Det är fan inte lätt att hantera alla känslor nykter. Men det är fan lättare än att dricka. Vi är lite ovana bara, men allt man tränar på blir man bättre på.

Kram ?

Vi är så vana att agera på suget oxå, tror jag. Vips, så sitter vi där med glaset i handen igen. Man hinner knappt reagera. Det gäller att lära känna den där adjävulen oxå, så man kan stoppa cirkusen. Sköt om dig.

Jag mår lite halvtaskigt och har det jäkligt stressigt på jobbet. Kan dessutom se fram emot nästa vecka som är en medvetet inplanerad katastrof. Jippiie! lixxom. I skallen snurrar ungefär tusen "bra" argument för att varva ner med vin i helgen. Argument mot lyser med sin frånvaro. Det känns som att jag laddar mentalt för ännu ett snedsteg. Vill inte, och jag hoppas (kan inte mer än så just nu) att jag låter bli.

Det var tydligen mer korkat än jag förstått att ta ett återfall. Det verkar som om jag släppt på någon mental spärr, det känns inte lika förbjudet med alkohol. Fler återfall lär göra tröskeln ännu lägre, och då är jag tillbaka där jag började.

Jag behöver hitta tillbaka till det läge jag var i för 3 månader sedan då "suget är bara en känsla, känslan går över" var något jag orkade leva efter och inte bara ord.

Tufft läge. Kan du åka någonstans i helgen? Antingen till vänner eller familj som du kan vara ärlig om alkoholen med, eller någonstans där det inte finns krog eller systembolag. Låter som att du behöver vila. Och stressen på jobbet verkar vara den utlösande faktorn. Förstår det som att det är ett bra jobb som du också gillar, men är det värt all stress? Du ser ju uppenbarligen allvaret i situationen, att det första återfallet verkar ha sänkt tröskeln till nästa. Kan ett motargument vara att du inte alls verkade njuta av ditt återfall? Hyr en stuga på nån ö i helgen, göm dig från stress och alkohol, försök att bara lägga tid bakom dig, du vet ju att det blir lättare ju längre du varit nykter.

Du behöver vila. Och landa i din nykterhet. Viktigast först - vara nykter! Inget jobb i världen går före det. Utan nykterheten har du kanske inget jobb kvar till slut, och ingen hälsa heller.

Det är stressen som gör dig extra sårbar, och nykterheten gör dig extra trött. Urkass kombo. Du måste vila. Inte dricka. INTE dricka. Sätt dig på händerna.

Varva vila med pulshöjande promenader. Tvinga dig ut, man ångrar aldrig en promenad när man väl kommit ut. Skit i att det regnar, ta på dig regnjacka. Du klarar detta! Jag vet att du klarar det!

Kram ?

Har fått Campral utskrivet som ska minska suget. Testa, för det är en hjälp. Har nu varit utan alko 11 dgr och det är en kamp, men den här gången har jag gett mig f...n på att va nykter en längre tid. Less på att vakna med ångest. Så vi får kämpa tillsammans, vi som insett att vi har ett problem. Lycka till på din kant!!

Jag är kanske inte rätta personen att ge förslag...men ska vi stötta varandra i helgen?? Jag behöver verkligen vara helt nykter.

Vi tar några stunder i taget...min första stund blir att bädda, plocka ur diskmaskinen och ta en promenad m hunden. Är ledig idag.

Heja dig och mig?

Kram?

Jag vill både stötta och bli stöttad! Vi hjälps åt lite extra i helgen, bra tanke Varafrisk.
Och jag håller med AH om att du, Onkel F, skulle fundera på sjukskrivning på eget initiativ, innan livet kommer att ofrivilligt sjukskriva dig för all framtid. Finns det någon som helst möjlighet att ta ledigt?

Jag klarade inte gårdagen som nykter men tar nya tag idag. Hur är det med dig? Orkar du? Jag ska försöka vara ett bättre stöd idag. Skriv gärna någon rad så jag/vi vet hur du mår!

Kram:)

Man ska inte skriva här om man inte är nykter, men ändå:
Jag är inte fast förankrad i något längre, jag har bara ett drivankare ute som håller fören i rätt riktning.
Det känns som om jag svikit er, Varafrisk och Blenda. Det kunde blivit någonting bra om vi orkat hålla i situationen.

Jag är inte ett dugg bättre än dig! Du har ABSOLUT inte svikit mig...du får inte tänka så!! Vi finns för varandra och vi kämpar ihop!
Vi hörs igen!

Stor kram❤️❤️

Du klarar det! Köp dig något riktigt gott alkoholfritt och häll upp i fint glas. Gör som någon skrev i en annan tråd - låtsas att det är alkohol om du är jättesugen. Lura dig själv och dina känslor. Det gör jag och det funkar. Och försök att vila nu när du är så stressad <3 (jag vet att det är lättare sagt än gjort...).
Kram

Så länge du inte heller är fast förankrad i alkoholträsket så kan du fortfarande styra åt rätt håll.
Som sagt, dina 3 månaders nykterhet försvinner inte, kom tillbaka och ta nya tag så snart du orkar.
Sviker gör du inte, oss slipper du inte så lätt ;)
Det kan fortfarande bli något bra.
Cyberskickar dig lite tro, hopp och kärlek!

Ingen sviker någon här, man kan bara göra sitt bästa. Och just nu var det extra tufft för dig, och jag tror att stressen är boven.

Om du varit nästan ärlig mot din arbetsgivare så är det kanske läge att lägga korten på bordet helt så att du får behandling? Arbetsgivaren har enorma skyldigheter på det området.

Fortsätt skriv, oavsett hur du mår och hur det går. Det här är ett forum som gäller både i nöd och lust.

Kram ?

En hel helg bortkastad. Jag har inte fått något gjort, har bara druckit vin och tyck synd om mig själv. Patetiskt! Jag borde ha tagit hand om mig och vilat i stället för att ägna mig åt verklighetsflykt. Inget har ju förändrats, veckan som kommer ser fortfarande likadan ut som den gjorde i fredags. Är lite smått förbannad på min egen dumhet.
Jag behöver komma på något mer kreativt sätt att hantera stress och press. Jag skall prova på att meditera. Känns lite lagom flummigt, men det kan ju inte skada att försöka.
Jag måste definitivt låta bli alkohol också, jag känner hur helgen skapat ett sug efter mer. "Aldrig mer" känns lite läskigt, men det är nog bara att vänja sig vid tanken.

Finns massor att hitta på youtube. Liksom på Spotify och storytel. Och det funkar svinbra om man tränar ihärdigt dagligen i början.

Såg en dokumentär på youtube där just meditation var en viktig del i behandlingen av missbruk - och det som deltagarna verkligen höjde till skyarna efter behandlingen var just meditationen. Att den gav dem möjlighet att inte tillåta hjärnan att gå i spinn. Och då fanns inte heller behovet att tysta hjärnan med alkohol på samma sätt.

Jag tänker att du ska låta ditt intellekt bestämma ett tag tills du återfått dina goda nyktra vanor.

Kram ?

Onkel F.. jag känner igen mig...man blir förbannad på sig själv...varför gjorde jag så här med den här helgen? När du dricker på helgen, dricker du hela dagarna eller är det del av dagar eller endast på kvällen? Nu går vi vidare...imorgon är det en ny dag...och då försöker vi igen!

Allt gott till dig:)

Kram:)