Och slut på arbetsveckan. En 200gr hamburgare med strips och iskall citronloka?. Får gå en extra promenad i morgon. Sons of Anarchy på tv och livet känns fullbordat. Mår illa av blotta tanken på alkohol så känns bra.
Trevlig kväll på er?

Funderat hur jag kunnat falla så förbannat. För tre år sedan var jag " fullt normal" i mitt drickande. Började med en separation ( han ville vara ensam efter 12 år) och då kunde jag faktiskt inte ens öppna en rödvinsflaska med kork tro det eller ej. En mästare på det idag.
Lämnade " lyxhuset", grannlandet och flyttade till en lägenhet på orten där jag arbetar. Sen jävlar..... Druckit nästan all ledig tid efter det i min ensamhet. Fem till åtta flaskor vin på helgerna och sista halvåret även starksprit . Vilket mörker???........

När jag nästan drack en hel vinbox på en kväll insåg jag att jag hade levlat upp drickandet ett rejält snäpp. Ökad tolerans är ett tydligt tecken. Alkoholism är en progressiv sjukdom, som slutar med döden om man inte sätter stopp för den.

Bra att du tänker på det som har varit. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram ?

Är glad att saker hände på sätt och vis den där lördagen och dagarna efter. Samtidigt inte såklart men är övertygad att det var det här som skulle till för att jag ska vakna upp innan allt går åt helvete! Inget sug än efter stora A men vet att det kommer igen, " bara ett glas vin". Så fan jag ska!!!!!!

Kram tillbaka?

Godmorgon!
Sovit dåligt i natt då spökena klivit in i min hjärna och vägrar försvinna.
Ska tillbringa dagen med min vän och hennes hästar, ser jag fram emot.
Nu kaffe så jag vaknar och Onkel F låter hoppfullt att du är på banan igen så håll dig där. Tvättstuga= utmärkt terapi?.
Ha en fin dag allihopa.

Sedan brukar det kännas lite mer naturligt. Man inser att det faktiskt går att vara nykter på helger. Det tar tid att bryta (o)vanor. Bra jobbat!

Kram

Det är vanligt i början att man drömmer om alkohol. Jag drömde ofta att jag drack tills jag kaskadkröktes rödvin överallt. Snacka om mardröm.

Det är våra hjärnor som behöver processa det vi har varit med om och det beslut vi har tagit. Det betyder INTE att du är i farozonen för att dricka, det är bara helt normalt hjärnprocessande. Sådant som inte skedde när vi dränkte våra hjärnor i alkohol, så hjärnan har ett visst uppdämt behov sannolikt.

Nu drömmer jag aldrig alkoholdrömmar längre. Men drömmer gör jag fortfarande, och det är helt normalt som sagt.

Kram ?

Haft en väldigt bra dag i dag. Tre timmar i skogen varav två på hästryggen. Inte ridit på måååånga år så kan väl inte gå i morgon?. Spenatsoppa med ägg till lunch bjöd min väninna på dessutom, gott.
Yrseln jag haft i snart två veckor helt borta nu på eftermiddagen och hoppas det håller i sig
I morgon ska jag baka och göra matlådor för veckan men först promenad med Annie Grace i lurarna.
Inget sug ikväll heller tack och lov.

Önskar er en fin kväll. Kramar??

Sovit skit i natt igen. Inte lika optimistisk som igår. Deppig. Får ut i solen med Annie Grace i lurarna och hoppas det känns bättre sen.

Ha en fin dag i solskenet???

Sömnen blir bättre snart. För egen del sov jag totalt värdelöst fram till dag 14. Då blev det som genom ett trollslag mycket bättre.? Små tupplurar på helgerna är guld värt också. Det gör underverk.

Coolt att du kan rida! Det har jag aldrig testat, men det ser härligt ut.

Kram

Hej
För mig tog det nästan en månad innan det blev bra.
Tålamod!
Och sedan kan det vara andra saker som förstör sömnen som inte sluta med A kan hjälpa.
T.ex ligga och älta problem, dricka mycket kaffe mm.
Kämpa på?
Kram⚘

Gav fan i hela bakningen men lagade matlådor till veckan. 1,5 timmes promenad med Annie Grace. Satte därefter i mig tre våfflor med mörk chokladcreme, säkert bra för något.
Hoppas få sova i natt och starta veckan utvilad för just nu så känns det pissigt rent ut sagt. Snart två helnyktra veckor iaf och fler ska det bli.
Kram på er??

Hon tillhör mina två husgudar ? Den andre är Craig Beck och han håller till på youtube under kanalen Stop Drinking Expert.

Båda två förespråkar det som jag kallar faktametoden. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Godmorgon.
Sovit gott i natt men energilös. Vet inte vad jag ska hitta på för att kvickna till. Behöver något kul i livet!!!!

Ha en fin dag alla. Kramar??

Sovit gott i natt och livet känns lite lättare. Jobbet flyter på och gjort om mitt schema så inga maratonpass mer. För första gången i mitt yrkesverksamma liv ska jag ha normala arbetstider. Inget mer 220 timmar/ månad eller mer. Känns faktiskt otroligt skönt.
Hoppas ni har det bra därute och sköter om er?.

Kramar??

Att du sovit bra?
Du har nog lagt de jobbiga fysiska abstinens symptomen bakom dig nu.
De psykiska får du jobba med ett tag.
Jag har inte fixat dem än kan jag säga.?
Och bra att du tar det lugnare på jobbet, du behöver det.
Starkt jobbat med 15 dagar ?
Kram⚘

Trött och trött. Inget sug efter vin faktiskt. I helgen ska jag bara ta hand om mig själv och sova mycket. Känns som jag ligger back flera år vad gäller det.
Kramar till er?