Jag har skrivit och haft tråd i * De vidare livet* som - Min vilja kämpar. Men det passar inte in längre i min situation.Jag fick ett bakslag och har väldigt svårt att komma tillbaka..!

Men som någon skrev till mig där - Nykteristen i mig kommer inte få ro tills jag är nykter igen ! Så jag kommer återvända dit igen !!!

Åå, vilken fantastisk resa du har gjort!! ?????
Så glad jag blir att höra hur mycket bättre du mår nu.
Jag minns mycket väl våra inlägg till varandra och tänkte mycket på dig ett långt tag efter du lämnade forumet. Var orolig att något riktigt allvarligt hade hänt.. ?
Men så dyker du upp här som en stor överraskning ? Underbart?

Själv har jag kämpat på med allehanda problemlösningar i mitt liv och mot ? i
Ibland har jag stått emot veckor och fyra månader som längst men trillar dit då jag är som svagast och mest hudlös...(haha, autokorren vill skriva gudlös hela tiden?) ett tecken kanske..?
Men hursomhelst så ger jag inte upp, jag är envis också och det är en bra egenskap att ha. Men jag är 60+ och vill inte utsätta min kropp för mer alkohol längre.
Den mår inte bra av det och jag har så mycket tragiska historier i min familj vad gäller alkohol och jag vill inte bli en sådan...?

Nej, jag vill åldras frisk och stark och med ett lugnt inre???

Önskar dig Miss_blondy, massor av lycka till????? på den vita vägen!!
Kram ?

tack för svaren ni fina :)

Jo men jag kan skriva ner några trix och fix som jag har gjort och gör. Ska skriva ner lite och sen återkommer jag.

Andrahalvlek - Det kan säkert stämma, men har lite blandande känslor där för jag har mentalt byggt upp i mig själv nu när jag har varit nykter en tid att - Nu har jag ett ansvar och ett val, vare sig om jag har en sjukdom eller inte. För det är något som JAG har behövt att göra för att kunna gå framåt. Och på så sätt så har jag svårt att hitta ursäkter för att börja dricka igen. Men det är hur jag fungerar. Jag lägger inte så mycket energi på alkoholism eller att det är en sjukdom. Jag har ett beroende och beroendet förstör hela mitt liv, jag är "allergisk" mot alkoholen, jag älskar alkoholen men alkoholen hatar mig. Men det tråkiga är att om en människa tar ett återfall så blir den personen mer dömd än vad någon som slarvar med sin medicin mot någon annan sjukdom. och det med behandling och fortsatt hjälp ser nog många att man har chans till om man vill och det är AA. Men alla köper inte det programmet eller vill följa det av olika anledningar och då får man höra att man är inte villig nog eller man är fortfarande i förnekelse och det gillar jag absolut inte. Allt är inte för alla. Själv har jag inget emot AA för alla sätt är bra och om det hjälper folk så är det jätte bra men det skulle funnits andra möjligheter än 12 stegs programmet, för det är ändå 2020 nu. Jag själv har blandat och tagit bitar här och där men jag skriver det senare så inte detta blir för långt :)

FinaLina - Klart du inte ska ge dig och tids nog så kommer du lyckas. Tror att dom flesta som är här kommer göra det för annars vore vi inte här men ibland tar det tid. Du är värd allt gott och jag hoppas att allt löser sig i ditt liv med allt och du kommer hitta din inre frid :) och du, gudlös kan vara rätt så bra också hehe..
varma kramar på dig

För 1 1/2 år sen tog jag min sista öl, tror att kl slaget stämmer relativt bra oxå. Så imorgon blir det 1 1/2 år som nykter.

Det känns så konstigt att det är JAG som har 1 1/2 år nykterhet. Men så kändes det även när man hade lyckats med en 1 dag, 1 vecka, 1 månad osv. Jag tar inte min nykterhet för givet men jag låter ändå inte min "allergi" styra mig ( jag använder inte sjukdom, ett val jag har tagit och det fungerar för mig) och mitt liv. Jag utmanar inte ödet om jag kanske har en dålig dag, så då går jag kanske inte på den där tjejmiddagen. För om jag vill utmana alkoholen så är jag en idiot för jag kommer att förlora. Men det är inte en kamp varje dag, långt ifrån faktiskt. Jag har inte en inre konflikter med mig själv varje dag som i början för att försöka hitta anledningar till att dricka, eller inbilla mig något som ska göra så jag ska tro att jag kan dricka. Jag är allergisk mot alkoholen. PUNKT. och om jag dricker så blir jag sjuk...En nötallergiker skulle väl inte ta en nöt om hen vet om att hen blir sjuk..

Dag för dag är en rätt så bra regel att följa tycker jag, och det är nog det enda jag tagit ifrån AA. Allt är inte för alla och så var AA för mig, men dom hjälper så många andra så tummen upp att dom finns.Så jag tycker inte att man ska förkasta något, men man måste verkligen hitta det som passar en själv för det handlar inte endast om nuet, men ibland behöver man kanske gå utanför sin comfort zone. Att bli nykter är inte lätt men det är inte svårt hela tiden heller..

Igår var det första gånger på månader som jag fick längtan av det där ruset, bara få vara och känna den känslan som A gav mig dom första klunkarna, för sen blev det bara en besatthet. Känslan kom upp när jag såg en film där en tjej var hög och full, och då började det vattnas i munnen. Men jag fick ingen panik, jag sa bara till mig själv med min diviga röst - Glöm du det! Sen stängde jag av filmen, hämtade en morot och satte på en annan film. Jag får se klart den en annan dag istället.

Jag visste inte riktigt vem jag var utan alkoholen, för alkoholen har alltid funnits där på något sätt. I början lite mindre och inte i en större utsträckning. Men det har alltid funnits konsekvenser av mitt drickande, alltid valt A om jag har kunnat. En av mina lärare i Gymnasiet frågade mig en gång om jag hade problem med alkoholen. Jag blev så ARG, och jag gjorde en stor sak av det, men jag visste att hon förmodligen hade rätt. Om jag hade gillat henne så hade jag kanske lyssnat? ...Nä det hade jag inte, ingen hade kunnat stoppa mig, alkoholen gav mig något som inget annan kunde, den känslan var så otrolig befriande, men idag har jag aldrig kännt mig så fri utan...! Och jag är 37 år..

Och ja, man kan ha kul utan alkohol och faktiskt vara lika galen ;)

Fått nytt jobb.
Ska börja plugga i vår
Avslutat ett destruktiv förhållande.
Träffar en man som jag trivs med, Får mysa och känna närhet.I nyktert tillstånd ;) Men det bästa - Det är på mina egna villkor. Inte på grund av att jag ska passa in (fasaden som jag hade) eller bara för att, eller när en man har velat ha en relation och jag har bara sagt ja, men jag har inte brytt mig. Men detta jag har nu är för jag själv vill det, jag tar för mig osv♡

Behållt min nykterhet

Även om jag fick avliva min hund en tid innan min nykterhet
När min bästa vän, min kära pappa gick bort någon månad innan jag blev nykter
Kom in i en depression första tiden av nykterheten.
Bröt upp med en man jag älskade. Rädslan av att gå tillbaka till missbruket gjorde att jag var tvungen.

Livet är så orättvist ibland. Men om jag inte hade blivit nykter när jag blev det så tror jag inte att jag hade varit här idag. Om inte alkoholen hade tagit livet av mig så hade jag nog själv gjort det. Jag var så trött...

Det är just det A gör!

Jag känner med er alla som kämpar med detta, önskar att jag kunde säga dom rätta sakerna, men det fungerar tyvärr inte så. Men stöttning och ett "öra" kan jag alltid erbjuda.

Kramar

Känner igen mig jättemycket. ”Bli nykter är inte lätt, men det är inte svårt hela tiden.” Jag tänker också som du att jag faktiskt är allergisk mot alkohol. Jag kan inte dricka alkohol. Punkt, den dörren är igenspikad. Passerade nyligen 9 nyktra månader och jag tänker skriva lika glada inlägg som du framöver.

Kram ?

Härligt att läsa om sådant här. ??
Läste någonstans här inne på forumet att den längsta resa man förmodligen gör, är resan in till sig själv ...
Sköt om dig. ?

Blir så himla glad över att du skriver och berättar ??
Minns hur vi peppade varandra i med- och motgång!
Och att nu få se hur du lyckades är underbart!???

Kram ???

Precis, för jag minns att jag trodde att jag alltid skulle ha sug, och det skulle jag aldrig kunna hantera livet ut. Tänk att känna det suget som man hade i början alltid, vilken mardröm:( men som tur är så är det ju inte så..

Ja, på grund av att jag har svårt att ta till mig att alkoholism är en sjukdom, så det är lättare att relatera till en allergi, för att jag blir sjuk av A kan jag inte förnekar..

Sen förnekar j inte eller att det är en sjukdom men jag har ändå svårt att ta in det. Men det bästa är att det behöver jag inte, för så länge jag fattar Alkohol gör mig sjuk så behöver man inte analysera precis allt :)

Tack så mycket ?

Att känna förhoppning kan vara en fantastisk starkt driv, det ger oss hopp :)Så släpp inte den tanken..

Minns att jag kände detsamma för 2 år sen när jag var här inne och gick stöttning. Det ger hopp :) Men det finns en väg ut, man behöver bara finna den :)

Tack du fina ?
Ja och det minns jag med värme även hur dåligt man mådde. Ord och lite stöttning kan ge och göra så någon orkar kämpa en dag till. Därför detta forum är SÅ viktig ❤

För det första, älskar namnet Blenda ?
Tack så mycket. Och grattis till din nykterhet. Varje dag räknas ??

Åh, minns dig så väl. Vad roligt att det gått så bra för dig.

Tack för att du visar på hur du gjorde och vad som funkade för just dig. Det stärker min tanke om att det inte finns en universallösning. Jag blev i alla fall otroligt peppad av ditt inlägg.

Kram till dig

Legat här och läst lite i trådarna. Vaknade kl 04 och blev klarvaken nästan direkt. Även om jag hoppas att det förändras med tiden att jag vaknar så här så är det ändå välkommet. För jag har tagit lergigan eller propanvan för att sova i ca 1 år. I början så var det så härligt att faktiskt bli trött och somna direkt. Istället för att vända och vrida på mig någon timme med ångestfyllda tankar. Jag har haft problem med min sömn sen jag var 15. Jag fick en haschpsykos och efter det så blev jag rädd för att somna, alltid upplevt stress med att gå och lägga mig och dragit ut på det även om jag har varit trött. Men med medicinen så försvann ångesten och jag kunde somna gott. Men har varit trött i många månader, vissa dagar helt utmattad och då har jag bara velat sova. Jag relaterade inte först med att det kunde vara på grund av medicinen, för jag kände mig inte groggy, något jag hade hört att många kunde känna. Men det tar på krafterna och psyket när man bara är trött. Så tog upp det med min läkare i Torsdag. Hennes förslag var att jag kunde testa Melatonin, det är ett hormon som vi producerar själv för att bli trött. Jag sa ja direkt. Så nu är det 3:e natten. Jag har kunnat somna relativt snabbt, jag har vaknar så här alla 3 nätter, men har kunnat somna upp igen, men det bästa är att jag har vaknat innan alarmet och stigit upp :)...Det kan vara en placebo effekt, men jag bryr mig inte så länge det fungerar:)

Så detta var 1 sak som jag tog tag i nästan direkt när jag blev nykter. För det var ett stort stress moment och påverkade mig mycket. Det tog mig nästan 3 månader innan jag tog hjälp av vården. För denna gång så var det svårt från dag ett. Dom andra gångerna kunde jag i alla fall känna ett välbehag att vara nykter i början. De första 2 veckorna och sen hände det något och så började jag att dricka. När den känslan kom efter 2 veckor blev jag rädd, jag ville dricka men kunde inte. Jag mådde så dåligt så jag kunde sitta i soffan och gunga mig "lugn" och upprepade samma mening om och om igen - Dom får ta dig till psyket men dricka ska du inte. Jag visste om att jag skulle må sämre av att dricka, jag var så medveten om det och bara tanken att må sämre än vad jag gjorde skrämde mig. Men samtidigt så vill jag bedöva smärtan jag kände, så det var som en återvändsgränd. Så en dag så ringde jag till vårscentralen för jag misstänkte att jag hade UVI, men direkt när jag hörde kvinnan i luren så brast allt för mig, jag kapitulerade, så jag öppnade upp mig och bad om hjälp..Vilken underbar kvinna hon var. Hon sa - Det är fixar vi. Det här fixar du. Jag fick en tid hos en psykolog och en läkare.Och min läkare har varit helt fantastisk, jag har haft sådan tur...

Jag drack mycket ramlösa i början, kolsyrat hjälpte mig. Ölen var min huvuddryck och det finns kolsyra i det. Så när j kände suget i svalget så drack j kolsyrat vatten

En stor fet lapp på dörren - Var ska du? Är det värt det?

Skriv dagbok, ha en dialog med dig själv i ditt skrivande..ifrågasätt dina tankar och känslor osv

Läs på om känslor. Vad det betyder och varför.. väldigt intressant jag läste oxå om beteende..

Nu blev detta jätte långt så får fortsätta en annan dag ;)

Att träffa på rätt person inom vården när man äntligen söker hjälp är verkligen en gåva.

Jag förstår ungefär hur du mår när du vet rent intellektuellt att något kommer få dig att må sämre, men hur ska man stå ut liksom? Har också enormt mycket erfarenhet av sömnstörningar tyvärr. Tog zopiklon och immovane i sådan utsträckning att det fick motsatt effekt till slut. Jag var tvungen att sluta helt, kommer aldrig ta något liknande igen.

Jag har varit nykter i över 9 månader nu - och jag sover bättre än någonsin. Även om det kan ta tid innan man sover bättre som nykter, så är nykterhet en av de bästa saker man kan göra för sin sömn. Och sömnen är grunden till allt annat.

Bra kämpat!

Kram ?

Ja sömnen är A och O, både för den mentala biten men även den fysiskt energi. Själv måste jag bara hitta en balans. För om man får för mycket sömn (som jag fick av tabletterna) så mår man inte heller bra, livet passerar. Men det här med sömnen kommer nog vara en process för mig ett tag. På grund av jag har haft den obehaget för att gå och lägga mig, dom första åren så var det en skär rädsla. Och jag märkte redan när jag var väldigt ung att alkoholen hjälpte mig med det. Ingen rädsla eller ångest. Sen hade j ju kul oxå ;)

Ja, hon är helt fantastisk. Hon hjälpte mig direkt med en remiss till psykoterapi. VI träffas i snitt varannan månad, hon vill ha lite koll :) En riktig Läkare som stöttar mig. Jag firade 1 1/2 år i Torsdags och då hade hon köpt kakor :)

Tack så mycket :) Man får i bland knipa sig i armen..och jag minns dig med :)

Ja, man måste bara finna sitt sätt och följa den. Sen är det viktigt att ha öppet sinne. Jag har haft en del runt mig som har haft missbruk med A och nästan alla har lyckats med sin nykterhet på olika sätt..
Min pappa slutade bara rätt av, och han var nykter 10 år innan han dog.helt själv. Han slutade med att umgås med sina grannar så mycket på grund av dom oxå var glada i alkoholen. Det var hans förändring. Vet att 2 av hans vänner gjorde likadant och är fortfarande nyktra idag.

Någon går på AA och följer programmet helt och hållet. Någon går dit och endast lyssnar och delar sen går hon hem

Någon har varit på behandligshem

Någon har gjort som mig och gått genom vårdcentralen. Men jag gjorde lite blandat i början.

Någon fann det här med minfullness och lite med änglar osv (andligt) gick kurser osv. Hon har varit nykter I ca 15 år..

Och Någon går endast på terapi.

Om någon säger att det vara finns ett sätt så är det på grund av personen vill att man ska göra som den. Att ge råd och tips är bra men att säga, att så här är det, de kan vara farligt och kan göra att personer känner sig misslyckade om dom tar återfall. Det är kanske bara så att det är inte den vägen hen ska gå.

Antar att du inte är inne och läser hos oss andra, men det du skrev nyss är precis det jag tog upp i mitt senaste inlägg.

Tror att det är jätteviktigt att skräddarsy sin egen väg och att känslan av misslyckande blir ännu större om "alla andra" fixar vissa situationer.

Än en gång, stort tack och fortsatt lycka till. Uppdatera gärna någon mer gång, det är uppskattat.