Jag har faktiskt inte haft något sug idag, trots att det varit galet mycket på jobbet. Konstigt, stress brukar trigga annars, men allt har fallit på plats och jag känner mig ganska nöjd. Positiv stress för en gångs skull.
Hur det blir morgon vet jag inte, men jag känner mig ganska lugn inför helgen. Jag tror att det kommer att bli en bra helg!
Annars kanske jag nappar på förslaget att skriva vid varje sug, men risken finns att det blir några spaltmeter i så fall. ?

Jag kan klara det igen, ja. Det är bara att sätta igång. If not now, when?

Ha en skön, förhoppningsvis nykter, helg allihop!

Njut av varje timme utan sug! Och skriv, skriv, skriv - många spaltmeter. Ta sig tid att både planera och reflektera är framgångsfaktorer. Tror jag.

Kram ?

Det går bra för dig Onkel F! Så härligt! Hoppas på en bra helg?

Klarade själv att vara nykter idag första fredagen på evigheter! Inte heller mycket sug! Tror på att det ska gå bra imorgon??

Kram?

Det känns som om det kommer att bi en bra dag, trots halvdassig sömn (som vanligt). Väntar på att första omgången tvätt skall bli klar nere i tvättstugan och planerar vad jag skall göra idag. Som många redan har skrivit är det en bra grej att hålla sig sysselsatt för att mota sug och tankar på A.
SMHI hotar med gråväder hela helgen, så det blir nog mest inomhusaktiviteter. Städningen har en tendens att bli eftersatt när jag dricker, så på den fronten finns det lite att göra... Kanske någon promenad om regnet håller sig borta.

Inget sug så här långt, men vem vet vad dagen har i sin linda? En sak vet jag: Idag kommer jag att vara nykter. Oavsett.

Alla ni som, liksom jag, har ett skakigt förhållande till nykterheten, kämpa på!

Det känns som om jag brutit en taskig trend av fyllehelger. Känns helt ok.
Fick lite sug i eftermiddags. Var nere vid mataffären, som naturligtvis ligger vägg i vägg med bolaget. Ingen impuls att köpa vin och jag passerade hyllan med folköl i mataffären utan att ägna den en tanke, men på vägen hem kom det. Hmm, man kanske skall ändå? Som tur är finns det lite förstånd och beslutsamhet kvar i kroppen, så jag slog bort tanken.

Jag får se hur jag mår imorgon. Jag sover fortfarande uselt, så jag har tagit 2 Propavan för att få lite kontinuerlig sömn. Hoppas det funkar! Kommer förmodligen gå omkring som en zombie imorgon, men det har jag ju gjort de senaste söndagarna också.
Nyktert blir det i alla fall imorgon också.

Ingen sömnbrist inatt! Mina 2 Propavan gjorde att jag sov mer än 10 timmar. Jäkligt skönt! Dessvärre blir jag lite mosig i skallen när jag sovit på dem, men om jag inte skall jobba dagen efter är det helt OK.
Jag försöker lära mig meditera. 10 minuter varje kväll. Lite svårt att bara fokusera på andning, men jag tänker ge det lite tid. Jag tror faktiskt att det gör något med både kroppen och sinnet. Eller så är det bara placebo för att ja så gärna vill att det skall fungera.
Och just nu sitter jag och dricker örtte som skall lugna och hjälpa till med sömnen.
Fan, jag kommer att bli så in i helsike helig att jag leviterar och sakta driver bort med vinden?.
Skämt åsido, just nu mår jag riktigt bra. Lugn och harmonisk. Jag tror jag är något på spåren. Hoppas, hoppas, hoppas!

Ja nu går det ju bra, härligt! Viktigt att inte ge upp och fortsätta skriva här. Många som blir knäpptysta efter ett återfall. Det spelar ingen roll om reptilhjärnan lurar en att dricka folköl, handsprit eller något annat. Det gäller att inte ge upp. Själv åkte jag dit efter 18 dagar en gång för några år sedan. I mitt fall svepte jag en flaska kall glögg i maj. Man tager vad man haver.? Den gången gav jag upp och fortsatte ner i alkoholträsket.

Ha det bra!

Ja, du måste ge meditationen tid. Men att tro på att det gör nytta kommer att ge effekt snabbare. Skitsamma hur andlig du blir, bara du känner dig lugn och harmonisk ??

Såg en dokumentär om ett gäng som gick på rehabilitering. (Minns inte vilken, har sett många.) De fick testa alla möjliga metoder, men det som verkligen fastnade hos deltagarna var just meditation. Det fortsatte de med efter behandlingstiden, helt på egen hand.

Kram ?

Det är rätt skönt att börja må som en människa igen.
Jag har faktiskt inte känt något sug sedan i lördags. Fick en konstig tanke idag, dock. Jag smet iväg från jobbet för att åka till tandläkaren, och när jag sitter i bilen tänker jag plötsligt att om jag åker till bolaget nu och lämnar vinet kvar i bilen så kommer det att ha en ganska bra temperatur när jag kommer hem.
Vart fan kom den tanken ifrån? Den fick försvinna samma väg som den kom, men begäret ligger och lurar strax under ytan. Inte släppa garden!

Jag mår alldeles för bra just nu för att vilja förstöra känslan med alkohol. Hoppas det fortsätter så här, länge?

Jag har inte känt starkt överjävligt sug en enda gång. Men den typen av tankar får jag ofta. Inte så ofta längre dock. De kommer av gammal vana. Jag brukar då tänka ”aha, i den här situationen eller på den här känslan brukar jag dricka vin”. Thats it. Jag gör det inte längre.

Bra jobbat! Du känns jättestark och jag är så glad för din skull ? Jag tror man kommer långt med tanken/känslan ”nej, det vore inte värt det”. Man vill inte ta risken. Man är färdig med det. Allt annat är bättre än det. Till och med grått novemberväder och coronakarantän.

Kram ?

Jag är alkoholist eller vad man nu skall kalla det, men jag är fan ingen barbar!??

Jag började mitt senaste återfall med vin direkt från bolagets hylla, rumstempererat. Inte gott! Jag rös i hela kroppen av smaken, men jag drack ändå. Jag ville ha ruset. Skrämmande och inte utan skämsfaktor.