Idag 8.30 ringde psykologen enligt den tid som jag hade fått,,,,psykologen som skulle starta upp KBT-behandlingen. Men! så enkelt var det inte ...för det första så var inte denna behandling riktad mot patienter som har ett alkoholberoende dessutom skulle man få endast tre besök. Jag själv som arbetar som kurator ..var tvungen att fråga om hon menade allvar...jo men så var det...och även om hon höll med mig så var riktlinjerna på detta vis...bara för att man har så långa köer. Det är verkligen skrämmande! Så hon hänvisade mig till Rådgivningscentrum...vilket inte är aktuellt just nu.

Hur som helst så var det bara att sätta igång att arbeta...och visst fanns det tankar på alkohol under dagen...efter jobbet åkte jag och gjorde några ärenden..och tankarna på alkohol växte sig starkare. Jag parkerade vid Systembolaget...men gick in i mataffären för att köpa en falukorv..och på vägen ut gick jag in till systembolaget. Det var ca en kvart kvar till stängningsdags. Torn...Covid-19 fanns inte i mina tankar....inte något annat heller mer än ska jag köpa....eller ska jag låta bli...det var ca sex minuter kvar...Jag ställde korgen och gick ut genom kassan...och sa till kvinnan i kassan som även är chef och säkerligen känner igen mig..."jag köper inget idag" och hon sa "Bra jobbat".

När jag gick ut ur affären kände jag inte den lättnad som jag har känt tidigare när jag väl bestämt mig utan jag kände fortfarande ett starkt sug...och när jag satte mig i bilen så rann tårarna. Kände mig så ledsen för att jag har ett så starkt sug..ett så starkt beroende...och jag inser hur svår den här resan mot nykterhet kommer att bli. Men jag åkte hem...när jag kom hem var ingen hemma...min man hade skjutsat hem min dotter..och då blev liksom suget ännu starkare för nu när hon inte var hemma så kunde ju jag druckit..gick ut i garaget för att ta en alkoholfri öl som var precis 0,0%. Drack den. Började laga mat falukorv och stuvade makaroner med vitkålssallad. Riktigt god vardagsmat. Drack ytterligare en alkoholfri öl. Å då på något vis var det tillräckligt..suget var över. Även om jag hade ett kraftigt sug så var jag även mycket hungrig. På rådgivningscentrum sa kuratorn att det är viktigt att vara mätt för annars kan hungern driva på suget vilket den gjorde för mig ikväll.

Jag klarade även denna dag. Visst, jag drack två alkoholfria öl men det var bättre än om jag hade fallit för mitt sug inne på systembolaget för då hade det inte blivit något alkoholfritt. Min tanke är att jag ska inte ersätta alkohol med alkoholfritt men ikväll blev det så. Det var några tuffa timmar men jag fixade det. Och det var första nyktra måndagen sedan i början av augusti.

Så nu go vänner ska jag sätta mig för att se en serie eller vad det nu kan bli.

Kram:)

Alkoholfri öl är ett bra substitut tycker jag. Man dricker inte så mycket helt naturligt, och efter en tid kan man varva med annan dricka. Huvudsaken var ju att du inte drack alkohol!

Nu vet du att hunger är en trigger för dig. Du skulle kanske veckohandla med din man så att du slipper åka förbi Systembolaget flera gånger per vecka?

Kram ?

.....vilket jag klarade idag??

Å Andrahalvlek vad du skriver ang veckohandla är jättebra vilket jag brukar göra men jag/vi planerar matsedeln desto sämre. Och den mataffären där jag brukar handla ligger inte alls i närheten av systemet så då behöver jag inte ens parkera i närheten.
Så veckoplanering av matsedeln och bra mellanmål på em är egentligen oerhört viktigt.

Nu när jag har lagt mig känns det väldigt skönt att somna nykter dag nr 3??

Godnatt?❤️

Ang mataffär...kanske ska förtydliga...men mataffären där jag handlade igår ligger bredvid systemet.. men den kan jag egentligen undvika.

Hmm. Det där med mataffärer och systembolag är lite av ett otyg. Det blir ju inte lättare att låta bli att låta bli att smita in på bolaget på det sättet.

Hoppas det gått bra för dig idag så att du får somna nykter ikväll också!

Ja, nu har du väl passerat dag 2?
Bra jobbat! Å jäkligt starkt att gå ut ur Systembolaget - det är otroligt imponerande faktiskt.
Ja, det är väl förväl att beroendebehandling inte omfattades för tre besök.... exakt vad hinner man åtgärda på tre besök.
Det kommer att bli lättare att avstå och nu har du verkligen tagit ett stort steg framåt när du klev ur hjulspåret. Det kommer att gå bra det här!

Tack Vinäger för ditt inlägg, det värmer:)

Sisyfos...Tack för ditt inlägg! Ja, jag har klarat fler än två dagar..har haft tre dagar och tom fyra dagar.

Onkel F..Tack för ditt inlägg. Tyvärr så har jag haft några dagar med alkohol igen..men jag läser att du har haft alkoholfria dagar..så himla gott! Och nu har vi helgen framför oss...

Fredag...en trigger....de tre senaste dagarna med alkohol....vet inte om det var både vana och abstinens...fast jag hade inte alls det suget som jag hade i måndags då jag gick ut ur systemet utan köpa någonting. I går var jag där igen och pratade då med en av dem som känner till mitt beroende. Hon ställde flera frågor till mig hur det fungerar för mig, om sug, om abstinens...osv. Hon hade sett mig i måndags att jag gick ut ur affären utan alkohol och tyckte att det var strongt. Igår köpte jag både öl och vin med alkohol men även flera alkoholfria drycker och då vill jag verkligen att de ska vara 0,0%.

Som jag skrev så är nog fredagen den dag som är en riktigt trigger..då man ska slappna av efter en arbetsvecka och äta och dricka gott. Men idag har jag verkligen förberett mig..jag är ledig idag...har handlat mat så kyl och frys är fullt...har aldrig alkohol hemma så det är alkoholfria drycker och vatten som finns hemma. Jag behöver med andra ord inte åka fram på stan. Har varit ute på en promenad med vår hund och strax ska jag åkte till ett motionsspår, gå den korta sträckan men en sträcka med lite backar. Hem och duscha äta linssoppa och sen bara ta't lugnt. Läsa..kanske se en serie...laga något gott till kvällen..har inte bestämt mig riktigt än vad det blir men det finns i alla fall ingredienser hemma till något gott. Längtar efter en alkoholfri fredag för de senaste fredagarna har inte varit bra. Druckit alkohol vilket inneburit att jag blir ännu tröttare än vad jag brukare bli på en fredag, maten har blivit sen...svårt att följa något TV-program därför lagt mig tidigt. Detta har inneburit att hela fredagskvällen som jag tycker är så mysig har försvunnit bort och det känns så tungt när jag sedan vaknar på lördagen.

Ska även hämta min dotter efter hennes jobb vid 21-tiden. Hon sover hos oss och börjar jobba imorgon vid 14.30 då jag skjutsar tillbaka henne till jobbet sedan jobbar hon natt. Min son kommer också hem imorgon för att hjälpa till med renovering i tvättstugan. Ska nog laga pannbiff till middag.

När det gäller mitt alkoholberoende så har jag tidigare loggat vad jag har druckit men sedan under en tid loggade jag inte alls men har nu börjat from 1/11. Mitt mål är att under november månad ska jag ha många fler alkoholfria dagar än med alkohol. Det känns faktiskt skönt att jag har bestämt mig för det. Annars har jag en känsla när det gäller alkohol som jag inte kan beskriva riktigt...ibland har jag ett jättesug...ibland känner jag mig lite avtrubbad och tycker att det är så himla trist att dricka på det viset som jag gör...finns liksom inget bra med det....och sedan det där bruset som finns i min hjärna. Jag förstår att det finns där pga stressen kring att jag dricker alkohol..det har även gjort mig ännu mer spänd i min kropp..i mina käkar..axlar, nacke. Något som är bra är att på jobbet har alla fått installerat en "pausit-kvinna" som poppar upp då och då på datorn och gör lite stretchövningar...och jag brukar försöka passa på att göra dem vilket känns väldigt skönt.

Så jag tror på mig själv när det gäller denna fredag...kommer säkert bli jobbigare senare i em...men jag ska stå ut!

Önskar er alla en fin fredagskväll!!

Känner mig så himla nöjd??

Fredagen den 13:e somnar jag nykter??

Det har kommit några enstaka tankar om att skulle jag kanske åka till Systemet men jag lät aldrig tankarna få fäste. Detta har nog aldrig hänt tidigare?

Bjöd min man på en alkoholfri drink 0,0% Sans bitter blandat med alkoholfritt bubbel. Brukar inte dricka drinkar men den här var fräsch. Drack den utan tilltugg. Till maten blev det alkoholfri öl. Och framför Tvn en satsumas och ett glas vatten m apelsinskivor. Kunde hämta min dotter på hennes jobb.
Minns vad jag har sett p Tvn satt även och stickade. Och nu ligger jag i sängen.

Godnatt från en tacksam Varafrisk?❣️

Bra jobbat och härligt att du fick en bra fredagskväll utan alkohol, precis som du ville?

Nu kör vi en nykter lördag, Varafrisk. ? Även jag behöver lite pepp för tillfället, så ska tänka på dig i kväll.

Kram

Tänk att du pratar med personalen på systemet om beroende. Intressant. De borde kanske sätta upp skyltar ”är du verkligen säker”, ”här finns alkoholfria alternativ”, ”det är en dag i morgon också’”.
Tror att det är smart också att logga alkohol. När jag drack hade jag en tendens att förtränga när, hur ofta och hur mycket. Deltog i nån studie där man skulle fylla i varje vecka och då satt jag och räknade. Trots att jag drack rätt lite då så kom jag aldrig upp i ”grönt”, då var det mindre än 7 glas per vecka man skulle lyckas med. De mätte två veckorsperioder och det fanns alltid nån dikeskörning med en flaska vin... otroligt irriterande, för man vill ju vara duktig.
Passa på att njuta nu av lördagen också. Nykter, det är ju så skönt, eller hur? Skönt att veta vad man sett och gjort, skönt att kunna hjälpa barnen, och icke minst skönt för kroppen. Bra jobbat!

Fin läsning! Jag tycker också det är positivt intressant att du pratar med Systembolagets personal om beroende. Tror du att du skulle kunna göra en överenskommelse med dem kanske? T.ex. att du inte får betala förrän du pratat med någon av dem eller liknande?

Fredagarna var en kamp i början. Så typiska för när man ääääntligen får ta sitt och dessutom ok eftersom arbetsfritt dagen efter. Men, längtan försvinner efter en tid. Jag lever fortfarande för de nyktra morgnarna. De använde jag som argument i början och det är de jag längtar efter på fredag kväll (och alla andra kvällar). Att vakna utsövd och klar i knoppen.

Kram!

Visst är det skönare att inte vakna bakis! Fredagssuget är väl en klassiker, jäkligt bra att du inte lät tankarna få fäste! Låt dem inte få det dag heller, håll dig till det A-fria. Kom ihåg att du skall ju logga fler dagar utan a än med!

Lycka till och ha en bra lördag.

Jag är ny här och läser denna tråd med stort intresse. Det är så fint skrivet och jag känner igen mig i känslan av att ha misslyckats och hur skönt det är när klockan passerat tre på lördagen så man inte kan gå till systemet. Allt lugnar sig och blir stilla inombords. Jag känner att jag har tappat kontrollen över mitt drickande och är så fruktansvärt ledsen och skamfull över att min 13-åriga son behöver se mig berusad. Han bor hos mig hela tiden. Jag tänker att han inte förtjänar det och att jag gör honom olycklig.

Jag vill bara rikta ett stort tack till er alla som skrivit i min tråd efter mitt senaste inlägg!! Vilken respons! Och, jag känner mig så glad! Så tack självbedrägeri, Andrahalvlek, Vinäger, Sisyfos, Charlie70, Onkel F och Jagorkarinte9!!

Är nykter även idag och tankarna har jag inte heller idag gett en möjlighet att få fäste och det är så skönt!
Promenad med vår hund före frukost. Härligt att äta frukost tillsammans med båda barnen och maken. Vår son skulle hjälpa till med att sätta på vinterdäck på bilarna, bilkärra och även sin egen bil därefter har de grejat med renovering av tvättstuga. Min dotter och jag åkte iväg till motionsspåret, hon sprang och jag gick. Eftersom solen har skinit hos oss idag så var det mycket folk i och omkring motionsspåret. Hem igen och fixa middag. Hela familjen samlad igen.

Angående att jag har pratat med personal på systemet berodde på att jag tänkte att det skulle hjälpa mig att inte gå in och handla dessvärre har det inte gjort det. Den personal som jag berättade det först till frågade om hon skulle göra någonting...vet egentligen inte vad hon tänkte på...men jag kände ändå att det här är mitt ansvar..jag kan inte belasta personalen med detta. När man som jag i princip är nästan varje dag på systemet så lägger man ju märke till andra människor ...det finns liksom i mig...eftersom det är en del av mitt arbete... och vi bor i en liten stad. Så det finns ju flera kvinnor som precis som jag återkommer..kvinnor som jag vet innehar chefsposter...jag har ju ingen chefspost men ett ansvarsfullt arbete och är i ungefär samma ålder som de andra. Tänk om vi kände till varandra lite mer och kunde stötta varandra. Ser också att det är så många som köper flak med öl ibland flera flak med öl...det är oftast inte kvinnorna som gör det. Vi pratade om detta en personal och jag...och hon sa att hon och övriga i butiken tänker att det är de som tidigare åkte till Tyskland för att köpa öl. Å vad gör denna Corona med alkoholdrickandet??? Inte minskar det drickandet i alla fall...det tror inte jag.

Men...något som sög tag i mig...var när min dotter och jag satt och pratade innan middagen...kommer inte ihåg hur jag uttryckte mig..hon frågade i alla fall...men du dricker ju inte?? Hon vet ju att jag har alkoholberoende men hon tror nog att jag har slutat i hennes värld där allt är svart eller vitt så tänker hon...det är väl bara att sluta. Så jag berättade om hur det var nu...annars brukar hon säga till mig...vara ganska tuff i sin ton..men hon blev ganska tyst. Jag sa till henne att jag förstår att du blir besviken på mig, orolig...och jag berättade att det är så svårt. Jag brukar ju säga till henne att vara försiktig när hon är ute på krogen, att inte dricka för mycket och i synnerhet nu när hon är bipolär att tänka sig för och eftersom jag dricker själv så får jag tillbaka med råge. Jag sa därför till henne att jag vill kunna möta dig och du ska kunna vara trygg med att jag är nykter. Det enda du kan nu det är att lita på att jag försöker..att jag inte ger upp. Så den flicka som satt framför mig idag när vi pratade..min älskade dotter...jag ska plocka fram den stämningen...nästa gång när suget kommer ....och måtte jag lyckas ..för det här bet verkligen på mig. Tänkte på dig då Charlie70.. du och din son! Min dotter har så mycket omkring sig ändå så hon måste få vila i att hennes mamma är nykter!

Innan jag slutar skriva nu så vill jag skriva några ord till dig Jagorkarinte9. Vad bra att du skrev till mig och satte ord på dina känslor. Har du någon tråd själv? Annars starta en och skriv..du får mycket stöd här inne...och förståelse. Det är sant det du skriver att din son ska inte behöva se dig berusad...men vi är många som har varit där då våra barn har sett oss berusade. Så det gör bara ondare att förebrå sig själv men det är ändå en varningsklocka. Jag tänker att det vore kanske bra att söka hjälp? Vet inte hur ofta du dricker eller hur allvarligt ditt beroende är? Åter igen..vi alla med beroende gör dumma saker...och vi gör ofta de som står oss närmast mest illa..inte alla men många av oss. Jag tycker att du var modig som skrev och berättade. Och åter igen tack för att du skrev..styrkekram till dig!

Så kvällen avslutas som igår med alkoholfri drink och alkoholfri öl fast idag blir det lite ostbågar och selleristavar!

Önskar er alla en go lördagskväll!!

Starkt jobbat med nykter fredag Varafrisk!?

Ha en go lördagskväll! Kram

Och vilken uthållighet du har varafrisk. Jag tänkte på det du skrev om lättnaden när systemet stänger. Precis så kändes det för mig en kväll veckan efter nyår. Lättnaden att alkoholen var slut. Den känslan har hållit i sig, jag känner den inte varje dag nu, men jag kan alltid gå tillbaka till den, minnas, påminna mig.
Jag tycker också det är härligt att läsa om när du börjar notera positiva saker så som alkoholfria drinkarna, vatten med apelsinskivor. Jag minns inte att du har uttryckt dig så, det känns som ytterligare en förändring. Jag kikar in och läser och hejar som alltid starkt på dig. Kram ?

Så fint du beskriver samtalet och så rätt tänkt att plocka fram den bilden som motvikt nästa gång suget kommer.
Önskar dig en lika fin söndag! Kram