Ja, idag har jag haft lätt att hålla huvudet högt. Om nu livets omständigheter inte är så jättebra så kan ju jag vara desto jättebättre.
Jag ska skänka vinflaskan vidare till min mamma, hon är en 93 årig måttlighetsdrickare som inte riskerar att bli beroende :)

"Om nu livets omständigheter inte är så jättebra så kan ju jag vara desto jättebättre."

Suverän inställning. ?

Trots det mörka, eller kanske just på grund av det, måste vi undvika alkohol. Sky den som pesten. Acceptera att det jobbiga finns där, men också att vi kan bekämpa det bättre nyktra.

Kram till dig

Vilken trist lördagsavslutning det blev för er. Tänk om allt detta hänt när du druckit.... Då hade du säkert inte kunnat sitta tyst på din stol utan lagt dig i och börjat bråka, vilket hade varit ännu jobbigare för din dotter som hade somnat med ett hål i sitt hjärta och känt sig ensam. Nu hade hon dig, nykter och stöttande. Ni kom närmare varandra och du fick en skön kvällspromenad i regnet och kunde somna med rent samvete och vakna idag utan varken baksmälla eller ångest (det är nog värre för ditt ex). Var stolt och börja leta nytt boende redan idag! Och vilken bra idé att ge din mamma vinet :).
Kram

Jag vaknar ledsen, låg och handlingsförlamad. Varit trött hela helgen.
Alla år med oro, sorg och felaktiga livsval slår till hårt just nu.
Det enda jag egentligen själv kan göra för att påverka i stunden är att låta bli att dricka.

Situationen med min man är komplicerad. Vi är fortfarande gifta, han bor just nu i vår lilla sommarstuga, jag i grannhuset som vi egentligen skulle bott i tillsammans på ålderns höst...Vi äger dessutom ett ytterligare (mycket slitet och vanskött) hus tillsammans på annan ort, som vi på något sätt måste försöka sälja innan jag ens kan fundera på att hitta nytt boende.
Mannen har vare sig någon kraft eller vilja att ta tag i något, han har druckit för mycket så länge jag känt honom, han har inte jobbat på drygt två år efter en framgångsrik karriär som slutade i total utbrändhet. Han påstår att han älskar mig (bara ord, inga som helst handlingar som pekar ditåt) och att han vill fortsätta leva med mig, samtidigt som han kritiserar allt jag gör och allt jag säger. När det gäller hans eget beteende så går han antingen i totalförsvar, eller så går han och lägger sig i sängen och kallar sig värdelös. Båda sätten gör att han slipper ta ansvar och slipper reflektera eller ändra sig.
Så jag har, som så många andra, skaffat mig både medberoende och egna alkoholproblem under åren tillsammans.

Men när denna dag är slut så är 3 nyktra veckor avklarade. Gott så.

När vi sliter bort den tunga, våta, illaluktande yllefilten alkohol så kommer annat skav ut i dagsljuset. Det får vara så. Vi får gråta och vara ledsna. Förbanna våra livsval.

Men förutsättningarna att överhuvudtaget röra oss i rätt riktning blir tusenfalt bättre som nyktra.

Grattis till tre nyktra veckor!

Kram ?

Starkt kämpat, med tunga tankar och tvivel. Jag vet bara en sak, och det är att om jag ska orka och vilja leva med någon, så måste den personen spela i samma lag som mig. Ständig kritik från den man ska kunna luta sig mot, så ska du inte behöva ha det. Att inte dricka kommer vara lättare om du slipper den bördan...

Jepp Andrahalvlek, och jag tillät mig att må dåligt, släppte alla krav (förutom hundarnas :)), läste och drack te under en filt hela gårdagen. Nykterheten fick vara tillräcklig insats denna måndag, bättre än att ligga under filten pga bakfylla i alla fall :)
Tack för bra inspel Kennie, du har naturligtvis helt rätt, och jag tänker också lite tvärtom – när jag inte dricker har jag lättare att göra mig av med bördorna. Har dock gett mig själv året ut för att landa i hur jag vill ha framtiden.
Ska jag bo lantligt (som jag egentligen vill, men börjar bli gammal och har tummen mitt i handen...) eller dra mig närmare tätbefolkat område? Ska jag lämna mitt älskade hav och få mer boende för pengarna? Ska jag avveckla eller utveckla mitt haltande företag? Etcetera...
Jag vill inte fatta allt för stora och livsavgörande beslut som darrande nynykter, måste koncentrera mig på att inte lyfta glaset. Men det jag känner just nu är att nykterheten ytterligare har blottat hur dålig relation jag har, och har haft länge, med min man. Tror att det var Sommarbarnet som skrev om en liknande erfarenhet, där hon trodde att förhållandet skulle bli bättre nykter men det blev tvärtom.

Det är en av de allra skönaste sakerna med att inte dricka, vetskapen om att jag kan lita på mina känslor och att de oftast är bestående. Med tidigare vinstyrka följde även många irrbloss, så det där med in vino veritas skriver jag inte riktigt under på för egen del.

Det är klokt att ta tad lugnt och låta besluten växa fram och landa. Och som du säger så ger nykterheten ny kraft att hitta lösningar. Svåra frågor att ta ställning till, hav kan vara svårt att vara utan om man är van vid det...

Dag 24 och det känns motigt just nu. Har inte någon direkt längtan till vinet, snarare avsmak vid tanken. Men inser hur svårt jag har att jobba utan det bränslet. Har ju gått på alkoholdrift så satans länge så det är väl egentligen inte konstigt att motorn hackar nu.

Allt annat känns bra, även om jag är väldigt trött. Sociala kontakter, hobbies, vila, ta hand om hus & hem och till och med tidigare kraftiga triggers som labil man och oro för svajiga barn – i allt detta känner jag mig stärkt av nykterheten.
Men mina prestationer på arbetet tar definitivt rejält med stryk.

Jag är frilansare i en väldigt konkurrensutsatt bransch, det funkar inte att göra halvhjärtade saker...och det är inte heller "bara" att kavla upp ärmarna som i "just do it", eftersom uppdragen både är kreativt och intellektuellt utmanande.

Jag inser att det är en omställningsfas, men faktum kvarstår – jag har under många år gjort bäst ifrån mig på jobbet efter ett par glas vin. Och det är tyvärr även en objektiv sanning, även om uppdragsgivarna förstås inte vetat att vinglaset stått i ständig givakt bredvid datorn.
Hittills har det känts okej att lägga undan prestationskraven på jobbet, för att koncentrera mig på mina vita dagar, men nu börjar verkligheten göra sig påmind.

Hur som helst, detta ska inte få mig att dricka, då får jag hellre gå i konkurs.

Så bra att vinet inte lockade. Jag reagerar själv annorlunda på mina tidigare triggers. Förut ville jag ha vin när jag var trött, nu känner jag att då blir jag ju bara ännu tröttare. Iaf imorgon. Och när jag är arg eller ledsen så går jag undan och tänker att jag inte ska utsätta mig för alkohol. Och när jag är hungrig och stressad innan middagen så tar jag nåt att äta.

Förstår att din situation är annorlunda än min, men för varje gång du hanterar svårigheter på annat sätt än med alkohol så blir du starkare! ??

Dag 24 här med och känner som du vad gäller A men...... Dina prestationer på jobbet det löser sig med tiden är jag övertygad om. Lätt att se ned på sig själv och tycka sig vara oduglig.
Du är bäst, kom ihåg det!!!! Och kreativiteten kommer snart tillbaka.

Styrkekramar??????

Då ska du vara extra glad att du har slutat dricka nu. Det var bara en tidsfråga innan vinet inte skulle fungera som bränsle i kreativiteten längre. Tvärtom. Den vägen går det för alla ”konstnärer” som använder alkohol som tändvätska och har svårt att sluta med det.

Du kommer snart att återfå hela din hjärna i ett mycket bättre skick! Håll i, håll ut, du klarar detta!

Kram ?

Tack för all stöttning.
Jag har jobbat mig genom veckans måsten. Bra blev det inte, men gjort blev det :)
Nu blir det te och ostmackor, med roman och katt i knät.
Helt okej utan vare sig Hallå-vin eller Hall-i-vin.

Man får träna på att vara nöjd med bra nog. Sen slår inspirationen till ibland och det blir något extra, men däremellan får det räcka med att det duger.

Underbar beskrivning: Bra blev det inte, men gjort blev det. Håller med Kennie, vi måste träna på bra nog.

Hoppas att du haft en fin helg med lugn och ro i sinnet. ?

Kram

Fyra veckor igår för mig.
I natt drömde jag att jag var på restaurang med min mamma och min (i verkligheten döda) moster.
När jag kom tillbaks från toaletten stod det en 3,5:a på bordet som mamma hade beställt till mig, och hon sa gång på gång "den här är inte stark, den här kan du dricka".
Jag har läst trådarna här om komplicerade mamma-relationer, jag har också en sådan. Vi har en hyfsad relation, men jag är av typen "duktig flicka som alltid försöker göra sin självcentrerade mamma till lags".
Men i drömmen gick jag emot till och med min mamma, skickade tillbaka folkölen och bad om en alkoholfri. Servitrisen var onykter och otrevlig. Herre min je, drömmar är verkligen intressanta.
Sover för övrigt bättre än i början, även om jag vaknar minst ett par gånger per natt. Kanske åldern och något jag får stå ut med. Mindre ångest vid uppvaknandet nu dock, och bara vatten i glaset bredvid sängen.

Ibland säger drömmarna åt oss precis hur vi ska göra! Ibland påminner de oss ”bara” om var vi aldrig vill hamna igen. I mina alkoholdrömmar drömde jag mest att jag kaskadkräktes. Usch ?

Grattis till fyra nyktra veckor! ????????????????

Kram ?

...men har betalat tre månader till viktväktarna nu, för att försöka bli av med tio kilo som kletat sig fast både på kroppen och i själen. Jag trivs verkligen inte med att ha övervikt, och jag har helt besinningslöst vräkt i mig godis och glass istället för vin sedan jag slutade dricka. Hade tänkt börja gruppträna efter första månadens nykterhet, men Coronarisken gör att jag avstår, och då kändes det rätt att ta tag i kosten istället.
Om det blir för tufft så får jag väl unna mig tröstegott igen, det här är inte riktigt lika hårt skrivet i sten som med att avstå vinet. Men just nu känns det som att det kommer att sporra mig. Att bli ännu hälsosammare, snyggare och piggare, ytterligare en investering i framtiden.
Kanske ett tecken på att jag börjar tycka mer om mig själv, att jag är värd att må bra. Att jag tror att det finns möjlighet till positiv förändring på flera plan. Hoppas det.

Jag jobbar också med min vikt då och då, nu t.ex... hatar när extrakilon krupit på och kläderna kryper... Träning var också en sak jag lyckades började med ihållande när jag slutade dricka. När det flyter känner jag en jättestor mening i det. Varför vet jag inte, men man mår väl bra av att investera i sig själv och sin kropp kanske :)
Om du är ovan i att gå ner i vikt? Tycker jag du ska ha korta mål till att börja med och inte kräva att du ska äta perfekt varje dag. T.ex kan du börja med att sätta ett mål fram till fredagkväll? Om du klarat att äta enligt planen så unnar du dig en god måltid utan att räkna poäng. Sen sätter du upp ett nytt mål. Bara förslag

Kör hårt.