Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Ångesten i går kväll/natt var brutal. Hög puls, svettningar och ytlig andning. Ångrade totalt att jag drack en mindre mängd alkohol igår kväll. Ville absolut inte dricka mer alkohol. Var knappt berusad när jag hoppade i sängen runt kl 22.30. Tyckte kvällen varit trevligt och mysig. Minns allt vad jag gjorde. Slutade dricka alkohol i tid. Avslutade kvällen med kaffe. Lyssnade på mina avslappningsövningar innan jag skulle somna. Åsså kom ångesten som en blixt från klar himmel. Det var jäkligt obehagligt. Vill inte uppleva detta igen. Frun kollade blodtrycket på mig. Det var okej som tur var. Känner mig nästan spyfärdig idag fast jag är spiknykter. Nä nu är det färdig druckit för min del på obestämd tid. En dag i taget ?

Har ångesten släppt? En del beskriver att ångesten kan sitta i flera dagar, trots ringa alkoholintag, och då är det frestande att ta till alkohol för att må bättre. Trots att det har motsatt effekt ?

Kram ?

Ångesten gav med sig under helgen. Jag hade inga tankar på att dricka mer alkohol överhuvudtaget. Jag har varit flytt gubbe under helgen. Har hjälpt en kompis att flytta. Vem vill bära tunga grejer och vara bakis? Nä det går helt bort. Nu laddar jag för en ny arbetsvecka här hemma. Vi ska åka på hotell weekend nästa helg. Det ska bli nice och skönt utan alkohol. Käka god mat och gå långa promenader. Njuta av spa bad och må riktigt gott. Inte vill jag riskera att förstöra en mys helg genom att dricka alkohol. Ångest attacken som jag fick sist när jag drack en mindre mängd alkohol har lärt mig en läxa. En dag i taget ?

Jag ska strax iväg till gymmet och köra spinnig i en timme. Känner fortfarande av gårdagens två timmars skogspromenad i kroppen. Tänkte tanken att hoppa över gymmet i någon sekund. Då missar jag ju den sköna känslan efter avslutat pass. Nä det blir till att rycka upp sig och dra till gymmet.

Jag ska strax iväg till gymmet och köra spinnig i en timme. Känner fortfarande av gårdagens två timmars skogspromenad i kroppen. Tänkte tanken att hoppa över gymmet i någon sekund. Då missar jag ju den sköna känslan efter avslutat pass. Nä det blir till att rycka upp sig och dra till gymmet.

Njuter av en skön nykter fredag kväll på ett hotell någonstans i Sverige. Jag och frun har promenerat 14000 steg idag. Vi har haft kanon väder, sol och 18 grader. Vi käkade en god middag ute på stan innan vi återvände till hotellet. Imorgon kommer jag att vakna pigg och fräsch utan bakfylla. En dag i taget ?

Nyktra erfarenheter ger oss bättre livskvalitet ?. Jag har själv valt bort alkoholen för den ger mig inget mer värde just nu. Jag mår otroligt bra av att dricka kolsyrat vatten. Medveten snusning funkar hyfsat bra ännu för mig. Jag har fuskat lite grand men är ändå kvar på banan. Andrahalvlek, hur går det för dig?
Kramar tillbaka ?

Ligger på 10-12 prillor per dag, så jag är nöjd. Blivit av med okynnessnusandet. Inte funderat över någon medveten minskning än dock.

Kram ?

Jag ligger i min favorit soffa och summerar veckan som gått. Det har varit en lugn och fin vecka. Vi har ett barnbarn boendes hos oss just nu. Det har inneburit mer liv och rörelse i huset. Jag och frun uppskattar verkligen att få umgås med barnbarnen. Våra katter är dock inte lika förtjusta i främmandet. Alkoholen och jag har fortfarande paus från varandra. Det känns skönt att slippa vakna med ångest och bakfylla. En dag i taget ?

Grattis till nya insikter och, framför allt, till ännu nyktrare liv. Tror nog att vi blir helvita till slut, både du och jag, vi tar vara lite längre tid på oss...

Vilken underbar vecka du har haft. Barnbarn är verkligen en gåva. ?

Tack för uppmuntrande ord hos mig, speciellt när jag inte riktigt haft ork att ge respons.

Ha det gott!

Kram

Vinäger, jag har verkligen saknat dina inlägg här i forumet. Tack för ditt inlägg i min tråd. Vi har ju träffats irl två gånger och jag hoppas vi kan ha en forum träff snart igen. Jag är precis som du skriver ännu nyktrare nu än tidigare. Min resa här inne är det bästa jag har kunnat göra för min hälsa. Jag har samma grundläggande inställning nu som tidigare att helvitt är det bästa. Jag väljer dock fortfarande att dricka kontrollerat nån gång i månaden. Det är totalt slut med att dricka mitt i veckan. Aldrig dricka när vi har barn eller barnbarn på besök. Min filosofi är en dag i taget. Den har funkat väldigt bra för mig. Jag saknar absolut inte min gamla ons, fre och lör konsumtion. Det beteendet vill jag aldrig uppleva igen.

Stockholm har idag strålande solsken och +10 grader på termometern. Vi ska ut och vandra i skogen. Vi tar med lite fika i form av kaffe och mackor. Är otroligt tacksam för att jag även Idag vaknade till liv utan bakfylla och ångest. En dag i taget ?

Så skönt att vakna pigg och utan ångest över alkoholen. För att inte tala om hur mycket mer som blir gjort...

Kram

Jag har planerat att dricka alkohol i kväll. Jag har njutit av rött vin och öl. Jag har levt i 57 år. Så många känslor och tankar har dykt upp i mitt huvud ikväll. Tack för att jag fick soma ut och ängna mig åt mina inre tankar. Alkoholen gav mig ro ikväll men i det får inte bli för ofta..

Jag känner ofta en tomhet och tankarna är dum mot mig själv! Alkoholen gör mig glad och positiv för stunden. Jag är grovt byggd och har öl mage. De senaste 25 åren har jag jobbat på kontor. Tidigare jobbade jag inom tung industri som repararatör. Rörde mig typ hela tiden och fick mycket gratis motion. Vill minska kroppen och går på gym flera gånger i veckan och försöker käka sunt. Snart blir det årskontroll med blodtrycket. Varje år får jag komentaren om att jag borde gå ner i vikt. Lätt att säga men svårt att uppfylla jag väger lika mycket i år som förra året.

Jag tänker att du är vuxen nog att ta egna beslut. Du vet vad du mår bäst av. Om du väljer att dricka någon gång är inget du behöver stå till svars för här. Du har förändrat ditt drickande rejält. Gott så.

Ha en fin helg!

Kram

Håller med Vinäger, du dricker mer sällan än ofta och det är ju jättebra!

Jag vet inte hur mycket koll du har på sockret i det du äter men det är ett tips för viktminskning!
Det finns otroligt mycket dolt socker i vår mat nuförtiden så ta på glasögonen när du ska handla? Det sägs att man helst ska undvika allt som innehåller över 4 mg.

Kram ???

Jag måste justera mitt kontrollerat alkohol intag igen! Det är ingen katastrof som hänt men jag har tillåtit mig att dricka lite mer än vanligt. Pandemin går hårt fram med mitt sociala liv. Jag har jobbat hemifrån sedan mitten av mars. Vi har inte kunnat träffa barn, barnbarn och vänner som vi velat. Gymmet har varit min källa till träningen och socialgemenskap. De nya restriktionerna gör att jag inte kan besöka gymmet. Igår kväll tänkte jag att det enda roliga jag kan göra är att dricka alkohol. Jag var ensam hemma eftersom frun jobbade kväll. Jag drack 4 öl och en flaska rött vin. Känner mig trött idag och ställer mig själv frågan varför jag drack igår. Pandemin finns ju kvar idag oxå. Ingenting blir bättre av att dricka alkohol. En dag i taget ?