Men vem räknar ☺️

Livet rullar på och jag är nöjd med tillvaron. Jag känner mig i form och psykiskt stabil, just det sistnämnda känns fantastiskt. Att slippa åka bergochdalbana med känslorna är den största vinsten av nykterheten. Så många år som jag mått piss och dövat det med alkohol och så var det den som gjorde mig illa. Att man inte insett sambandet förrän nu är skrämmande!

Varmt grattis till 100 dagar i klarhet⚘vilka insikter vi får när vi avstår.
Jag tror starkt på dig.
Så fint arbete du gör för dig själv.
Ha en fin Lördag!
Kram Pilla

100 dagar! Wow, vad bra jobbat! Jag tycker det låter så skönt med att du upplever att du orkar mer. Har du gjort det länge - alltså känt mer energi. Jag är nykter sen två månader men sover ganska dåligt och är ganska trött jämt...Men jag har i alla fall börjat träna, och det är ett plus :).

Orken och energin har pendlat lite, framförallt är det den sista månaden jag har haft stabil energi. Den mentala skärpan blir bättre hela tiden känns det som. Sömnen för min del har varit riktigt bra de tre senaste veckorna, men där kan nog höstmörkret spela in också. Har också dragit ner på kaffe och sötsaker efter kl 14, medvetet val för sömnens skull.

”Så många år som jag mått piss och dövat det med alkohol och så var det den som gjorde mig illa”

Precis så!!! Har haft så mycket ångest under många år som jag dövat med alkohol. Hoppas hoppas jag kan sluta med medicin snart.

Grattis och kram ?

Visst är det bedrövligt att man inte förstått innan att det är alkoholen som SKAPAR ångesten och som i mitt fall sömnstörningarna. Men jag tror inte man kan förstå det förrän man har upplevt det.

För mig är det ett pyttelitet offer att släppa alkoholen om det samtidigt innebär att jag slipper ångest och sömnstörningar. Men så tänker jag nu - och det tar tid att ta sig dit. Nu har du också kommit dit!

Kram ?

Wow, 100 dagar, en riktig milstolpe.

Din sammanfattning av måendet är suverän. Jag har sagt ungefär lika om sömnen:

Här har jag använt alkoholen för att kunna sova och sedan visade det sig vara den som skapade mina sömnproblem.

Kram

I morgon 110 nyktra dagar. Helgen är över och jag har precis lagt mig i sängen. Har varit en bra helg där jag inte gjort särskilt mycket alls, skönt att ha det så ibland.

Jag läser här inne varje dag men har inte lika stort behov av att skriva, det blir väl så när man känner sig stabil antar jag.

Stor kram till alla här inne, att känna som jag gör nu är värt att kämpa för ❤️

Fint att höra att du mår bra! Ta hand om dig och gunga vidare i nykterheten. Själv tittar jag in på forumet dagligen för att inte glömma varför jag slutade...

Idag firar jag 4 månader nykter. Känns bra, är fortsatt nöjd med tillvaron. Har haft en period där jag varit tröttare än vanligt men gett mig själv mer tid för sömn och det har känts bra. Jag tycker att jag lyssnar på mig själv och min kropp på ett bättre sätt nu än vad jag gjort tidigare. Är i rätt bra form måste jag säga, och snyggare än på länge!

Ha en skön lördag kväll ❤️

????????????????

Stort grattis till fyra nyktra månader! Bra att du lyssnar på kroppen och ger den sömn när den behöver. Tänk att vi tidigare har varit så dåliga på att lyssna på kroppen? Skäms på oss. Men nu gör vi om och gör rätt.

Kram ?

Adventspyntar och äter säsongens första skinkmacka här hemma, mysigt!

Jag märker att jag kan njuta mer av livets goda nu när jag inte känner mig så jagad och uppvarvad. Förr hade en sådan här dag varit stressande eftersom det ofta var en transportsträcka tills jag ”fick” börja dricka. När jag väl började dricka infann sig lugnet, men då blev inget mer gjort den dagen. Är sån skillnad på humör och ork så jag blir faktiskt lite rörd!

Ha en fin helg där ute ?

Det är precis som Annie Grace skriver i sin bok: ”Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i det vardagliga”. Det är förbannat sorgligt faktiskt. Och så tydligt när man kommit ut på andra sidan.

Kram ?