Zäta

Jag har läst här ett tag nu, de flesta trådar.
Gjort det mesta som alla ni andra gjort, ljugit, gömt flaskor/burkar, bytt ut innehåll mot vatten the osv.

Försöker nu ta tag i det, än en gång som så många andra....
Målet är inte att sluta med allt för alltid men vem vet, känns som en svaghet att inte unna lyckas dricka "normalt".

Fungerande_alkis

Välkommen hit!

Jag har tänkt i liknande banor som du - att jag skulle vilja kunna unna mig ett par glas vin till maten vid roliga tillställningar några gånger om året. Det vore det optimala. Då kan man ju behålla det där lite mer festliga med alkohol till maten, lite mer avslappnad pratglad stämning, och bara någon sällsynt gång ibland när det bjuds.

Men med tanke på hur det spårat ur för oss med rena missbruk så vet jag faktiskt inte om vi kan hålla alkoholen på en så moderat nivå. Du kanske kan, men vad gäller mig själv så är jag ytterst tveksam. En kväll kanske räcker för att jag ska trilla ned i alkoholträsket igen. Så jag försöker att inte tänka så långsiktigt nu i början.

Ett liv helt fritt från alkohol är nog inte så pjåkigt trots allt. Det kan nog vara rätt bra.

Zäta

Tack!
Jo jag fattar. Men jag tänker göra ett riktigt försök att hålla mig till fredag och lördag, samt även dessa dagar på en "rimlig" nivå då jag har börjat reparera mer och mer och då oftast dagen efter ett större intag. I fredags drack jag ett glas vin till maten och 2 öl innan, resten vatten det kändes riktigt bra på lördagen. SÅ det är helt klart värt belöningen dagen efter.
Idag (söndag) börjar 5 helvita dagar, vilket är målet.

Hej.
Ska du begränsa dig så måste du vara stenhård och inga "ska försöka"
De vita dagarna ska vara vita, och har du satt en begränsning på 2 glas vin så måste du hålla det.
Annars blir det bara en massa mål som du misslyckas med och som gör att du mår dåligt.
Din självkänsla blir bara sämre.
Jag vet att alla gånger jag försökt begränsa mig så har de helvita dagarna ofta funkat.
Men de dagarna jag fick dricka så försvann vettet ur huvudet efter första glaset och jag drack klart mer.
Lycka till och kämpa på☺
Vi finns här och peppar dig
Kram⚘

Zäta

Ja det går ju inte alltid som man tänkt sig, blev 4 folköl igår idag en.
Jag loggar dock allt och där fins det ju ingen anledning att ljuga...
Imorgon är en ny dag (borttagen länk, admi)

Och imorgon fixar du nollan, kämpa! För att känna av fördelarna med att vara nykter tror jag det är bra att börja med en längre nykter period, oavsett hur man tänkt göra sen. Annars blir det lätt så att man bara håller ut i veckorna och hela tiden har alkohol som måttstock på hur man njuter av livet. Och det är det man måste lära hjärnan att den har fel om. Och det går, lättare än man tror tycker jag. Fundera på din väg. Alkoholhjälpen har ett bedömningstest man kan göra, så får man en rekommendation på hur man kan gå vidare.

Jag gjorde den när jag började här och fick då rekommendationen att sluta helt tre månader. Insåg under tiden att alkohol varit mer problem än njutning för mig senaste åren och fortsätter nykter, är på månad sju nu..

Jag förstår. Kan du testa att ha flaskor med mineralvatten hemma, så att du kan ta en sån när du blir sugen? Och fokusera på hur bra du kommer må på morgonen om du inte dricker. Man får träna hjärnan så den börjar gilla friska morgnar istället för fulla kvällar. Det går, och det finns hjälp att få om det är svårt att bryta själv.

Zäta

Jag har faktiskt testat det och även kolsyrat vatten som man gör själv men tycker flaskor fungerar bättre.

Ja, jag gillar också köpta flaskor, och kalla ska de vara. Lustigt hur man liksom kan överföra suget på något ofarlig och rentav nyttigt, men det går ju faktiskt!

Zäta

...I Did It Again
Igår blev det 10. Bara att starta om på ruta ett...