Du kämpar på så bra snusen, tråkigt att du mår så dåligt. Har du funderat över varför du mår bra i Polen? Det finns kanske nåt du kan hämta som du kan använda
Hoppas det vänder snart!

Anledningen till jag mår bra i polen bla är att där får jag va ifred alla vet nu har snusen semester och då kontaktar man inte mig. Här hemma förstår inte folk att jag kan inte finnas 24/7. Alla förväntar sig jag är den som ska ta hand om pappa men ibland orkat inte jag och pga coronan har han behövt mycket mer hjälp än vanligt och nu orkar inte jag mer.

Ok, det förklarar en hel del. Har du pratat med dina ”stödpersoner” om det där? De kanske kan hjälpa dig att hantera det på något sätt för här finns en stor konflikt tror jag, både inom dig och med övriga familjen.
Du skrev också om ditt mantra som du har inom dig. Får du hjälp med att byta ut det till nåt mer positivt. Det är ju förödande för självkänslan att gå med i huvudet. Ta sinnesro bönen i stället kanske. Även om man inte är med i AA eller religiös, är budskapet i den väldigt rogivande.
Önskar dig en bra helg!

De största problemet är att ingen i min familj vet hur de är ställt med mig. De vet ingenting. De tror att allt är som vanligt med mig att jag mår bra. Vi jobbar på det mantrat men min terapeut jobbar just nu mer på hitta trygga rum åt mig. Vet inte tror jag måste till psyk och få medicin till och med jag inser det ju. Jag vill verkligen inte men vad är alternativet detta funkar inte längre

Överlevt denna helg ochså. Sov hos vännen i fredags men blev lite tjafsigt mellan oss så åkte hem på lördagen. Så varit själv sen dess. Sovit mest för hålla ångesten och tankarna borta. Förr älskade jag helgerna nu hatar jag dem. Ser inte ens fram emot julen. Känner mig inlåst indelta land, vill kunna resa och må bra. Känns som de onda aldrig kommer gå över

Styrka till dig och kämpa vidare med terapi och nykterhet, det kommer bli bättre även om det inte känns så... Finns det något du kan göra som du brukar bli glad av?

Tack. Gillar att fotografera och de senaste dagarna har jag lite känt att jag saknar det att bara sticka ut och se vad man fångar på bild. Ska försöka ta mig ut i veckan om vädret tillåter.

Toomuch

Har läst din historia snusen och vet hur tufft det är. Sluta dricka är inte så svårt, det svåra är att inte börja igen.

Kämpar själv och promenader har hjälpt mig oerhört mycket.

Prova det och hoppas att det kan hjälpa även dig.

Det ger så mycket att ägna sig åt något man gillar. Och promenader, som Toomuch skriver, gör mig alltid på bättre humör..

Toomuch det är sant. Ser mina antal dagar jag dricker minskar för varje månad men de är en kamp att låta bli. Vet promenader är bra men så motigt komma ut och iväg just nu, tröttheten ärvenorm men ska försöka.
Kenny det är sant :)

Helg igen och bor återigen hos min vän börjar bli standard det här. Men skönt han finns men börjar lite känna mig som en börda både för honom och min terapeut. Dom känner säkert inte så men jag tror dom gör det. Men mina känslor är lite överallt just nu och inte något jag bör sätta min tilltro till just nu. Jag vet det men ändå gör jag det, övertolkar ord mm. Haft några lite lättare dagar men blev snabbt kastad ner i mörkret igen i veckan. Blev utsatt för ett övergrepp i somras och i veckan stötte jag i hop med han som begick övergreppet mot mig. Och han började tafsa på mig och sen skickade han massa sms på kvällen och ville komma hem till mig men svarade aldrig honom. Men det väckte upp en massa skit. Så druckit sen dess men bröt nu i eftermiddags när jag åkte hem till vännen. Och naturligtvis har de förlängt restriktionerna i polen så den resan skiter sig. Inte kul åka dit om man inget kan göra. Och julen blir inte som den brukar pga jävla Corona. Och lyckats göra min pappa besviken han trott vi två skulle fira ihop men vill va med min syster och hennes yngsta dotter. Yeha lite is really fun NOT

Känner med dig Snusen. Tycker det var intressant att du skriver att du mår bra i Polen för där finns inga krav. Och nu verkar du ha fullt upp med att tolka andras känslor och krav.
Jag blir lite bekymrad över han med övergreppet. För han trängde sig verkligen på igen. Du är värdefull Snusen. Det är kanske dags att ta hand om dig själv som Prio m1. Lättare sagt än gjort, jag vet. Men fullkomligt nödvändigt. Jag har haft fullt upp ibland med att se till att alla runt omkring har det bra och få det de behöver. Tolkat etc. Har fått jobba stenhårt för att inte halka tillbaka i ett ständigt dåligt samvete.
Kanske kan du börja med att tala om för dig själv att du är värdefull. Du har kommit så långt. Fokusera på de positiva bitarna och låt din vän säga rakt ut om han tycker du är en börda. Nu säger du det åt honom och det är inte rättvist för han tycker kanske mycket om att ha dig där. Önskar dig en fin helg!

Tack. Ja han trängde sig verkligen på och jag kan inte försvara mig jag har inte de resurserna just nu. Jag känner han och skulle han känna att nä nu blir det för jobbigt så säger han det han är väldigt rak så de är mina hjärnspöken som spökar för mig. Pratade med min terapeut idag och hon och soc är inne på jag behöver mer hjälp. Och inser de har rätt. Jag klarar inte kampen mot alkoholen och mitt psykiska mående just nu. Bara terapi är inte tillräckligt, behöver nog komma ifrån en period. Så jag fårorna stabil lite längre nykter period för sen kunna jobba med mig själv

Blivit beviljad stödboende en period. Ska besöka ett nu på måndag och om jag tycker de verkar ok kan ja bo för redan typ samma dag. Känns sådär. Men ska jag få en liten längre nyktrare period så är detta nödvändigt jag fixar inte detta själv och med enbart terapi. Trodde inte beslutet av stödboende skulle gå så fort. Pratade med soc idag först om boende så,nu har jag panik.

Så bra Snusen. Jag har läst i sin tråd och det verkar som att du har haft det tufft en lång tid. Hoppas att boendet passar dig och gör att det ljusnar lite och såklart att du slipper från alkoholen en tid. Förstår är att det är omvälvande med så snabbt beslut men kanske kan det vara skönt också. Lycka till vad du än beslutar dig för ?

Förstår att du är kanske lite rädd och tycker att det går fort. Samtidigt så har du kommit så långt nu redan av dig själv och duvor medveten om att du behöver hjälp. Det känns som att du är mogen för att släppa lite på kontrollen och faktiskt ta hjälp även via ett boendeLäskigt men det blir bra tror jag. Tycker att du ska vara så oerhört stolt över dig själv som har bett om hjälp och kämpar på som du gör.

Kikar in och säger hej. Kan inte minnas att jag läst om någon som har sån kämparvilja som du. Och jag håller med flera som skriver, och senast Sisyfos ord om att tillåta dig själv att ta lite mer hjälp. Du är vråkstark Snusen. Du har krafter som knappt hälften av oss har. Jag är helt säker! Du stöttar andra, du är klarsynt. Ta till dig av att vi är många som tror att det kommer att bli bra, och vet att du är värd det. Stor kram ?

Självbedrägeri: Tack. Ja beslutet gick fort, men som min terapeut sa hade ju kunnat bli tvärtom just nu har vi kö du får vänta en månad el mer. De hade jag inte klarat av. Ja, jag måste komma från alkoholen nu gått från rejält minskad konsumtion till en rejäll ökning. Känner att jag är nu helt slut både fysiskt och psykiskt. De har varit ett tufft år.

Sisyfos: Tack. Ja det är läskigt och just nu vill jag helst bara ringa soc och säga jag har ändrat mig. Men som tur är har jag en bra soc som jag kan prata med om hur jag känner inför stödboendet. Så hon förstår mig att jag tycker det är jobbigt.

Se Klart: Tack. Ja, jag har nog en jädra kämparglöd och är fruktansvärt envis på gott och ont. Lika mycket som envisheten kan hjälpa mig kan den stjälpa mig så behöver lära mig kanalisera den rätt.

Tack för era peppande ord, skönt få hänga här och skriva av sig. Men även läsa vad andra skriver, tänker och få massa pepp, råd mm. Ska va hos vännen hela helgen har ju numer blivit standard :) Ska fråga soc om de är ok om jag ibland får sova här om jag mår riktigt dåligt el om de blir för jobbigt/stökigt på boendet. De skulle kännas som en trygghet att veta att de är ok.

Håller med Sisyfos och Se klart om att du ska vara stolt över dig själv och din kämparvilja. Tänker på dig på måndag och hoppas att boendet blir bra. Fortsätt att skriva av dig.

Kom aldrig iväg idag. Soc fick ta ett lvm akut. Då brast allt för mig hade vart uppe hela natten sovit 2 timmar jättestressad av allt. Så jag överreagerade rejält och började hota med skita i allt. Sen av nån anl jag inte ens begriper så blev de lite grinigt mellan min terapeut och mig. Alt jag övertolkade hennes sms (inte helt otänkbart). Men allt utrett mellan soc och mig. Vi hade skönt sms snack sen på eftermiddagen. Där jag öppnade mig ganska mycket och förklarade varför jag reagerat som jag gjort. Så vi har bokat ny tid på torsdag för besök