Hallå Charlie, jag log åt ditt frukostsug, jag som enbart äter frukost på helgerna (så har det varit i många år) vaknar alltid på lördagarna med huvudet fullt av frukostfamtasier. Är jag i stan blir det bageriet och på landet är jag min egen bagare kompletterat med croissanter från frysen.
Jag funderade med igenkänning på det du skrev om pappan till din dotter och hans analys av sin egen ork. Tyvärr har jag stött på detta i min egen närhet och det gör mig numera mest förbryllad. Vi har förvisso inte barn som kräver så mkt samarbete men dock finns tillfällen då det kunde vara skönt att räkna med förälder två. Nu har jag en man som tar väldigt stort ansvar för alla barn i denna familj. Men trots att jag inte förespråkar förbittring så kan tankarna tangera detta förbjudna område. Jag upplever också att nykterheten gör mig just - nykter. Han är inte bättre än såhär (var kanske aldrig)

Tack för att du skriver, tänker ofta på dig! Kram ?

Startade dagen med F&S Yoga med Kristin. Flickans ridning är inställd i dag och då behöver hon och jag komma igång med något annat. Mysigt! Sitter och funderar på brödbak men då behöver jag ta en tur till Ica. Vill inte småspringa på affären i dessa tider. Skulle vilja prova kalljäsning så vi kan ha färskt bröd i morgon bitti. Ja, det är sådant här mina tankar snurrar runt nuförtiden. Småtrist väder stör mig inte. Ska bara bli mysigt att få tända lite ljus när det mörknar ute.

Nykter i dag också. 11 månader i morgon.

Kram!

Det låter bara hur mysigt som helst!
Vädret brukar inte störa mig så mycket heller i synnerhet inte eftersom jag inte kan påverka det på något vis.

Grattis till dina elva månader!! Du är en stjärna?

Stor kram❤️❤️

Bra där och så skönt att bocka av månad efter månad. Du gör det så himla bra, inspirerar mig och många andra! Stor kram ?

Tack alla för fina grattis! Säger som så många andra. Hade inte klarat detta utan forumet och alla ni som fyller det med erfarenheter och kloka inlägg. Så är det bara.

Kram!

Har i helgen som var, läst din tråd. Du har gjort en fantastisk resa! Grattis och ett stort tack för de kommentarer du gav i min tråd. Nu kör vi -Framåt!

Tack Smygdrickarn och Jakten för era påhälsningar! Känns fint att du har läst min tråd Jakten och att den kan ge fler än mig själv något. Det är ju liksom lite av meningen här på forumet. Och precis, det är bara Framåt som gäller!

Kram!

Jag håller mig på min kant i covid-tider. Det sociala livet är inte stort. I går blev jag bjuden på middag hos vänner med antikroppar och som jag ändå träffar då och då. Så himla trevligt! Trevligt att få duscha, ta på sig lite fina kläder, lite smink, handla gå-bort-blomman, äta och dricka gott, prata om ditt och datt och tiden springer iväg. Allt alkoholfritt. Lik f-b sitter jag där när kvällen börjar lida mot sitt slut och tänker att det hade ju varit gott med "lite" vin när jag kommer hem. Detta måste ju bero på ren och skär ovana och inget annat. Det var ju så jag gjorde förr. Såg till att ha mer vin hemma för att "avsluta" kvällen på egen hand. Viruset har gjort att jag haft noll övningstillfällen och då märker jag att min hjärna lever kvar i hur det var förr. Mycket intressant detta måste jag säga. När jag kom hem var min älskade son hemma. Vintankarna flög sin kos. Jag känner stor tacksamhet för att jag vände detta ostyriga skepp för snart ett år sedan.

I stället vaknar jag i dag. Njuter av vårt enkla adventspynt. Dricker te. Mår bra. Sätter en deg på jäsning. Ser fram emot att bjuda min son på nygräddade bullar när han vaknar (vid lunchtid eller något :D).

TACKSAM!

Kram!

Det där med övning verkar vara viktigt har jag märkt. Och det tar ju sin tid att beta av alla situationer som man tidigare förknippade med alkohol. Nyårsafton har jag kvar som en sådan sak. Jag har aldrig varit helt nykter en nyårsafton sedan min alkoholdebut vid 15 års ålder. Dock ser jag fram emot att fira den nykter i år, men det kommer kännas ovant, den saken är klar. Fast du har ju redan övat en gång!?

Kram

Träffade en kollega i går. Vi skulle se en webbsänd föreställning tillsammans, dricka glögg och äta lussekatter. Eftersom kollegan har koppling till jobbet har jag inte berättat om nykterheten (kommer inte att göra det heller). Glömde helt att kolla på vad hon bjöd på och det var så klart vinglögg. Jag drack min pyttelilla mugg. Tackade nej till mer och sa inget mer.

Så. Nu har jag sagt det. Jag drack alkohol i går. Jag blev INTE triggad till att dricka mer. Jag tyckte glöggen var rent ut sagt SKITstark av alkohol. I sammanhanget kan jag berätta att förr var det starkvinsglögg som gällde. En flaska själv? Nemas problemas.

Positivt att fadäsen inte var värsta triggern. Det var inget jag visste om innan denna erfarenhet. Jag kommer inte dricka mer vinglögg nu. Alla flaskor ska kollas noga framöver :D

Kram!

Jag är ingen glöggare i vanliga fall men efter en kväll på forumet inser jag att det är en fara att ge sig i kast med, blir helt glöggfri december för mig. Inser att en del av varför jag inte gillat glögg är för att det är så LiTE som bjuds. Jag har velat ha rejäla glas och väl fyllda. Usch.
Apropå att öva så ska jag på coronasäkrad middag hos vänner i helgen. Så länge sedan. Ser fram emot men också lite lite nervös över hur det ska kännas. Ska tänka på dig och er här! Ett annat kompisgäng där vin inte ingår men blommar ändå. Kram ?

Det var min absoluta favorit. Det var ju ”bara” glögg. Jo, tjena. Allra starkaste glöggen. Och en flaska var för lite, två kunde jag dricka lätt. Kan jag inte dricka den glöggen längre så tror jag att jag ska glöggstrejka också faktiskt ? Fast jag är lite nyfiken på Duvfenkroks mandaringlögg, så den ska jag nog prova. Köper jag själv vet jag vad jag får.

Kram ?

Var på vc i veckan för att träffa sluta-snusa-sköterska. Behöver medicinsk hjälp men sådan står inte att finna på min vc om jag inte träffar läkare. Och läkartid har de först nästa år. Blev inte som jag tänkt med andra ord. Nu jobbar jag i stället på att dra ned på snusandet på egen hand. Genom att tänka efter INNAN jag lägger in nästa prilla har jag på en dag gått från en dosa till en halv. Begäret är stort. Argumenten för att sluta är betydligt färre än de för alkohol. Jag har ändå bestämt mig. Snuset ska bort. Ofräscht med en 50-åring som snusar tycker jag. Vill bleka tänderna framöver. Tycker det är en fin satsning nu när rödvinet är borta. Då måste snuset bort också. ORKA KÄMPA!!

Kram!

Starkt att du ändå gick dit även om det inte gick få hjälp den vägen. Trist. Men bra att dra ner ändå, det kommer kunna gå, och du kanske inte behöver bli snusfri om du tänker dig tillbaka till vårdcentralen igen...

Själv så ska jag enligt programmet jag hamnade i sluta helt på söndag senast. Det kommer bli spännande.... lägger lite kommentarer om det hos mig sen :)

Men kämpa på!