Tack Se klart och Blenda för att ni tittade in! Jag blir så glad och alla besök stärker mig??

Somnar dag 2 nykter...mätt av ostbågar men hellre det än mätt av alkohol och inte nykter!

Ses imorgon!

Kram och Godnatt??

Så fint inlägg av dig. Du har så mycket värme och kärlek inom dig så jag blev väldigt berörd när jag läste.
Håller tummarna för att vi båda ska nå våra mål och må bättre.

Blev så inspirerad när jag läste inläggen om Line dance hos Andra halvlek ? och tänkte genast på danskurs på Billströmska med dig nästa sommar!? Hur kul skulle inte det vara!!??
Hoppas, hoppas att coronapandemin har minskat då åtminstone!
Önskar dig en fin söndag ☀️

Kram ???

Så glad jag blev för ditt inlägg, FinaLisa, att du upplever mig varm och kärleksfull:) Jag tänker att jag är en sådan person men har även varit så arg genom åren pga trötthet och ledsenhet att jag har varit rädd att den känslan tagit över. Fast den ilskan kommer nog ut mest när jag är hemma där jag är trygg. Men, jag försöker ändå bemöta andra människor så som jag själv vill bli bemött men kärlek och värme är nog grundkänslor inom mig. Hur som helst så värmde det.

Idag när jag var ute och gick med vår hund spelade jag en fil från Spotify som jag kallar för "Gålåtarr". Låtarna gör mig glad och jag får upp tempot. Låtar från min ungdom..från 80-talet..där vissa idag spelas som covers på radion. Det kan då lätt hända att jag dansar till lite grann och sjunger högt...för de texterna sitter...det är svårare med texter som jag lär mig idag. Så FinaLisa...vi får verkligen tro att den här pandemin har minskat så vi kan få ses på Billströmska och dansa:)!!!

Idag är det dag tre som nykter...under veckan som har gått har jag flera nyktra dagar än icke nyktra även om de inte är i rad..jag har fyra nyktra dagar. Totalt hittills har jag sju nyktra dagar av 15 dagar. Mitt mål är att få flera nyktra dagar än och icke nyktra...målet är att det inte endast ska bli en nykter dag mer utan gärna flera eller resten av månaden. Har haft någon enstaka tanke på alkohol idag men släppte den direkt. Nu kommer utmaningen imorgon..eftersom jag har så lätt att ändra mig under dagen när jag arbetar. Jag trivs på jobbet men jag vet inte vad det är som sätter igång tankarna. Jag vet att jag fick frågan en gång hur det är att jobba dagen efter det att jag har druckit alkohol...kan jag liksom koncentrera mig?? När jag har besök eller ett möte med flera iblandade både föräldrar och professionella då måste jag säga att om jag inte har 100% närvaro så näst intill. Det är stunderna mellan besöken/mötena som jag lätt tappar koncentrationen... när jag ska dokumentera, ringa samtal osv men imorgon ska jag verkligen jobba på att tankarna inte ska få fäste.

Så jag måste säga att jag känner mig nöjd över vad jag har klarat under november månad hittills.

Kram:)

Du låter så pigg och glad så jag känner knappt igen dig, härligt! I morgon när tankarna vill förvilla dig så TÄNK på ditt samtal med dottern i lördags när du sa: "Jag sa därför till henne att jag vill kunna möta dig och du ska kunna vara trygg med att jag är nykter. Det enda du kan nu det är att lita på att jag försöker..att jag inte ger upp." Om stegen börjar styra fel, fundera på om du FÖRSÖKER tillräckligt i din dotters ögon!

Kram!

Bra gjort att vara nykter i helgen! Hoppas du klarar imorgon också, fyra dagar på raken, och 8 av 16 dagar är på sätt och vis halvvägs. Då behöver du "bara" hålla tempot resten av månaden!

Jag känner igen det där med jobbet, så länge man måste prestera fungerar det, det är när man går mer på tomgång tankarna far iväg. Men åtminstone för mig blir det lättare att behålla fokus om man varit nykter.

Jag tror att du kan klara måndagen också, och sedan målet för månaden.

Kämpa på!

Lite nervös inför morgondagen eftersom min tankar förändras lätt när jag kommer t jobbet. Men jag får se till att inte hamna i svackor när jag inte har besök eller före APT. Och...jag ska tänka på den dotter som satt vid köksbordet i lördags...min älskade dotter....å den blick jag fick och på stämningen...så ska hon aldrig inte behöva känna någon mer gång❤️??

Somnar nykter dag 3?

Det har varit full rulle på jobbet hela dagen men likväl kom tankarna på alkohol under dagen. Vet inte riktigt när det började ..kanske vid lunch? Eller var det tidigare? Eller senare? Hur som helst de kom. Inte jättestarka men de surrade lite grann. Jag var inte helt övertygad om att jag skulle dricka något men tanken fanns för imorgon behöver jag ju inte dricka...och jag behöver ju kanske inte ha dagar i följd. Hade mina dotter i tankarna och många av er här på forumet i mina tankar. Min hälsa..Kom iväg från jobbet vid 17.30. Styrde bilen till parkeringen vid Systembolaget. Klockan var ca 17.45. Jag gick in i en affär för att gå ut direkt..gick in i nästa affär för att gå ut direkt. Gick utanför Systembolaget. Såg att chefen arbetade, satt i kassan. Förra måndagen satt hon ju där också och då gick jag ut utan att köpa något. Några andra som jag vet vem de är jobbade också. Och rösten sa till mig...att nej Varafrisk...gå inte in...inget blir roligare...för att du dricker några öl och vin. Tänk på dottern...på sanningen. Gick mot bilen. Satte mig i bilen. Rösten sa kör, kör, kör...och jag körde till mataffären som ligger en bit därifrån. Köpte kvällsmat och tre alkoholfria öl 0,0%..åkte hem. Tog en promenad på 25 min. Min man hade stekt potatisbullar och bacon. Jag drack två öl (drack ingen öl alls igår) och åt mat.

Det är andra måndagen i rad som jag är nykter men första måndagen på evigheters evigheter som jag tar en promenad. Det är fjärde dagen i rad som jag är nykter! Och banne mig att jag ska klara den femte dagen imorgon! Ingen yippeekänsla fast jo ta mig fasen ..jag har varit nykter åtta dagar av 16 och jag är verkligen glad över det och stolt över mig själv!

Om en dryg timma kommer jag att lägga mig och kommer att somna nykter! Tack fina forumvänner att ni finns här så jag kan ha med er i mina tankar när det är tungt! Stor kram till er alla som kämpar!!

Härligt! Det verkar ha hänt något med dig.? Som om du har fått extra krafter och blivit mycket mer positiv på något sätt. Kanske det är den utmaningen du har antagit med fler nyktra än onyktra dagar. Ett mål att ha i sikte.

Grattis!!

Du ska verkligen unna dig att känna en jippi-känsla! Riktigt bra argumenterat mot alkoholdjävulen ? Det är inte du som vill dricka egentligen, det är beroendet som skriker efter mer. Låt det skrika! Heja dig!

Kram ?

Verkligen bra gjort att stå emot! ?
Fortsätt att lyssna på den rösten, och inte på Jävelberg som viskar att "bara liite skadar väl inte".
Det är klart som tusan att du skall känna yippee, du har ju klarat fyra dagar och är på god väg mot månadens mål!
Som en extra bonus kommer det att kännas bättre nästa gång du pratar med dottern om problem. Du visar ju att du menar allvar med att förändra ditt förhållande till A.

Håll fast vid övertygelsen att klara morgondagen också, jag tror på att du fixar det!

Känner mig redo för femte dagen som nykter men jag vet inte vad som kan hända med mina tankar under dagen?

Vad jag vet är att det kan bli lite snårigt under eftermiddagen för det är då tankarna kan börja jävlas med mig men min inställning är att jag ska vinna??

Precis som jag hoppas att Sverige, Europa och Världen ska vinna över det där förbannade viruset...Covid-19????

Nu ska jag lämna frukostbordet... för att gå och fixa mig...pigga upp det snart 58-åriga ansiktet? åka till jobbet. Tisdagsförmiddagar har vi teamkonferens då vi tar upp aktuella patienter. Såg igår att det var en diger lista?men jag älskar mitt jobb och mina kollegor.
Så om en stund tar jag på mig mina blåa för stora arbetskläder och ser ut som en rund kort smurf?

Kärlek till er alla där ute som kämpar så starkt❤️

...du klarar desto lättare blir det!
Jag tror att du haft en "tvångsbugg" i hjärnan som äntligen släppt nu??
Vad skönt och befriande det måste kännas Varafrisk! ??
Önskar dig en fin tisdag☀️

Kram ???

Gör precis som du gjorde häromdagen. Låt inte tankarna få fäste. Se dem komma, okeja dem, men släpp iväg dem. Behandla dem som en trotsig treåring. ”Jag hör vad du säger, men nu gör vi som jag har bestämt”.

Kram ?

Känner så väl igen tankarna eftermiddagarna. Tror att intryck, trötthet, hunger säkert har en stor del i känslan som infinner sig och att det då kanske är svårare att stå emot. Tillåt dig att vara utarbetad. Bestäm vad du ska göra hemma, nu när du är pigg kanske, så att du har ett mål. Du bestämmer faktiskt :-). Gäller att inte glömma det.

Tack för era pepp❣️

Igår blev en dag med alkohol ..vet egentligen inte varför?

Fast....det var ABSOLUT inget som blev/kändes bättre att jag drack alkohol☹️ För vem vill vakna upp till att ha ångest, ont i magen, huvudvärk, ha skrivit flera sms ( inga otrevliga) mm när man istället kan vakna upp till där allt kunde varit motsatsen mot vad jag känner nu?

Så idag ...en ny dag...en ny dag till en möjlighet att vara nykter???

Kram❤️

Fyra steg fram och ett bak betyder ju att du kommit lite längre fram på den nyktra stigen.?
Sakta men säkert går det framåt iallafall??
Heja dig!

Kram ???

Efter några dagar med alkohol så kommer en ledig fredag..och min tanke är idag att vara nykter. Det gick ju väldigt bra förra fredag och med det minnet i min kropp så försöker jag köra samma spår idag. Är väldigt tacksam för att jag är ledig idag för annars vet jag inte riktigt hur det hade gått. Svårare att motstå fredagskänslan när jag åker från jobbet än om jag är ledig hela dagen. Ska inte åka fram på stan ev endast för att hämta lunch men då går jag från bilen till lunchstället och tillbaka till bilen igen. Kommer inte passera bolaget. Jag behöver noggrann planering för att kunna vara nykter dessutom att inte tillåta tankar få fäste. Och att inte bli lurad av att bara för att jag klarar fyra dagar som nykter att jag kan dricka alkohol en dag för att sedan återgå till att vara nykter. Jag vet ju egentligen detta att det inte fungerar så det är ju ingenting som skulle behöva uppta mina tankar.

Har känt mig ganska starkt påverkad av den rådande pandemin under de senaste veckorna...det är snabb smittspridning i området där jag bor. Är tacksam för att kunna gå till jobbet även om det ibland kan kännas lite oroligt. Ja, vi får alla göra vad vi kan för att få stopp på det här. Det var därför så underbart skönt att kunna ta en promenad nu på morgonen med klarare luft och solsken. Satte mig på trappan och drack kaffet utomhus. Så himla skönt!

Önskar er alla en bra fredag!

Kram:)