När jag dricker gör jag det hela dagarna. Går sällan upp efter åtta på morgonen, dricker 1,5l Pepsi Max och sedan är det vin som gäller. I bästa fall räcker en BIB under dagen, men inte alltid.
Imorgon är en ny dag, en ny arbetsvecka. Jag har inte råd att försöka, jag måste göra!
Hur känns det för dig?

Det kanske blev lite fel här. Alla frågor är berättigade, det som är lite obekvämt är att jag måste tänka över mitt sätt att vara och handla när jag skall svara. Sanningen är inte alltid så vacker.

Förstår att det var en obekväm fråga men du svarade vilket var bra?? Jag har fått frågor om hur mycket jag dricker per dag eller som när jag var h läkaren i fredags....hur många glas dricker jag i veckan?

Jag kände mig väldigt hoppfull i fredags efter läkarbesöket och även igår men jag drack ju ändå. Idag har jag känt mig lite låg under em och hoppas SÅ att jag ska ha en annan känsla när jag vaknar imorgon.

Så ny dag imorgon och nya möjligheter! Heja dig och heja mig?

Med alkohol har du vandrat många gånger. Du vet var den leder!
Nu är det dax att trampa upp nya stigar och se var de leder dig.?
Styrkekram från mig
⚘⚘⚘

Jag är den förste att förespråka Antabus för att få stopp på sitt drickande. Jag har kört två 6-månaderskurer som varit mycket effektiva. Inte en droppe under tiden, inga biverkningar och ingen påverkning av levervärden. Problemet för mig är att Antabus hindrar mig från att dricka, det får mig inte att sluta. Jag är ju här och skriver, eller hur?
Tyvärr har man som policy där jag bor att Antabus skall intas under kontrollerade former 2ggr/vecka. Allt annat är uteslutet. Det hade varit så enormt mycket lättare om man kunde fått det utskrivet.

Japp, det är en nedåtgående spiral.
Jag skall prova att lära mig meditera (jag är för gammal för att kalla det Mindfulness), får se om det leder till något gott.

Synd att man inte kan skicka ett dyrt abonnemang på en Mindfullness App via denna sida för min är typ använd en gång!
Väntar på att få inspiration.......
Tror det är bättre att jag återupptar stickningen istället.
Hoppas din vecka på jobbet inte blir så jobbig som du förväntar dig
Kram⚘

Det tog ett tag innan jag förstod att meditera och mindfulness var typ samma sak ? Själv har jag en låtlista med sångmantra, som jag andas ikapp till väldigt långsamt. Fattar inte ett jota om vad de sjunger om, men jag har läst att sångmantra är extra bra för hjärnans återhämtning. För mig funkar musiken som en snabbfil, rätt in i mitt undermedvetna.

Men man måste ge det lite tid. Det krävs daglig träning i några veckor-månader innan det känns att det ger resultat. I början är man rastlös som fan. Jag började med fem minuter och det kröp i kroppen. Utökade sedan med fem min i taget, och till slut kom jag upp i 30 minuter. Har utövat det i ett tiotal år, efter min första utmattning. (Gör det hyfsat regelbundet, men jag slarvar när jag mår bra.)

När det funkar är det snudd på en direktlina till avkoppling. Magiskt ??

Sat Nam är ett vanligt sångmantra och betyder ”jag är sann”, dvs jag är ärlig och har ett öppet sinne. Perfekt mantra för oss som är nyktra!

Kram ?

Jag har lånat en nybörjarbok på biblioteket. Men naturligtvis MÅSTE jag ha en kudde att sitta på och en matta för att spara knäna. Fyllda med boveteskal. Lurad igen...
Stickning har jag inte ägnat mig åt sedan textilslöjden i högstadiet. Det var där de snygga tjejerna fanns!

Du är en biblioteksmänniska ? Appar, storytel och Spotify göre sig icke besvär ? Själv ligger jag raklång på sängen, utan kudde med tunn filt över mig. Om jag sitter så sitter jag på en fotpall till fåtöljen. Är tyvärr alldeles för stel för att sitta i lotusställning (=skräddare).

Alla sätt är bra - kör på!

Kram ?

Kunskap och information tar jag helst till mig via fysiska media. Appar och min älskade mobil klarar jag mig dock inte utan.
MåBra-grunkan jag har på armen dygnet runt snackar med mobilen hela tiden och talar om för mig om jag fortfarande lever.
Lite intressant att se att den registrerar stress dagen efter alkoholintag. Vad gör vi egentligen med våra kroppar när vi dricker?

Jag har haft svårt att bryta med alkohol efter helgen. Suget kommer tillbaka fruktansvärt fort om man ger det en chans.
Om jag inte klarar att avstå från imorgon får jag kontakta beroendemottagningen för att få Antabus. Jag kan inte gå till sängs en gång till och vara osäker på om jag kommer att vara fysiskt och mentalt frisk. Jag vill inte känna den känslan igen.

Se antabus som gips på ett brutet ben. I början kan det behövas för att läkningen ska ske korrekt. Senare kan det vara klokt att göra som Jullan gjorde nyligen. Ta en tablett i en situation som var starkt förknippad med alkohol, dvs när hennes man reste bort över helgen. Tror det var Jullan ?

Oavsett om man använder antabus eller inte som hjälpmedel så tror jag att det är viktigt att göra den mentala resan grundligt. Slänga av sig offerkoftan och vara nyfiken på det nyktra livet. Sakta men säkert ta sig till stadiet att man inte vill dricka. Att man är glad att man slipper dricka.

Jag tror att det var Craig Beck som sa att det blir svårare och svårare efter varje återfall - och att orsaken är att man slutar tro på det. Slutar tro på att lyckas. Jag förstår att man kan tänka så, och det är nog därför extra viktigt att aldrig ge upp! Och att hyfsat snabbt få framgångar i form av nykter tid, som i sin tur föder nya framgångar.

Kram ?

Jag undrar också hur du har det och hoppas du kämpar på och kanske gör slag i saken med antabus som du skrev.

Den gågna veckan var extremt stressig. Det är bara alltför enkelt att ta till alkohol för att kunna slappna av. Det är vad jag har gjort.
Ny vecka, ny chans!
Tankar på AA och beroendemottagnigen snurrar runt i huvudet. Vi får se var de landar.

För att du kommer tillbaka snart. Ju längre du stannat i det destruktiva drickandet, desto jobbigare att ta sig ut det. Men det vet du ju redan.

Hoppas att du fixar stressen på annat sätt. Helst att förebygga bort den.

Kram

Gott att du är här Onkel F?

Ja felaktiga beslut är lätt att ta men rätt som det är så kan det vara så att det kommer ett bra beslut??

Heja dig och vi hoppas på en bra vecka❣️

Nu gäller det att försöka hålla i det här. Det börjar ju nästan bli lite tjatigt detta av och på gång efter annan. Tillbaka till en dag i taget. Någon som har hört det förr? Men någon gång måste ju vara den sista. Förhoppningsvis denna.
Tappa tron på att det skall gå kommer jag inte att göra, men man blir ju lite ödmjuk när man inser hur bräcklig nykterheten kan vara. Jag avstår gärna stora ord och löften, jag kan bara göra mitt bästa och hoppas på att det skall räcka.