Den känns säkert lite bra men går över och så vill du ha en till, och sen en till. Och sen går det över i ångest och ånger och så har du lärt dig läxan en gång till. Stå emot!

Ta en tupplur. Det är bra mot sug. Sen kanske en ”jag-är-sjuk-det-är-synd-om-mig-godispåse?” Det får man när man är krasslig. Kanske toppa med lite netflix?

ollebulle

Jo, du har så rätt. Kände suget igen och gick in hör och läste vad du skrev. Precis vad jag behövde :) En smisk på kinden ? Ingen öl här inte.

Du står där i vägskälet och velar, för att sedan beslutsamt kliva vidare på den rätta vägen ? Jag vill också ha ett (ja bara ett enda) glas vin efter en tokintensiv dag där det mesta gick galet. Men litet blir efterhand mycket och mycket blir så sakteliga mer. Och sen sitter man där igen och måste sluta dricka. Och det är skitjobbigt. Nä, vi hoppar det. Av ren lathet om inte annat ?

ollebulle

Ja det är ju det. Hemskt att man låtit det gå såhär långt alltså. Men iallafall. Glömde ju skriva igår att jag är uppe i en månad ? Eller ja, 4 veckor? Hjärnsläpp, är väl samma sak ? Nej, 7*4 är ju 28 ?

ollebulle

Hej, jag blev väldigt sugen på öl igår. Jag satt väldigt länge och dividerade med mig själv om jag skulle eller inte. Pratade även med min sambo om att jag var sugen på öl. Jag bestämde mig för att ta två öl och inte mer. Och så blev det, jag tog två öl och rörde inte mer. Varför vet jag inte, jag bara kände för det. Jag skäms inte och känner inte att jag svikit mig själv. Däremot så ville kroppen ha mer och det skrämmer mig.

Förstår att du blir rädd. Så tror jag det skulle bli för mig också, om jag drack ett glas vin av någon anledning. Jag är säker på att jag skulle kunna stoppa efter ett glas. Men hur länge? Begäret efter mer skulle vakna, och förr eller senare skulle kontrollförlusten drabba mig. Så jag väljer att avstå det där enda glaset.

Man KAN ta x glas men VILL helst ha fler. Förr eller senare så vill man mer än man kan. Det har varit så i 100% av fallen när jag ”dragit ner”. Antar att de som inte har problem, eller inte så stora, har lättare att bara ta nått glas och sen känner de att det är lagom. De känner kanske sin gräns tydligare.
En eller två är bara lite lätt uppvärmning för mig. Och efter en eller två måste man ju kämpa hårdare med ett handikappat konsekvenstänk. ”Äh bara idag”, ”En gång är ingen gång”. Sen blir det lätt ”Bara i helgen”. Eller ”Bara den här veckan” för att kanske landa i ”Bara på semestern”.

ollebulle

Jag ska landa i det som hände igår så får jag sortera tankarna. Jag kände liksom att jag ville ha en känsla av kontroll. Klarar jag det? Eller var det en bortförklaring för att kunna bli lite tipsy? Ville jag bara varva ner? Tyckte jag helt enkelt bara att det var gott? Ville jag ge mig en klapp på axeln?

Jag har ju börjat jobba igen, kan det vara därför? Hmm, tankarna är många. Eller var jag bara normalt sugen så att säga? Hmm.

Hoppasattjagvä…

Skäms inte. Plåga inte dig själv. Du stannade på 2 öl... Bra där! Som att öppna en chipspåse innan maten... Man vill ta mer men ska inte förstöra aptiten... Så man behärskar sig... Bra där ollebulle...

ollebulle

Idag hade jag en jävligt stressig dag på jobbet. Jobbade väldigt länge. Vanligtvis har jag tankar om att köra ett annat håll för då kan jag nämligen köpa med mig öl hem. Jag hade tanken idag också men den var förändrad på något sätt. Typ "Öl dricker vi inte idag" Och suget som jag vanligt vis har i halsgropen just vid dem tillfällena var inte där heller. Så det känns väldigt skönt.

Det finns ju löfte om lindring åt det hållet, så det var bra jobbat!

Vill bara förtydliga mitt inlägg ovan. Jag har kunnat ta en eller tre med kontroll under perioder. Känt mig duktig, bra och i full kontroll över mitt drickande. Men sedan släppte kontrollen bara så där och börja om igen. Kanske ibland att det råkade gå bra att släppa lite på kontrollen också. Då blev jag riktigt kaxig. Sen boom, hallgolvet, besviken fru etc.
Men om målet är att ha relativt få ångestdagar och storfyllor, och inte bli av med dem helt, så kan det säkert funka. Men det kräver mycket av kontrollfunktionerna i hjärnan. Blev i mitt fall ganska mycket fokusförlust i konversationer eftersom jag hela tiden fokuserade på att spara min öl och räkna ut när jag kunde ta nästa etc.
Men var och en har sitt sätt. Bra kämpat och som ”Hoppasattjag..” skrev ovan, häng inte upp dig på misstagen.

ollebulle

Tack för orden. Nu i efterhand så känns det inte riktigt som ett misstag. Jag var normalt sugen och tog två öl. Men risken finns ju alltid såklart. Jag har ju aldrig varit med om att förlora kontrollen en gång till. Så jag ropar inte hej

ollebulle

Hej allihop, ett år sedan nu jag skrev min senaste kommentar. Jag har sagt till mig själv att jag ska in och lägga en uppdatering men inte blivit av. Men jag läste nu precis en tråd på Flashback om en kvinnas alkoholvanor så jag kom att tänka på Alkoholhjälpen!

Asså! Herre! Min! Gud! Vad skönt det är att slippa detta jävla suget efter alkohol. Med andra ord så går allting bra. Förra hösten blev jag lite för självsäker. Jag experimenterade lite och intalade återigen mig själv att max 14 i veckan är okej. Ajaj, farligt! Men jag insåg det snabbt och det slutade snabbare än det varade tack och lov.

Jag ska inte ljuga för er, jag dricker fortfarande. Men i mycket mindre utsträckning. Istället för max 14 i veckan är det snarare max 14 i halvåret. Om ens det. Som en metaforisk jämförelse. Alkoholfritt funkar lika bra det med. Man kan faktiskt också tacka nej. Jag glömmer aldrig var jag kommer från och min historia hjälper mig och påminner mig.

Det är jag som har kontroll nu.

Vad skönt att höra att det går bra för dig!
Och att du har kontroll.
Men min fundering är såklart ändå. Varför dessa 14 på ett halvår? Jag skulle inte våga utmana det... mår så bra nu 3 mån nykter.
Ha en fin kväll

ollebulle

Hej!

Det var mer som en påhittad jämförelse till 14/vecka gränsen. Det är ingen gräns jag har.

Det var mer ett sätt att beskriva att mitt drickande inte är problematiskt längre.

Det funkar för mig.

Och du, starkt jobbat! 3 månader är najs!

Skönt att du hittat ett sätt som fungerar för dig, har det hållet i ett år att dricka så? ! Är det lätt att hålla dig till att dricka så lite? Eller får du kämpa och hålla igen? Bra att det kommer fram olika sätt att leva i balans, tack för ditt inlägg.

ollebulle

@Kennie

Yes, det funkar för mig. Ja det är ett år sen nu. Blev medlem här förra året i slutet av Juli tror jag det var.

Det blev liksom ett riktigt. "Nu räcker det". Ibland händer det att jag blir sugen när jag är riktigt trött eller har jobbat riktigt hårt. Släcka törsten med en kall öl liksom. Belöningssystemet vill liksom ha. Men då funkar det bra att ta en alkoholfri Ship Full of IPA och en chipspåse framför en bra serie på Netflix ?. Jag har liksom inte det här begäret "vill bli full" längre och det är riktigt jävla skönt.

Som jag skrev så har jag min historia med mig och den påminner mig om hur det var innan. Och dit ska jag inte igen.

ollebulle

Snart ett år sedan mitt senaste inlägg och också en indikation på att det är mer än 2 år sedan jag beslutade för att vända mitt liv. Såg att jag varit medlem i 2 år och 3 månader.

Allting rullar på fint :)

Om man har hittat hit och funderar på en förändring så kan jag rekommendera att göra verk av den förändringen. Man mår så himla mycket bättre.

Ha det bra alla och lycka till! :)

Hej! @ollebulle Ville bara säg tack för tråden och de årliga uppdateringarna 😃 Jag är ny här och ny på det här med ”jag helt enkelt är en sån som inte dricker”. Så tack för det citatet också!

Hoppas att du uppdaterar om (senast) ett år igen! Då hoppas jag att jag kan svara att klarar mitt första år 🙂