Stort grattis till 100 nyktra dagar Kvinna38 och gamlahäst ???

Nykter jul och nyår är nästa delmål även för mig. Jag tar beslut en månad i taget, även om jag blir mer och mer beslutsam i mitt nyktra beslut. Alkoholism växer inte bort, det läker inte. Man är frisk så länge man inte dricker.

Kram ?

Grsttis??
Det här fixar du galant.
Förstår din rädsla att falla tillbaka till gamla beteende.
Jag känner likadant, fast är lugnare nu efter min vinkväll.
Men det är så olika för alla och inget jag rekommenderar!
Kram⚘

@torn - ja jag vet att du hejar på mig ? Nej, det finns ingen längtan efter att börja dricka efter nyår. Iaf inte som innan. Men tar ett beslut i taget och det här känns lagom och överkomligt. Beslutet skulle väl i så fall vara att jag får ta ett glas nån gång ibland. Men ett leder till flera... osv. Avvaktar och återkommer ?

@se klart - tack för att du i allra högsta grad är delaktig på forumet ? kram

@gamlahäst - grattis till dig med! Bra jobbat! Nu blev jag sugen på glögg. Vad är ditt nästa mål?

@andrahalvlek - tack ? ja, och frisk vill man ju vara. Jag känner mig frisk och stark. Då möts vi 2021! Nyktra!

@Kaye - tack! Jag hejar på dig! Har inga planer på nån vinkväll men håller garden uppe. Nu har jag löptränat en del när man inte får gå på gymet. Går långsamt men framåt. Kram

Stort grattis bästa @kvinna 38 till 100 nyktra dagar! Jag kunde varit din parhäst tillsammans med @gamlahäst (som jag inte vet något om men gratulerar iaf). Själv föll jag efter drygt två månader och märker att jag sakta men säkert fallit tillbaka till samma gamla mönster att dricka varje dag och gömma alkohol. Mår bra av det men ser ju mönstret...Måste sluta! Håller på dig och jag kommer att bli nykter snart igen - hoppas det blir en längre period än vad jag klarat hittills. Fortsätt din nyktra bana<3

Wow, så imponerande. 100 dagar.

Tack för att även du är med och ger forumet den balans det behöver. Du skriver så bra och jag blir peppad av dina ord.

Tror också på det här med någon extra aktivitet/sysselsättning. Det hjälper till att hålla tankarna på alkohol borta.

Kram

Kul att höra att du blir peppad! Vet inte vad du menar riktigt med balans men det låter bra ?

Mina tankar går inte längre mot hur jag ska hinna köpa o konsumera alkohol utan hur ska jag planera in träning denna veckan. En extra utmaning i coronatider... är lite försiktig med att gå på gymmet på vanliga tider. På youtube finns många bra videos att följa.

Hoppas du hittar en aktivitet för dig!

Kram

Jag skrev precis ett inlägg i en annan tråd som jag vill spara här.

Kanske är det detta vinäger menar med balans?
...

Faktametoden är säkert bra för många men fungerar inte för mig. Vi är alla olika och jag har hittat en annan väg som jag ska försöka förklara ?

Jag tittade lite på youtube i början för att förstå vad alkoholen gjorde med hjärnan. Läste några artiklar. Men när det gått ett par veckor och jag var tryggare i nykterheten så upptäckte jag hur mycket tid jag hade över. Den tiden ville jag göra något roligt och bra med. Inte lägga mer tid på tankar på alkohol. Inte läsa om det. Inte googla. Inte låta det ta mer tid av mitt liv.

De timmar jag har fått i mitt nyktra liv lägger jag på familjen, träning, läsa böcker, ta hand om huset.

Det jag menar är att man får hitta sin egen väg. Det är olika för oss alla. Jag måste tro på att de fördelar jag ser och får i livet genom att vara nykter också är mitt sätt att stanna i nykterheten. Jag vill ALDRIG hamna där igen.

Den tanke jag tycker fungerar när suget kommer är att det går över. Och det gör faktiskt det. Man tror att om man inte agerar på suget så kommer det bara bli starkare. Men så är det inte. Acceptera suget men agera inte. Gör nåt annat. Det går över.

Och ta en dag i taget. Det är det enda beslut du behöver ta. Idag är jag nykter.

Kanske behöver tillägga att jag INTE är klar med mitt nyktra arbete. Har kommit en bit på väg men har flera utmaningar kvar. Om det inte fungerar så får jag söka en annan väg.

Kanske behöver tillägga att jag INTE är klar med mitt nyktra arbete. Har kommit en bit på väg men har flera utmaningar kvar. Om det inte fungerar så får jag söka en annan väg.

Jag förstår precis vad du menar med att lägga för mycket tid på att läsa, tänka och kämpa mot alkoholen. Det är ungefär som att tänka "jag får inte snubbla nu" och självklart snubblar man. Jag vill också testa den vägen att läsa, vara med vänner och familj istället för att ligga och kolla youtube-filmer som handlar om det man mest vill undvika. Tror det är nödvändigt i början, men jag ska inte heller fortsätta att grotta ner mig som jag gjort innan. Vara inne här och skriva och läsa emellanåt, kanske varje dag, men inte googla runt så mycket och kolla allt jag kan hitta som har med alkoholberoende att göra.
Kram<3

Gott att du är tillbaka Rule74 ? det finns så mycket roligt, nyttigt och nödvändigt att göra med tiden som blir över.

Idag har jag städat bilen, det får hamna på nödvändigt... imorgon ska jag träna, roligt och nyttigt! Spela spel med barnen på kvällen är bara roligt (och lite utmanande när man har en son som är en vinnarskalle... ?)

Hej! ?‍♂️ Kom gärna med en lägesrapport om du vill. Det behöver ju inte handla om alkohol. ? Är du klar med målningen i källaren tex?

Kram

Skrev precis i din tråd Torn! Tack för omtanken.

Läget är bra! Jag tänker inte så mycket på alkohol och då går jag inte in här så ofta heller. Jag håller mig sysselsatt. Källaren är lite på paus för min man måste hjälpa mig vidare. Jag arbetar hemifrån men har väldigt lite att göra på jobbet. Dels är det lugnt och dels har jag sagt upp mig. Har accepterat det lugna osociala livet och liksom lite landat i att njuta av att få en period hemma och mer tid med barnen.

Idag har jag haft ett jobbmöte, sen städade jag källaren efter maken, handlat julblomma till fröken, gått på stan med min dotter som ville köpa julklappar, lagt middag och varit på yoga. Jösses vad man hinner mycket på en dag om man knappt jobbar och inte är full.

Känner en liten oro för Corona och hur det ska gå för sjukvården i Sverige. Är också oroligt för klimatet... svårt att ta in. Så allt är inte rosenskimrande. Men det lockar inte med alkohol för att döva längre.

Jag ser på riktigt fram emot en nykter jul med min lilla familj i år. Allt annat inställt.

Så, inget spännande alls som händer i mitt liv men det är helt ok ändå. Nu ska jag äta en grapefrukt och kolla på ett avsnitt av the Crowne.

Vi hörs snart igen! Kram

Härligt att det rullar på bra! Ja, mycket tid man har nu som kan ägnas åt annat, i stället för att ödsla den på alkohol.

Kram ?

Hurra! Idag är det 4 månader sedan jag vred mig av bakfylleångest. Det är också 17 helger utan alkohol. Helt sjukt många fredagar och lördagar som jag varit nykter. Känner sug ibland, speciellt nu när jag varit ledig. Men har stått emot.

Imorgon julafton. En annorlunda sådan. Så tacksam för min lilla familj. Och tacksam för att jag denna julen, hundra procent, är en nykter, glad och pigg mamma.

God jul ?

17 nyktra helger - wow! Då är inte vanan kvar i alla fall, utan suget kommer mest som sura vindpustar och är rätt lätta att vifta bort.

Godjulkram ?

Jodå, det blev en nykter jul. Fin men annorlunda. Firade utomhus med lite släkt på dagen sedan ensamma hemma på kvällen. Jag hade gjort julbord, lagat det mesta själv dessutom. Jag har haft väldigt mycket tid det senaste. La ett pussel på 500 bitar bland annat. Tränat lite, promenerat med barnen. Kollar tapeter. Med andra ord, det rullar på...

Skönt att det flyter på och att du har saker att fixa med. Grattis till drygt 4 månader också! ? Jag har haft det lite väl lugnt, så jag drog i gång med renovering av ett rum i källaren i dag. Riktigt kul att riva ner gammal puts från väggarna så dammet ryker!?

Kram

Att höra att julen varit bra ! Jag
ska oxå ha en nykter nyår . Det blir bara jag o min man , faktiskt riktigt skönt .
Gott slut o gott nytt år till dig
Nu ser vi fram emot ett bättre 2021
Kram ?