Mees tänavalt

Jag är beroende av att dricka en viss mängs alkohol varje vecka. Antingen dricker jag mindre mängder 3-4 gånger i veckan och/eller tar en bläcka en gång i veckan. Mängden alkohol tycks vara det samma. Det "bästa", det jag längtar efter mest är bläckan. Då vill jag absolut vara ensam och dricker mycket fort så att jag hamnar i en sorts dvala. Då dyker en massa fina tankar och minnen upp, jag dagdrömmer. Vaknar upp ibland och dricker mer. Känns underbart. Det brukar gå åt 25-30 cl starksprit och 2-3 starköl, Mer klarar jag numera inte av utan att bli helt medvetslös. Är mycket bakis dagen efter vilket också känns ganska skönt, väldigt lugnt på något sätt. Brukar dricka en folköl till lunchen. Det som skrämmer mig är att jag inte klarar av at avstå från detta. Är helt klart beroende av alkoholen, inte bara berusningen. Tidigare har jag haft uppehåll 3- 10 veckor. Senast för 3 år sedan var jag helt vit i 100 dagar. Har försökt nu också men klarar max 4 dagar innan jag måste dricka. Och då räcker det till och med med en lättöl.

Välkommen till forumet. Du ger en väldigt klarsynt bild av både ditt mönster och alkoholens funktion för dig, där du får stänga in dig i din egen värld och tänka och drömma fritt. Dock börjar du nu märka att det här mönstret har gjort att du nu är mer beroende av alkohol än du tidigare varit, och att du inte klarar att hålla uppe lika länge som du kunnat göra förut. Den här utvecklingen kan nog många känna igen sig i. Eftersom du lagt den här tråden i "Förändra ditt drickande" kanske du funderar på just det, att du vill förändra ditt drickande och bryta det här mönstret.

Vill du får du gärna fortsätta att skriva och berätta mer om vad du tänker om din situation just nu, och hur du skulle vilja ha det. Här finns mycket stöttning och klokskap att ta del av, och många som har erfarenheter som liknar dina. Ibland kan en behöva skriva flera gånger innan tråden "tar fart".

Igen, välkommen hit!

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet