Men du klarar att hålla uppe i veckorna låter det som.
Det är ju jättebra?
Då borde inte abstinensen bli lika svår som förra gången du slutade.

Känner också igen mig i bekräftelsebehovet.
Jag ogillar även konflikter för det är för mig detsamma som att folk inte gillar mig.
Du får bekräfta dig själv!
Tala om för dig själv flera gånger om dagen att du duger.
Till slut kanske det fastnar ☺

Bra självförtroende= Vet att man är duktig på att göra saker, prestera.
Bra självkänsla= Vet att man duger utan att prestera. Bra som man är som människa.
Min självkänsla är inte den bästa, men självförtroende är bra ?
Kram ⚘

Gick hem från jobbet i måndags för att jag hade ont i halsen och hostade. Var lite orolig för att det skulle vara Corona. Fick en tid för drive-in test tisdag eftermiddag. Naturligtvis har jag tyckt oändligt synd om mig själv och tröstat mig med vin. Fick svar idag som säger att jag inte är smittad.
Jag har bestämt mig för att prata med min närmaste chef imorgon. Jag skall försöka vara nykter december månad ut. Klarar jag inte det behöver jag hjälp på ett eller annat sätt.

Alkoholhjälpens program ligger tydligen nere tills efter nyår, annars hade det varit en alternativ. Borde kunna hjälpa enligt svar från admin på forumet.

Jag tycker inte om att gå till företagshälsovården, det ger en känsla av att vara kontrollerad av människor jag är i något slags beroendeställning till.
Däremot har jag inget emot att kontakta en beroendemottagning i annan regi. Jag kommer att ta den hjälp som passar mig bäst om jag inte klarar detta på egen hand.
Någon form av samtalsterapi tror jag skulle vara det bästa, men jag vet inte hur man kan få det.

Jag behöver fortsätta med meditation och motion. Söker också efter en kolonilott, att få påta och odla skulle göra mig gott.

Har liiite svårt att se mig själv använda en datingsite! Typ " Beautyful women from Belarus", eller? ? Nope, jag har nog förlikat mig med tanken på att leva solo även i fortsättningen.
@Kaye, en väldigt bra beskrivning! Jag har ett enormt självförtroende i mitt arbete. Jag tror vår nya distriktschef betraktar mig lite som en krokodil, en stor käft och inga öron!?
Min självkänsla däremot är det sämre ställt med. Jag tror att det är det är mitt största problem egentligen. Jag har en ständig känsla av att inte vara bra nog.

Ligger Alkoholhjälpens program nere? Det verkar fungera för mig. Jag kan i alla fall komma i där. Jag har kommit till steg 4 men inte fyllt i där på länge. Tänkte att jag får fortsätta snart.

Annars förstår jag att det kan vara tufft. Man hittar alltid anledningar till att dricka. Du kanske kan försöka att skriva av dig mer här, när det känns tungt? Det kan ju vara bra att börja leta nu efter var du ska ta dig om du inte klarar detta själv. Man har ju läst om många som blivit missnöjda då de sökt sig någonstans och konsekvenserna kanske inte riktigt varit vad de tänkt sig.

Kanske kan du leta upp en beroendemottagning du har nära dig? Sök upp lite information om den och se om någon har erfarenheter av den. Sen tar du en lapp och skriver ner kontaktinformation. Sen stålsätter du dig och ger dig fan på att klara December ut, utan att dricka, men du vet att om du inte klarar det så tar du fram lappen och kontaktar dem direkt!

Samtalsterapi hade säkerligen hjälpt dig och många andra. Vad jag förstår kan det dock vara väldigt svårt att få tider, åtminstone inom landstingets regi. Att söka till någon privat går väl alltid, men kostar också en hel del. Jag har en nära släkting som inte fick tid men som hittade en psykolog privat. Jag minns inte riktigt kostnaden, men vill minnas att det var något under tusenlappen per gång. Då gick han 1 gång varannan vecka i ett halvår. Det hjälpte och var väl säkert värt det, men det gick ju på en ganska ansenlig summa.

Men kanske kan man få hjälp på en beroendemottagning? Jag har ju tur som fick remiss till psykolog. Det var ju en del kö, men nu ska jag äntligen dit på onsdag. Jag funderar väl också på det ibland dock. Att det kanske finns andra som behöver den tiden bättre.

Vilken bra liknelse! Men när man slutar dricka så växer öronen konstigt nog. Märkte du inte det under din nyktra period? Fingertoppskänslan blir lite bättre, lyhördheten likaså.

Kram ?

Hm, om du inte har öron att lyssna med, finns ju ögonen till hjälp. Alltså vi här inne. Skämt åsido, jag tror på dig, häng kvar här och ta den hjälp du behöver. Det finns en väg ut. Jullan

Inte helt oväntat. Är inte riktigt där ännu. Men dagen har varit ganska bra ändå. Jag kommer att lägga mig nykter ikväll. Lite småskakig och orolig i kroppen, men ändå! Jag kan sluta dricka om jag vill, men det är svårt att verkligen bestämma sig.
Jag har funderat på att försöka dricka kontrollerat med hjälp av forumets program, samtidigt har jag misslyckats när jag försökt på egen hand.
Tvivlar egentligen på att det skulle gå bättre med programmet, men på så vis kan jag skjuta upp ett definitivt beslut.
Nåväl, har jag varit nykter idag borde jag klara av morgondagen också. Det börjar kännas uttjatat, men jag måste gå tillbaka till att ta en dag i taget. Det är nog enda sättet som kan fungera.

Lättare sagt än gjort, jag vet, men det är nog enda sättet. Att pröva sig fram och se vad som funkar, eller - kanske ännu viktigare - vad som inte funkar.

Min hjärna vill inte ha ordet Aldrig med i framtidsvisionen. Likt en trotsig tonåring känner den sig snuvad på något, oavsett om detta något upplevs som bra eller dåligt. Varför vet jag inte, det känns rätt barnsligt, likväl fungerar jag så.

En dag i taget är en suverän strategi för mig och för många andra: I dag är jag nykter. I morgon tar jag ett nytt beslut.

Blir det inte helvitt, så blir det åtminstone betydligt fler nyktra dagar. Du är så insiktsfull, så en dag når du dit du vill. Det är jag övertygad om.

Önskar dig lycka till.

Kram

En dag i taget är nog bra...jag försöker också tänka så ibland...men ibland vill jag bara ha kommit t dag 14 eller 33 eller varför inte dag 48?? Men ...om jag tänker så då blir det jättetufft...så en dag i taget.

Idag är jag nykter. Funkar det även för dig?

Kram❣️

Men nykter! Förmiddagen var helt ok, men efter lunch åkte jag till mataffären. Som alltid ligger bolaget vägg i vägg. Helt plötsligt Smack! så sitter suget som en stålhandske runt hjärnan. Det krävdes verkligen ett BESLUT för att inte ge efter. Handlade maten jag skulle och en påse chips som tröst
Tyvärr funkar det inte att tröstäta idag, det brukar det göra. Illa! Jag ångrar nästan att jag inte köpte något vin, men imorgon kommer jag vara tacksam för att jag inte gjorde det.

Jag kan inte hålla på som jag gjort senaste tiden, dricka några dagar, hålla upp några och sedan dricka igen. Det håller mig på en nivå där jag mår maximalt dåligt hela tiden. Kroppen orkar inte med det.
Morgondagens beslut är redan taget, eftersom bolaget är stängt.

Heja heja dig så starkt gjort??

Jag har också köpt chips ...inget bra...och egentligen inte så njutningsfullt men det är iaf bättre än alkohol.

Önskar dig en bra lördagskväll❣️

Varje gång du dricker häller du bensin på glöden så att det starka suget väcks. Riktigt bra att du kunde motstå idag trots att suget var överjävligt starkt! ??????

Det är dags att byta affär, till en affär som inte ligger bredvid bolaget.

Kram ?

Jag befinner mig på en krokig stig full av stockar och stenar. Har snubblat rätt ofta senaste tiden. Jag vet egentligen inte varför. Ibland har jag nästan letat efter anledningar, andra gånger har det bara varit av gammal vana.
Uppenbarligen behöver jag hitta nya vägar, men hur gör man?

Kanske skall man göra som Vinäger beskriver det, ta bort alla tankemässiga förbud. Inga Aldrig mer eller Inom överskådlig framtid? Jag känner igen mig i att hjärnan blir lite som en trotsig tonåring som gör något bara för att det inte är tillåtet.

Om det inte finns något tabu att bryta mot kanske inställningen till alkohol blir lite mer avspänd? Som det är nu finns tankar runt alkohol ständigt närvarande. Antingen är det Jag får inte dricka, eller så tänker min inre tonåring Vad skall jag dricka. Det blir för mycket fokus på skiten.

Om jag istället tillåter mig själv att dricka? När jag vill, hur mycket jag vill? Att jag tillåter mig själv innebär inte att jag skall eller måste dricka. Jag väljer själv. Jag mår inte bra av att dricka, så varför skulle jag välja att göra det?
Men som sagt, inga förbud. Bara en grundlig eftertanke om varför och om vilka konsekvenser det kan få ifall jag gör det.
Jag är ingen måttlighetsdrickare, det är bara att glömma. Målsättningen är fortfarande att vara nykter, utan återfall. Det handlar bara om att prova ett nytt sätt att tänka för att nå dit.

Jag provar den vägen, inga förbud, bara ett nytt beslut en dag i taget. Jag får se vart den leder.

Hon driver den tesen starkt. Hon säger: ”Sluta att försöka sluta dricka!” Självkänslan tar så mycket stryk när man misslyckas, och känslan av förbud gör att man omedvetet trotsar förbudet. Hon har ett koncept som heter ”The alcohol experiment” där man varje dag i 31 dagar får dagliga filmsnuttar, och under den tiden väljer man själv om man vill fortsätta dricka eller inte. Hon uppmanar ju ingen att börja om de precis har slutat, men hon är som sagt övertygad om att ”förbudet” att dricka kan vara boven i sammanhanget.

Kram ?

Målsättningen är fortfarande att sluta dricka, jag skall bara försöka lura hjärnan lite.

Tänker satsa på att vara nykter december månad ut. Jul och nyår lär ju bli lite av en prövning, så jag behöver nog all hjälp jag kan få.
Skall testa The alcohol experiment. Tror det nämndes i This naked mind, men jag gav det ingen närmare eftertanke. Tack för tipset!

Jag vill förstås vara nykter även efter nyår, men om jag inte klarar december måste jag svälja stoltheten och söka hjälp "utifrån".

Hej Onkel F, jag känner också lite åt det hållet. Min inre rebell vill ge fingret ibland. Men nu fortsätter vi lura hjärnan mot den där vita julen och skålar i den där julmusten. Jäkla tjat om just den, men nu närmar det sig :)

Jag tror det finns en speciell hemsida som heter just thealcoholexperiment.com och det är tydligen gratis. Någon-några här på forumet har gjort/gör programmet vet jag.

Kram ?

Ja det är det som är kruxet, förbud är till för att brytas. Iallafall när det gäller a. En dag itaget och puffa nykterheten framför sig, är det som funkat för mig. Lycka till nu Onkel Sam, en dag i taget.

Jag vill bara berätta att jag råkade komma åt anmälknappen på ditt senaste inlägg i min tråd. Skulle trycka på hjärtat. Sen tryckte jag nog på avanmäl, anmäl och avanmäl igen. Blev så jäkla stressad för jag ville verkligen inte anmäla utan jag blev ju istället glad att du hade skrivit till mig❣️❣️

Skriver även t administrationen så att de vet???