Har under lång tid druckit för ofta. Sedan jag slutade jobba har det eskalerat. Druckit nästan varje dag och haft ågren varje morgon. Vi har pratat om att vi måste dra ner på drickandet, men det har blivit nån/några dagar utan så har vi varit tillbaka igen. Nu är det dags att på allvar ta tag i detta. Vi har lovat varann o nu måste vi få till en ändring! Vi har drömmar om en framtid med ett aktivt liv tillsammans, och då ska inte alkoholen få förstöra planerna.
Jag hoppas och tror att detta forum ska vara en hjälp att få oss till en nyktrare framtid!! Tack för att ni finns där!

... ur snickerboa, där gör du ingen nytta.
Börja planera för livet du och ni ser fram emot. Parallellt är mitt förslag en dag i taget. Nykter. En rätt så framgångsrik metod och noll dividerande om hur ofta eller hur mycket. Välkommen, läs och skriv här! ?

Har nu varit utan alko en dryg vecka, vilket inte hänt det senaste året! Suget varierar från måttligt till skitjobbigt, men varje morgon jag vaknar känns det bra att inte druckit nåt. Det rekommenderas 90 dgr för att det mentala suget faktiskt ska dämpas. Har slutat röka för ett antal år sedan, så varför ska jag inte klar det här? Det kommer att bli jobbigt och trist, för jag har länge känt längtan/suget att komma hem och få hälla upp ett glas vin o känna berusningen. Har även hänt att tanken kommit när jag stått på golfbanan; VISST HAR JAG VÄL NÅT VIN HEMMA? ...och sett fram emot att komma hem. Hur jäkla sjukt är inte det???
Det måste bli en ändring!

Jag började också med tre månader, gjorde stor skillnad för hur jag tänker på alkohol. Läste på mycket under tiden och kom vartefter fram till att det var mycket mer på minus än plussidan med alkohol för mig. Så jag kör på med nykterheten. Och det följer samma mönster som med nikotin tycker jag. Först tänkte jag på alkohol varje dag, sen på fester, och numera saknar jag det inte ens då. Bra att lägga märke till fördelar, som att vakna utan bakfylla, så skönt... Kör på, det låter som att du är på rätt väg. Kolla in Craig Beck och Annie Grace på Youtube, bra tips där.