Andrahalvlek?. Ser tillbaka på hur jag mådde när jag började skriva här så hu då?. Ett satans gift är vad A är och fy vad det förstör oss. Glad att jag hittade hit till alla underbara människor som vet hur man mår och hur man tänker. Ovärderligt är det.
Kram?

Du var verkligen såååå full av ångest och deppig
Var nästan orolig att du skulle göra något dumt.

Därför så underbart att höra - "mår faktiskt bra"
Här är en till som är glad för din skull??
Kram⚘

Tack det värmer?. Ja, jag var riktigt ute och cyklade men kanske bara var nyttigt för mig. Fick mig iaf en rejäl tankeställare. Steget att göra något dumt var nog inte så långt borta faktiskt. Nu ser jag framåt och aldrig mer!!!!
Kram tillbaka?

K4mp1

Att du är alkoholist eller att du slutat och har abstinens? Jag tror några misstänker att man drack för mycket men abstinensproblemen vid avbrott syns ju ännu mer...

Och still going strong. Igår kväll tänkte jag att det skulle vara väldigt gott med ett glas vin men stod emot. Underbart att vakna till en ny söndag utan baksmälla och ångest. Inte behöva gå igenom telefonen för att se vilka man skickat meddelanden till i fyllan. Bläää.

Ha en fin söndag alla ni?

Det är den känslan man behöver påminnasig om när tanken på ett glas vin kommer-hur vill jag må på söndag morgon?

Står till bra här?. Haft min syster på besök sedan i torsdags. Inte sett varandra på över ett år pga olika anledningar så vi har bara njutit, åkt otroligt mycket bil och skrattat oss halvt fördärvade?.
Helnykter helg och jag mår bra. Tack för att du frågar?.
Hoppas du med har det bra och haft en fin helg.
Kram?

Låter som en härlig helg.
Min var klart lugnare☺
Skönt att höra att allt rullar på och du mår bra.
Kram⚘

Och upp och ner i humör och sömn. Det förbannade skitvädret höjer ju inte humöret heller?.
Osäker på min relation med särbon och vet helt enkelt inte om jag vill fortsätta.
Ja ja. Nykter iaf och inget sug efter A det är huvudsaken just nu. Ser till att ha fullt upp på helgerna och det underlättar.

Hoppas ni har det bra därute och är något lättare än jag till sinnes?.
Kram på er☔☂️?☔☂️?

Upp och ner ska humöret åka ett bra tag. Som en berg- och dalbana. Men efter grisdagar kommer alltid gulddagar ? Och en rask promenad kan göra underverk när det känns som jobbigast. De dåliga dagarna kommer att fortsätta komma då och då. Och det är okej. Livet är ingen räkmacka. Varken som onykter eller nykter. Men livet är betydligt lugnare som nykter. Man blir mer chill till det mesta, även om känslorna konstigt nog blir starkare. Och mer genuina.

Det där med särbon kan säkert vara något att rota mer i, men ha inte för bråttom. Tålamod är vår bästa vän i nykterheten. Ingenting springer ifrån oss. Ofta är det dock så att grundproblemen blir synliga efter en tids nykterhet. Alkoholen är bara ett symtom på orsaker till att vi vill supa bort verkligheten då och då. Det är slut med det nu.

Kram ?

Dag 38 och vad gäller A är det lugnt.
Läser " Kärlek och stålull" av Lisbeth Pipping . Fantastisk kvinna och boken kunde lika gärna vara skriven av mig. Skillnaden är att min mor inte är utvecklingsstörd men psykiskt sjuk så det räcker och blir över. Inte konstigt att livet är som det är men så fan kärringen ska få vinna. Steg 2 nu är att förlika mig med barndomen ( vilket jag trodde jag redan gjort) , förlåta mig själv och gå vidare i livet för jag är ingen usel människa och jag har faktiskt lyckats rätt så bra i livet ändå. Har tre fina barn, hög akademikerutbildning och ett jobb jag trivs med . Kämpat som satan genom åren faktiskt.
Enligt Pipping så går det åt helvete för 70% av barnen som haft en liknande barndom som min. Suicid, kriminalitet, missbruk etc etc...så jag har klarat mig bra ändå förutom några dysfunktionella förhållanden och A på senare år?
Där fick jag skriva av mig frustrationen igen ?.
Hoppas ni har en bra torsdagskväll därute och kämpa på.
Kram?

Och på uselt humör. Särbon kommer till jul. Påminner mig stadigt om att inhandla all världens goda spritsorter och viner.Vill inte och vill inte ha honom hit!!! Han ser fram emot god hemlagad mat, vin och drinkar varje kväll(drinken redan på eftermiddagen).orkar fan inte med det här känner jag och vad är ett förhållande där man möts ett par ggr per år??? Vill inte vara bunden till det känner jag. Blääää??? det här gör mig galen!!!!!!!!! Var ytterst nära att öppna en vinflaska men låter bli. Inte värt det.......

Träffas man bara några få gånger per år bör man nog längta halvt ihjäl sig om det ska hålla i längden. Och hans önskemål stämmer väl inte alls med dina, eller?

En god natts nykter sömn gör nog underverk för ditt humör!

Kram ?

Hej Lena! Vad händer om du berättar för särbon att han endast är välkommen på en nykter jul?
Vi ska köra helvitt i år. Min man (som jag både är särbo och tyvärr fortfarande gift med) är i princip alkoholist men i år är helnyktert det enda som gäller för alla, och ett ultimatum både från mig och våra två vuxna barn om han ska vara med oss på julafton.

Nej. Hans önskemål överensstämmer inte med mina och inte gjort på ett tag. Längtade visst halvt ihjäl mig förut men inte gjort det på länge nu. En vit jul skulle han aldrig acceptera för egen del men skulle säkert acceptera mitt val
( med skepsis). Ska ta mig en allvarlig funderare på det här och ge f i vinflaskan. Är som sagt inte värt det.

Kram på er?

I fjol bad min äldsta dotter om en helvit jul. Hon bad mig personligen, och jag blev lite ställd. Tog lite illa vid mig, hon bad ju om det av en anledning. Att hon tycker att jag brukar bli för full på julen. Givetvis blev förra julen helvit. Och den här julen blir också helvit. Nä, inte förresten. Hennes pappa och pojkvän kommer nog att dricka både öl och whisky. Det stör henne inte konstigt nog ?

Kram ?

Jag tycker inte man ska dricka för att andra vill det.
Att stå för sitt val att inte dricka ska man kunna göra med stolthet.
När jag slutade dricka upptäckte jag att jag hade några vänner som jag egentligen inte tyckte var så roliga att umgås med.
Men det var de jag gick ut och drack på krogen med.
De umgås jag inte med längre?
Saknar dem inte ett dugg.
Så stå på dig och prioritera dig själv. Du är viktigast
Kram⚘

Nej. Jag kan stå på mig och inte dricka. Vet inte bara om jag kan stå ut med hans drickande. Kommit till punkten där det äcklar mig och han äcklar mig.
Komplicerat det här och funderar hur jag ska lösa det men får bara göra det.

Kram och godnatt?