Ursäkta, jag läste ditt inlägg om när du varit nykter en månad den 1 oktober och svarade på det. Men när jag såg en massa andra kommentarer över mitt inlägg som inte hade med din en månads dag, så trodde jag att jag var i fel tråd... Nåväl, klistrar in inlägget här igen trots att jag svarar på ett av dina gamla:

Varför har inte jag efter två månaders nykterhet känt av alla de positiva fysiska effekterna som du gör? Grattis till att du känner och märker så många positiva effekter och en månads nykterhet! Yeah!
Själv sover jag dåligt, märker inget på utseendet eller fysiken. Visst är jag klarare i huvudet men inte så stor skillnad ändå. Lite mer energi, men inte så jättemycket. Men å andra sidan så äter jag väldigt mycket mer godis och dricker läsk nu....Kanske borde sluta med det ;). Annars är det toppen :)

Ma-lie

Rule74 - jag äter också mycket mer godis och onyttigheter pga enormt sockersug. Men jag har också slutat röka. Har du det med? Kan heller inte sova nu (51 dagar nykter) ... och då kommer suget efter alkohol när kroppen är trött men
hjärnan inte får sömn... känner jag. ??‍♀️

...och slutade utan problem med hjälp av Allen Carrs bok "Äntligen icke rökare". Har försökt att sluta dricka med hans bok om alkohol, men trots att jag läst boken tre gånger har jag inte klarat det. Men det ska gå det med, även om det kommer att ta längre tid och jag är långt ifrån klar med om jag vill bli helt nykter, om jag kan klara av att dricka "normalt" etc. En dag i taget...
Kram

Ma-lie

Jag har varit inne och läst, skrattat.. läst... skrattat... jag tycker att vi är ett sånt härligt gäng här och speciellt Andrahalvlek, vara frisk, kennie, vinäger med flera med flera...

Jag får läsa om konstiga saker man sagt till alla på fyllan, som man borde ha väntat med kanske eller inte säga alls! Jag får ångest först men sen tvingar jag mig att skratta åt det och göra en lite mer snabbare stil än med huvudet i golvet eller kroppen på sängbottnet. Upp o hoppa och vara glad att man lever och är lite annorlunda. För det är glömt om några år! ?

Sen följer jag med diskussion mammaroll här inne innan jag börja se filmen bad moms 2 och då fick jag se Andrahalvleks mamma på film efter att ha läst här inne ? Helt magiskt!

Och alla möjliga diskussioner finns det som jag njuter av! 2 månader nykter här! Men jag och mannen var över till en restaurang förra helgen och beställde in en 1000 kr vinflaska och den smakade gudomligt! Perfekta glaset så man kände alla atomer och smaken var som en sensation av lycka. Men vi klara oss, drack långsamt och dela på en flaska och allt gick bra. Det var värt det, kände jag då. Men vi lyckades komma överens om nästa högtidlighet med en sådan flaska får bli vid nyår.

Fortsätt som ni gör! Det är så underhållande! ?

Bad moms 2 måste jag se!

Faktum är att skratt och humor är befriande ibland. Och så gott som jag skrattar i nykterheten har jag nog inte skrattat sen jag var barn. Jag skrattar så jag kiknar. Och jag kan börja om igen flera gånger, bara genom att se samma sak igen. Det är nog samma sak som ”drabbat” dig ? Och jag håller med om att det är magiskt!

Kram ?

Ma-lie

Andrahalvlek och alla andra också med krånglig relation till sin mamma... se filmen bad moms 2. Jag tror ni hittar er egen mamma, någon annans eller er själv i parodin ?

Till dina två månader och positiva inställning. Håller med om att det är lättare att tackla saker om man kan se en viss humor i våra problem. Och som du skriver, vad härligt det är att leva! Håll fast vid planen att inte ta nästa flaska förrän på nyår. Själv ska jag fira 15 år med mannen snart och ska iväg på hotellhelg i storstan, ser fram emot att fira alkoholfritt, blir första gången för mig!