Känner igen det där med högpresterande kvinnor. Här har ni en till ☝? Alltid varit så duktig och ordningsam. Försöker sänka kraven men startar alltid nya projekt. Har så mycket energi att göra av med. Jag har hittat glädjen i träningen. Ger mig väldigt mycket och något jag rekommenderar.

inte så bra för mig igår. Stressade av genom att laga mat och då blev det vin. Istället för att träna. Dumt. Men försöker att inte vara arg på mig själv utan ta nya tag idag och imorgon. Har sagt fyra vita dagar i veckan och står fast vid det, så mån, ons, tors , sön denna vecka.

LEmedE

Har haft en tuff dag och stressar nu av med två glas vin redan, känner mig just nu helt utan karaktär och riktigt dålig faktiskt...

...är ett dåligt ord för att beskriva sig själv! Nya tag finns alltid och framförallt nya insikter; vad är det som triggar och stressar?
En sorts kartläggning att ha nytta av oavsett plan för framtiden ?

Västligvind

Det sitter i huvudet det där med avslappning. Jag har samma problem. Testa att göra såhär. Köp hem ett bra alkoholfritt vin. När du kommer hem nästa gång och känner samma. Ta ett glas afritt vin, i vinglas, sätt dig ner och andas ut. Låtsas att det är "riktigt" vin nu i början. Gör precis som du brukar fast med afritt i glaset.

Jag lovar att du kommer känna samma avslappning de första klunkarna. Vanans makt är stor så gör precis som du är van men byt ut.

Jag har gjort det och det fungerar väldigt bra för mig.

Även bytt ut sitta i solen och ta en öl med afri öl. Låtsas att det är riktigt, kall ska den vara med kapsyl som klingar av. Det fungerar bättre än man tror :)

Jag förstår precis, så var det för mig i förrgår. Men var inte arg på dig själv - det viktiga är ju att vi erkänt att det finns ett problem, och är fast beslutna att förändra drickandet. Det kommer att ta tid att ändra vanor och det kommer att komma dåliga dagar, men vi följs åt i detta! HA en fin dag!

LEmedE

Jag får ta nya tag. Det kommer ju tyvärr innebära att det bara blev en dag helnykter denna vecka även om en dag bara innehöll lite alkohol. Mitt mål nu är att över helgen är att försöka hålla mängden nere så nivån blir hyfsad för veckan ändå. Ska försöka vara nykter på söndag men jag vet samtidigt att det kommer bli svårt då jag och min man planerat en trerätters mysmiddag utan barn. Nästa vecka ska jag banne mig klara mina fyra dagar!

Vill bara fråga hur det går? Vill bara peppa för att skriva oavsett hur det går....jag tror att det är bra.

Ha en fin måndag??

Kram?

Vad fint att du peppar! Blev lite mer i torsdags och fredags än jag tänkt, men söndagen nykter. Totalt 3 vita dagar förra veckan. Precis varit på jobblunch med vin, men jag tog ett glas vin istället för två som jag säkert gjort innan. Det här kommer ta lååång tid men jag hoppas och tror att beteendet kan förändras. Om inte så får man väl acceptera att det inte går att dricka, även om det känns som orimligt trist.

LEmedE

Har börjat bättre, nykter både igår och idag. Höll mina fyra glas förutom lördag då det blev fem. Denna vecka ska jag vara nykter torsdag och söndag förutom mån-tis. Nu kämpar vi på allihop! Vi löser detta!! Känner mig mer pepp än någonsin.

LEmedE

Du ska inte ha dåligt samvete för att veckan inte började så bra. Jag hade dem veckan förra veckan. Det är bara att fortsätta kämpa och få rutin på nyktra dagar.

Igår drack jag fyra glas och en öl, kunde inte riktigt sluta där jag tänkt. Idag är promenad bokad efter middagen med en väninna och idag ska jag vara nykter. Tredje dagen denna vecka. Känns riktigt bra.

LEmedE

Blev det en nykter dag idag? Trots att min man tog en öl så avstod jag. Kändes så himla skönt att ha lite karaktär.

Nej, hade värsta jobbstresspåslaget och drack alldeles för mycket vin, kunde liksom inte sluta. Min man blev sur på mig. Kände mig så dålig imorse. Idag ska jag vara nykter och tänker ta med min man på en promenad och prata strategi. Jag är en fighter, men också ångestfylld livsnjutare.

LEmedE

Att få med sin partner på tåget. Att man är ärlig och gör det tillsammans. Jag drack drygt fem glas igår så jag höll inte mina fyra heller. Idag ska vi på middag och har med oss alla barnen så jag får verkligen ta det lugnt då jag inte vill vara ”hon som alltid blir fullast”. Kanske låter fjantigt men jag måste verkligen räkna glasen för jag känner inte riktigt när det blir för mycket innan det är för sent.

Jag kan verkligen känna igen det där med ångestfylld livsnjutare. Jag får ofta ångest av både stress och jobb men samtidigt av att dricka för mycket med så det blir en ond spiral. Jag älskar ett gott glas rött och köper inte hem boxar av två skäl, jag vill ha gott vin och jag vill kunna räkna glasen...

Ja, superviktigt. Vi hade bra samtal och en supermysig barn- och alkoholfri middag ihop. Pratade strategi. På måndag startar jag, och min man säger att han kan vara på också, en vit månad ( slender november) och idag och imorgon när vi är på middagar håller jag koll på glas. Tror att det kan hjälpa mig att bryta vanor och kunna dricka måttligt. Vill kunna fortsätta njuta - kontrollerat. Och ja, boxvin är ju bara att undvika. Äckligt och oestistiskt ( förlåt att jag låter snobbig..) Kommer behöver grymt mycket pepp, men kommer också att peppa dig! Ha det fint!

Hej
Jag hör till de som undvek boxviner främst för att jag drack för mycket när det fanns.
I efterhand har jag funnit att det som är långt mer oestetisk än en papplåda är att inte ha koll på sitt drickande= jag.
Jag hör inte till dem som förlorat jobbet eller supit bort min lägenhet. Men en viktig insikt när man håller på med förändring av drickandet är att alkohol är farlig materia. Det är något att verkligen ta på allvar, för som Vinäger skrev i min tråd- så kan det gå så fort.
Jag vill inte vara stämningssänkare, jag har också levt ett liv/ och gör fortfarande/ som är starkt kopplat till umgänge, middagar och firande av olika slag.
Men utan att fatta hur det gick till så slog det över. Jag tänkte alltid ”om jag fortsätter såhär kommer jag dricka mig till ett beroende och vara tvungen att sluta”.
Nu slutade jag på frivillig väg men i backspegeln känns det som en farlig roulette.
Så heja förändring och försök att hålla i, det som ni båda beslutar.
Ju enklare det är- desto mindre risk att utveckla beroende som inte går att hantera.
Allt gott!

LEmedE

Med det du skrev om att vara en vinsnobb då det var lite det jag menade inte inte helt vågade skriva. Jag dricker bara flaskor och rätt fina viner med vilket inte gör saken bättre men är så jag njuter. Tycker du är fantastisk som verkligen kör hela november nykter och kommer göra mitt bästa för att peppa! Skulle du vilja ha kontakt och pepp utanför detta forum med så hojta även om jag förstår om du vill vara anonym. Heja dig!!!

När jag läser i din tråd ser jag att ibland går det bra och ibland kanske mindre bra och det är ju så det är med alkoholen. Och, du har alkoholfria dagar och det är ju jättebra! Jag har varit där du är men eftersom jag har haft ett kommunalt arbete och numera ett arbete inom landstinget så har jag haft turen att det finns aldrig alkohol på jobbet. Jag har också njutit av god mat och dryck numera njuter jag mer av maten dock inte så mycket av alkoholen efter som jag har druckit mig till ett starkt beroende. Jag trodde att jag hade kontroll men när livet blev tufft så började jag medicinera med alkohol, trösta mig med alkohol och numera är det alkoholen som styr över mig. Jag har dock kommit till den punkten att jag vill inte att alkoholen ska styra över mig utan jag vill leva mitt liv och jag vill behålla hälsan.

Så vad jag skriver är inte menat att vara något fördömande utan endast i all välmening. Alkoholen är så lömsk så innan man vet ordet av har man trillat dit. Jag önskar dig verkligen att du ska få ha det förhållande som du önskar till alkoholen. Många klarar av att ha ett kontrollerat drickande men många gör det inte och jag är en av dem.

Allt gott till dig och med önskan om en fin vecka:)

Kram:)