Sanne64

Hej alla som kämpar!
Jag är nu på dag fyra som ”vit” efter många år av allt för mycket vin. Har druckit i stort sett varje kväll.
Är 54 år, gift, bra arbete och socialt liv. Det är ingen som vet hur mycket jag har druckit. Tror jag. Druckit hemma. Har minnesluckor med följande ångest.
Nu har jag lite frågor till Er som kommit lite längre på denna resa. Jag har de klassiska besvären med kallsvettning, skakningar samt hjärtklappning. Men varför kan jag inte sova. Har varit vaken till 03-03.30 sedan jag slutade dricka vilket gör att jag blir trött på em men har då ingen möjlighet till vila. Är orolig att jag skall klappa ihop. Har Ni några tips. Hur länge håller det i sig?

En dag i taget
/Sanne

Jag har inte haft några problem med att sova sen jag slutade med alkohol. För mig var det tvärtom. Var vaken och kallsvettades av alkohol. Men har läst på forumet att flera delar dina problem.

Det jag tänker är att du behöver ge det mer tid. Fyra dagar är bra jobbat! Men det tar längre tid innan alkoholen är ute ur systemet. Och det tar längre tid att få nya vanor och må bättre.

Håll i och håll ut en dag i taget. De positiva effekterna kommer!

Lycka till!

Och välkommen hit!!

Jag har skrivit länge här på forumet men har som längst fått fyra dagar i rad men lite alkoholfria dagar här och där. För mig är det viktigt att skriva här även om jag inte har klarat av att vara nykter någon längre tid men känner att jag måste verkligen sluta nu! Så va bra du är som har lyckats med fyra dagar i rad! Och utan att jag är någon rådgivare så tänker jag att det är kanske inte så konstigt att du ligger vaken. När jag har varit nykter har jag också haft svårt att somna men när jag har druckit somnar jag ju direkt pga alkoholen. Man brukar säga att det tar tre månader för kroppen att återhämta sig och det brukar vara ett riktmärke som många som jobbar professionellt ger. Det är ett råd som finns i mitt bakhuvud även fast jag inser att jag behöver vara nykter livet ut men man får ta en dag i taget. Varje nykter dag är en vinst!

Vi hörs igen!

Lycka till!!

Sanne64

Varafrisk för dina kloka ord. Ikväll kommer första utmaningen. Tacomys med familjen. Första utan vin. Förhoppningsvis ?

Hej och välkommen.
Jag hade samma problem med insomning när jag slutade med vin varje kväll.
Alkoholen är ett bedövningsmedel. Det är därför man däckar när man dricker för mycket.
Tog mig mellan 1 till 2 veckor att vänja mig av med. Nu somnar jag på kvällen som vanliga människor.
Kram⚘

Hej, så bra att du också hittat hit. Känner ingen det du beskriver. Har nu varit nykter snart 3 veckor. Somnade snabbt då jag var full men nu är det svårare. Slipper i alla fall hjärtklappning på natten vilket känns skönt. Och otroligt skönt att vakna och veta vad man gjort dagen innan och komma ihåg filmen jag sett :-) Kämpa på du är bland vänner. kram

Håll ut bara! Hade det fruktansvärt svårt med sömnen i början av min nykterhet, men har å andra sidan oftast haft svårt med att komma till ro och sova. Nu sover jag ok. Sätter ofta på något på tv (något som jag redan sett så att jag inte behöver engagera mig?), sätter timer på tvn och somnar oftast inom en timme. Mediterar gör jag också när jag tror att det skall komma att bli väldigt svårt att somna. Annars läser jag något som inte är alltför spännande?Ljudbok är också kanon. Men håll ut bara så skall du se att det ger med sig??

Välkommen hit!

Kram⚓️

Skönt att läsa att ngn annan kämpar, heja dig! Jag är på dag 5 och känner tvärtom. Är sååå trött, men har obehagliga drömmar. Somnar med örtte och podcast efter podcast i lurarna.

Vad fint med fyra dagar?
Alkoholen stör våra signalsubstanser som påverkar sömn mm. Läs på om det så förstår du varför du sover dåligt. På Youtube finns en video, sök på alkohol och hjärnan så förstår du bättre. Tror den är 28 min, finns massor där förstås.
Man kan vara både fysiskt och psykiskt beroende och det påverkar så klart. Sök hjälp om det är för jobbigt.
Heja dig! Kram??

Så många fina inlägg du fått i din tråd.Vill säga att du tagit rätt beslut att avså enligt mig.
Jag har börjat med meditation ,inga långa.
Funkar bra för mig.Du hittar nog ditt sätt.
Ett nytt liv får du i och med ditt kloka beslut.
Kram Pilla

Sanne64

Tack för Ert stöd ? Känner för första gången att jag kan prata om mitt missbruk som jag i många år hållit för mig själv. Har till och med ljugit för mej själv, inte erkänt att jag druckit för mycket. Klassiskt.
Har mindre hjärtklappning och har sovit lite bättre inatt. ? Underbart att vakna upp med klar hjärna utan att behöva tänka på vad jag gjorde igårkväll. Slippa kolla mobilen om jag ringt eller sms:at någon. Sjukt egentligen. Men så har det varit alldeles för många morgnar tidigare.

Önskar Er en fin lördag ?

/Sanne

Alla ljuger för sig själva för att intyga att drickandet är ok. För att slippa även den ångesten, sveket mot sig själv. Det inre hatet..... Det är först när man kapitulerar och erkänner sig besegrad av alkoholen, att man har problem, som man kan sluta ljuga. Det är OK att ha problem med alkoholen. Du är inte ensam. Men du är starkare än många andra som slutat ljuga för dig själv och kommit hit. Grattis!

Sanne64

Dagen har varit bra. Har gått tre långa promenader. Dottern har varit förbi ?. Tänker mycket på att ta ett glas vin. Men icke. Klapp på axeln Sanne.
Var rädda om Er.

/ ? Sanne

Vad bra att du fortsätter på din väg. Jag tycker verkligen det är skönt att vakna fräsch och att kvällarna Blir som jag tänkt och inte som alkoholen vill. Låt den inte locka dig utan lyssna på må bra rösten. Kram

Sanne64

Mår bra trots ett litet sug. Men jag försöker stålsätta mig. Och än så länge går det bra ?
Imorgon är en annan dag.
Vi kämpar på alla kämpar.
Jag finns.
Hur jävligt det än är så hörs vi här. Det hjälper mej.
Vi hörs.

/Sanne