En lustig sak hände förra veckan. I en gammal sockerlåda vi har i köket hittade jag en starköl med utgångsdatum 2017-04-11. Den fick mig att reflektera över mitt liv som aktiv alkoholist. All planering och alla gömställen man måste ha koll på. Nu tömde jag ölen i vasken och burken hamnade i pantkassen. Jag tänker vara nykter idag också.

@Box 2017! 😅 Jag har hittat öl lite då och då på diverse ställen sedan jag blev nykter för drygt 1,5 år sedan. Det ena stället konstigare än det andra. Fasen vad sjuk i huvudet man var med allt gömmande, ljugande och planerande.😬Jag har inte tänkt på att kolla bäst före datumet dock! Ska göra det om jag hittar någon mer burk någon gång i framtiden.

Jag önskar dig en fortsatt ljuvlig sommar!

Hej alla på forumet. Jag fortsätter att låta bli första glaset. I april slutade jag med godis och mackor. Jag löste ett träningskort där gamla gubbar som jag är en i mängden. Träning och kosthållning har blivit vardag i mitt liv. Det tog drygt 4-år av nykterhet innan jag var mogen för det. Idag väger jag 30kg mindre än när jag började. Kämpa på nu alla på forumet. Tänker somna nykter ikväll också. Imorgon är en annan dag.