Efter en hel vecka med arbete på 25% är jag slut i rutan. Nästan komiskt trött. INGET vinsug i dag. Vet inte om det är barnveckan som vaccinerar kanske. Kvittar vilket. Livet rullar på. Jag mår bra! Arbetskamraterna tycker jag ser såååå pigg ut efter sjukskrivningen (trots blåtira och allt) och det känns ju bra! Berättar inte på min arbetsplats om alkoholstoppet. Där går min gräns.

Trevlig helg och kram på er alla!

Efter tips från Alkispodden har jag lyssnat på några avsnitt av 2 fyllon och 1 sanning. Lyssnansvärt definitivt även om inte heller denna podd är skapad av proffs, utan "vanliga" människor som vill nå ut med sitt budskap kring alkohol. Testa om ni har lust!

Solen skiner. Efterlängtat. Har sovit länge. Jobbstarten har visst ökat sömnbehovet igen. Minst 10 timmar behöver jag. Jag kommer att skratta åt detta när jag är igenom utmattningen hoppas jag. Det jag inte kommer att skratta åt är min tidigare alkoholkonsumtion. Ryser vid tanken på om jag fortsatt som förr. Hur lite vila hade min kropp inte fått då? Och hur negativt det skulle vara för min utmattning. En kostnad för samhället och inte minst för mig. Det är så oerhört skönt att leva utifrån att lyssna på kroppens signaler och inte utifrån när jag ska få nästa glas rödvin.

Jag göder barnen med våfflor och vispgrädde till frukost. Gläder mig åt att båda har gått upp rejält i vikt. Den ena 13 kg och den andra 10 kg. Ingen av dem har växt nämnvärt på längden och de ser fortfarande ut som sparrisar. En hel del arbete har det varit kring maten under våren och sommaren. De har inte ätit ordentligt någon av dem på skolan av olika skäl. Det var någonstans där våfflorna (bl.a.) kom in i bilden.

Livet utan alkohol är på något sätt så fulländat som livet kan bli med sina upp och nedgångar. Jag hinner tänka, känna, reflektera, glädjas och vila.

Kram!

Det är så härligt att läsa vad du skriver, Charlie70??Det gör mig varm i hjärtat❤️ Du är så strong??

Önskar dig en fin söndag??

Allt väl här. Därför har det känts som om jag inte har något att skriva om på ett tag. Men det har jag visst. Jag vill skriva om den glädje och tacksamhet jag känner över att kunna börja arbeta igen, att få träffa mina kollegor (i begränsad omfattning men ändå), att mitt intresse för omvärlden har vaknat till liv igen, att jag kan läsa en längre artikel eller rapport något så när med koncentrationen i behåll och tusen andra grejer som är kopplade till arbetet. Det som slår mig särskilt när jag funderar över ämnet glädje och tacksamhet är att jag trots att vi är mitt uppe i ytterligare en utredning av flickan (begåvningsutredning) som normalt får hela mitt liv i gungning och är en stor trigger för vin - inte känner som jag brukar. Hade en långvarig kris under sommaren kring detta beslut men nu när allt är i gång är jag lugn. Märkligt lugn. Den oro jag normalt känner kring flickan finns inte där. Då finns inga tankar på vin heller. Jag är en mamma som känner glädje och tacksamhet och som också kan förmedla det till mina barn. Trygghet. Det är det jag känner. Är jag trygg är mina barn trygga. Vi hänger ihop och känner av varandras sinnestämningar. Min viktiga roll som förälder är att förmedla lugn och trygghet. Det kan jag göra nu -eftersom jag är nykter. Hade jag druckit hade jag varit trött, ångestfylld och arg. Så är det inte nu. Känner glädje och tacksamhet över det.

Kram!

Så härligt att höra Charlie70! Att kunna jobba igen, att kunna vara den mamma som du vill vara??
Jag tar till mig allt du skriver om dina känslor kring mamma-känslan..mammaroll...mor och dotter relationen❤️

Så viktigt att du skrev det??

Ha en fin fredag?

Kram❤️

Så skönt att du trivs med att börja jobba igen! Jag är så glad för din skull ❤️

Angående utredningen är det slöseri med energi att oroa sig i förskott. Allt blir som det blir och går som det går. Huvudsaken är att utredningen blir korrekt gjord och att den leder till att din dotter får rätt hjälp i skolan.

Det är verkligen väldigt svårt att problematisera relationen till sitt barn, vilket man måste göra för att få rätt hjälp. Man vill ju helst boosta det barnen är duktiga på, inte lyfta det de inte klarar av.

Jag har löst det på senare år genom att tänka att jag tar på mig en ”förhandlarhatt” när jag träffar olika typer av handläggare och utredare. Jag tänker att jag professionellt ”representerar” henne, och ska kämpa för hennes rättigheter.

Jag distanserar mig till henne lite känslomässigt, undviker känsloyttringar och väger mina ord på guldvåg. Jag använder helt enkelt de skills jag använder när jag förhandlar med facket på jobbet.

Efter att vår dotter fick diagnosen lindrig utvecklingsstörning vid 7 års ålder sa hennes pappa: ”Skit samma vad hon har för diagnos, hon är NN och världens goaste ändå.” ❤️

Kram ?

Jag håller med Varafrisk och Andrahalvlek! Vilken storvinst nykterheten har blivit för dig.?
Helt underbart!

Kram

Hem efter lite höstlovsfirande med barnen och en lånad hund i går. Blev 90 mil körning över dagen. Väl hemma, tvätt i maskinen och det mesta uppackat ger sig ytterligare en trigger till känna. Ett par glas vin hade ju varit gott...

I mitt förra liv hade jag med all säkerhet druckit 3/4 flaska vin, störtat i säng och tänkt att jag KAN ju dricka normalt (eftersom jag inte orkade dricka två flaskor vin typ). I går fann jag i stället en kall alkoholfri öl i kylen. Drack den och en fisljummen som jag fann i skafferiet. Lite popcorn och film tillsammans med flickan och sen sängen. Jätteskönt!

Det är bara att gnaga på. Verkar som om jag måste gå igen SAMTLIGA situationer som förr var förknippade med alkohol för att mota det som triggar suget. Nästa gång jag kommer hem efter 90 mils körning hoppas jag hjärnan längtar efter en kall alkoholfri öl och inte rött alkoholstint vin.

Kram!

Varje situation som tidigare har varit förknippad med alkohol måste laddas med nya nyktra erfarenheter. Vissa flera gånger sannolikt om alkoholkopplingen är stark, som fredagkväll till exempel.

Men vi fixar det! Och när vi är medvetna om det fixar vi det ännu lättare.

Kram ?

Känner igen det där så väl. Men det är ju så, bara att gnaga på med nya mönster så byts de ut. Så bra du hade alkoholfri öl hemma... Faktum är att jag märker att alkoholen i sig inte är det viktiga, utan känslan av avkoppling. Skönt tycker jag?
Ha en fin lördag o kram????

Du möter utmaningar/triggers men du hanterar dem och går vinnande ur situationen?? Dessutom att du berättar för oss här på forumet bidrar till att vi som inte kommit så långt på vår resa inte behöver känna sig ”misslyckad” utan att det är en tuff resa vi gör men det är möjligt att lyckas❣️

Stor kram t dig❣️

Du är bara så bra. Gnata på, ett bra uttryck. För så är det nog. För många.

Tack för dina kloka tankar. ?

Kram

Ja, instämmer med föregående, du är en inspiration och förebild. Så fint att ta del av dina vardagsbilder som gör mina enklare att hantera.
Skrattade också åt det att dricka 3/4 flaska för att bevisa att en inte är alkis... så många gånger jag ”nöjt” mig enbart för att bevisa för mig själv att jag är så bra på lagom.... not.
Kram C!

Räknar ut mina dagar då och då. I dag är det 326 dagar. Saknar inte vinet ett dyft men tänker då och då på att det skulle vara skönt med ett rus. (Hur kommer man ifrån de tankarna tro?). Livet fortsätter med liknande och ständiga utmaningar kring flickan och hennes skolgång som utmanar mig i min vardag. Gör mig ofta stentrött och lite uppgiven för stunden helt enkelt. I förrgår telefonmöte med skolan (inget blev tydligare för det). I går möte 2 med skolpsykologen för begåvningsutredning. Dessa möten är TYPISKA triggers för mig tyvärr. Exmaken säger att han "mår bättre" och nu vill "engagera" sig i flickans frågor. Tänk om man hade sådana valmöjligheter? Detta samtal kom till utifrån mitt förslag om att jag har enskild vårdnad om flickan (vore betydligt enklare för mig att slippa försöka engagera en oengagerad pappa). Sarkastiska tankar kommer till mig. Nu har jag barnfri vecka framför mig. Behövlig. Jag ska jobba och vila. Tänka egna tankar när min charmiga papegoja som jag älskar över allt annat är hos sin pappa. Sonen sitter framför mig och laddar med ett gäng våfflor inför nationella prov i matte i dag. Han mår bra och det gläder mig oerhört!

Kram!

Enorm igenkänning ? Jag älskar min dotter över allt annat, men som jag njuter av självsamheten och tyyyystnaden när hon bor hos sin pappa. Har ofta fått frågan under hennes uppväxt ”Hur orkar du?” Då brukar jag svara ”Vad fan har jag att välja på?”. Då blir de tysta.

Kram ?

Både att höra från dig, men främst att det fortsätter att gå bra för dig. Vilket jag heller inte betvivlat.

Är så glad att jag har gått följa din resa. Dina tankar och din vardag. Hur nykterheten blivit en naturlig del av ditt liv.

Kram till dig

Det är så gott att läsa vad du skriver, Charlie70. Så många dagar nykter..det är så himla strongt! Jag tror jag har följt dig nästan sedan du började skriva...och du har ju gjort en fantastisk resa. Även om du inte dricker alkohol så har du vid några tillfällen skrivit om sug och sug efter rus. För mig som håller på att få flera nyktra dagar så har jag lättare att identifiera mig med dem som skriver att man har ett sug men man klarar ändå att gå vidare...och det blir lite mer behjälpligt för mig. Vet ju att du inte har behov att skriva lika ofta som tidigare och skrivandet är ju frivilligt men jag tycker om att läsa dina inlägg och jag tänker på hur du har det.

Önskar dig en fin helg:)

Kram

Började dagen med ett enormt sug. Sug efter dansk vallmofralla! Som tur är har de sådana på bageriet i närheten så jag har suttit här och läst på AH och väntat på att de skulle öppna kl 9. Hängde på låset och nu har jag fått min fralla. Underbart! Hörde av mig till några grannar också så de har fått frallor hemlevererade.

När jag tittar mig i spegeln ser jag en tio år yngre kvinna än för ett år sedan. Dels har jag fått sova otroligt mycket under sjukskrivningen (behövligt efter 12 år av massiv sömnskuld), dels finns ingen alkohol som påverkar åldrandet i förtid. Det jag ser i spegeln är en rakt igenom ärlig bild av den jag är nu. Inte någon som behöver gömma sig eller slå ned blicken.

I helgen ska jag vila min söndertjatade hjärna. Göra så lite som möjligt (har tusen ideer men måste lugna ned mig). Jag ska lyssna på ljudbok och fortsätta titta på The Crown som är lite lagom engagerande för mig just nu.

TACK Andrahalvlek, Vinäger och Varafrisk för era fina kommentarer!
Kram!