När jag läser i din tråd ser jag att ibland går det bra och ibland kanske mindre bra och det är ju så det är med alkoholen. Och, du har alkoholfria dagar och det är ju jättebra! Jag har varit där du är men eftersom jag har haft ett kommunalt arbete och numera ett arbete inom landstinget så har jag haft turen att det finns aldrig alkohol på jobbet. Jag har också njutit av god mat och dryck numera njuter jag mer av maten dock inte så mycket av alkoholen efter som jag har druckit mig till ett starkt beroende. Jag trodde att jag hade kontroll men när livet blev tufft så började jag medicinera med alkohol, trösta mig med alkohol och numera är det alkoholen som styr över mig. Jag har dock kommit till den punkten att jag vill inte att alkoholen ska styra över mig utan jag vill leva mitt liv och jag vill behålla hälsan.

Så vad jag skriver är inte menat att vara något fördömande utan endast i all välmening. Alkoholen är så lömsk så innan man vet ordet av har man trillat dit. Jag önskar dig verkligen att du ska få ha det förhållande som du önskar till alkoholen. Många klarar av att ha ett kontrollerat drickande men många gör det inte och jag är en av dem.

Allt gott till dig och med önskan om en fin vecka:)

Kram:)

Vår dotter fyllde 20 och lyxmaxnjutit - och jag VET att det kan låta konstigt och det är ju samma symtom men ändå den långsamma njutningen av goda franska viner och har druckit Bollinger (wow). Vilka smaker. Läppjat. Middagen gick bra, njöt och mkt vatten men drack två eller tre glas efter ( när jag städade o fixade). Det som gör mig rädd för mig själv är rovhungret som kommer efterpå, då kroppen okontrollerat signalerar att den behöver mer. Och mer, o mer. Och då spelar smaken ingen roll. Skulle så gärna varit som min role -model: en sekreterare i Italien: urtjusig i sitt gråa hår, extremt kompetent, och hon berättade för mig att hon följde sin läkares rekommendation och drack två glas vitt till lunch och två glas rött till middag. Men aldrig mer än så. Även om hennes konsumtion vida överstiger den rekommenderade svenska hade jag velat ha det så. Följs gärna åt utanför detta forum, behöver pepp!!

Har det gått bra för dig idag? Min första dag på den vita månaden.Grym huvudvärk, men inga problem. Jag vet dock att det kommer bli tufft senare i veckan. Säg till om du vill att jag startar en egen tråd ( om jag skriver för mycket här). Tror det är viktigt att ha det här forumet i ryggen.

LEmedE

Och jag uppskattar att du skriver i tråden, dock är jag lite dålig på att logga in här samtidigt som jag behöver peppen!

Jag var nykter igår och kommer vara nykter även onsdag och torsdag. Idag ska jag på middag. Dum som jag är så ställde jag inte bilen.

Jag tänkte höra om du skulle vilja hitta en lite mer tillgänglig kanal att peppa varandra i? Jag skapade en Mail nu om du vill skriva (jag vill inte uppge min vanliga här men har inga problem med att vara öppen sedan). Du kan ju välja om du vill skriva från din egen eller anonym adress OM du nu vill skriva provat alls. Annars fortsätter vi bara här!

Ha en fin dag!

Höll på glömma adressen! ##redigerat##

Fint att du är här och att du verkar vara hjälpt av att följas åt och stötta varandra. Mejladressen redigerade vi bort då vi värnar om anonymiteten på forumet, förstår att du hade tänkt på det och gjort en anonym adress samtidigt som det tyvärr ändå inte räcker till för att det ska vara anonymt då. Hoppas du förstår, så gör vi alltid, inget personligt!

Fortsatt lycka till och hoppas det fortsätter vara hjälpsamt att vara här!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

kopiera den anonyma mejlen innan den redigerades bort ( och givetvis förstår jag också policyn). Men lite trist - hade gärna haft direktkontakt för att kunna peppa ( kommer behöva grymt mycket också!)

LEmedE

Borde inte det vara ett personligt val? Jag förstår att man inte får lämna ut andras uppgifter eller skriva sitt namn men om två personer vill komma i kontakt med varandra vilket vi nu båda uttryckt för att mer aktivt kunna så får ni gärna berätta hur vi ska gå tillväga?

Min Mail #redigerat## Nu skriver jag ingen mailadress och hoppas det är ok med alla.

Tyvärr är det något vi följer konsekvent av säkerhetsskäl därför har jag redigerat detta på nytt. Får verkligen be om ursäkt för intrånget samtidigt något vi verkligen värnar om.
Skulle vilja be er kontakta oss på admin under fliken frågor så kan vi finna en lösning där tillsammans som inte är här ute för hela allmänheten.

Vänliga hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

respekt för integritet och säkerhet måste jag ändå skratta lite åt situationen. Skulle loggat in tre minuter tidigare... Jag trodde också att en anonym mejl som ju fungerar som en engångslogin och sedan inte används skulle vara oproblematisk. I alla fall, dag 3 gick bra På lite dåligt humör men tennis hjälpte. Hoppas din dag varit bra! Jag kontaktar admin.

LEmedE

Duktig du är! Riktigt strongt! Idag gick det bra och jag var nykter, var inte ens sugen på att dricka. Vilket är skönt. Dock lite orolig för hur det ska bli med långhelg nu. Det beror väldigt mycket på hur min man kommer dricka med. Vill gärna ha fler än två dagar nykter denna vecka.

Kanon att du kontaktar admin, jag förstår principen med anonym därav att jag skapade precis som du skrev, ett anonymt konto.

Hörs imorgon för mer pepp!

skrivit till admin. Förstår oron kring långhelg! För min del har det hittills - dag 4 - hjälpt mycket med att min man är med och att jag berättat för vänner att jag kör en "slender november" tillsammans med min man. Att vi istället för att coronadeppa med vin tar en sund månad. Men helgen med middag kommer att bli svår: njutaren i mig kommer att locka och pocka. Men om jag inte klarar en månad utan alkohol har jag ett STORT problem. Heja oss!

LEmedE

Så mycket jag kan!! Tycker du är jätteduktig och hoppas vi kan finna stöd i varandra! Jag tror det är bra att berätta för vänner och bekanta för då blir det lite ”svårare” att bryta då de kanske retsamt frågar ”hade inte du en vit månad?” Osv. Ser fram emot att fortsätta stötta varandra. Ha en fin kväll.

går fint!! Om inte så nya tag igen! Här dag 5. Viss rastlöshet på seneftermiddagen, svårt att koncentrera mig på jobbet, men sedan ok och känner mig nöjd och lugn. Bara att vänta ut. Köpte också present till mig själv. Heja dig och hörs!

7 snart klar. Nu är tre par i vänskapskretsen som vill tappa ngt kilo, träna mer och som gärna tar ett extra glas vin också med på "slender november". SÅ mycket enklare och roligare när det blir till en gemensam grej. Men nu undrar jag om det finns något gott alkoholfritt vin. Testade ett i lördags och ja, det var ju mest som vindruvssaft. Men psykologiskt bra att ha ngt med samma färg i vinglaset. Hoppas helgen gick fint!

LEmedE

Vi har tagit det lugnt och idag blir det nyktert. Nu är tanken att måndag-torsdag ska vara nyktert med.

Vilken bra idé att vara några stycken som kämpar tillsammans. Sju dagar, heja dig! Det är grymt bra jobbat.

Jag har mailat dig nu så du vet. Ha en fin söndag!!