Provar och se vad detta kan förändra för mig?
Jobbat hela mitt liv som åkare och i stort sett levt för arbetet.men ändå lyckats med familjelivet på något sätt.nu vid 58 års ålder sjukskriven pga arbetsskada sen fem år tillbaka.och sedan starten av har bara drickandet eskalerat!typ som attest var mer legalt när jag fick mer tid?? Men även att värken är olidlig och ta till alkohol för att döva smärtan är ju en väg in i även psykiska sjukdomar har jag förstått/och märkt av.
Men att bara få piller och knapra av läkarna har inte hjälpt mig?konstigt nog hjälper alkohol bättre för stunden.
Men sen tre veckor tillbaka inga piller!!!
Nu skulle jag även vilja komma dit med alkoholen...OCH då givetvis utan piller !! Går det?

Det är ett hårt arbete att bli nykter. Inget man gör med vänstran. Men är du bestämd på att du vill sluta eller dra ned på alkoholen så kan du fixa det! Ett råd är att börja med att sätta ett (kortsiktigt) mål. Många här börjar med tre månaders helnykterhet och tar ett beslut för fortsättningen därefter. Hur tänker du?

Välkommen hit!

Tänker bara på det hela tiden??
Vill inte äta mediciner först döva en åkomma och istället får ma tio till.
Jag ska är min tanke att bara sluta med ALLT....min farsa var alkolist och gjorde ju så...så visst fan måste det funka utan en jävla massa kemikalier i kroppen.
Problemet hos mig är att jag har för mycket tid att ””tänka””” då jag inte kan jobba för fullt !!

Då vet du att du inte vill äta medicin. Om jag förstår dig rätt vill du sluta helt med alkohol? Då tänker jag att nästa steg kan vara att börja med dag 1 som nykter. Sedan tar du dag 2 osv. Fundera på om du behöver AA och/eller läsa något som kopplar till akoholmissbruk och att sluta. Att skriva här har hjälpt mig mycket! En plan för hur du ska aktivera dig tror jag också är bra. Promenader, träffa en kompis eller vad som passar bäst.

Hej Mange. Låter som ditt liv förändrades mycket för 5 år sedan och jag kan inte leva mig in hur det är med kronisk värk och hur det måste tära på dig. Vad säger sjukvården? Finns det några trådar att dra i när det gäller din värk som kan ge lite nytt hopp och ta dig framåt? Ge inte upp där.
Försök fundera på vad du tycker om, bortom alkoholen. Hur kan du njuta av livet på annat sätt? Nya intressen och mål.
Mitt standard-tips är annars alltid motion och träning, det är en av de grymmaste dödaren för alkoholsuger. Finns det någon motion du kan göra trots värken? Nyare forskning visar gång på gång vilken medicin träning är för alla former av dåligt mående, ge det en chans. Börja bara lättare än lätt!

Försök att bara ta en dag i taget, det är det enda som hjälper tycker jag! Inga egentliga förbud för sig själv, tänk idag ska jag inte dricka. Imorgon är en annan dag. Och om det kommer bakslag ich snedsteg betyder inte det att allt är kört eller förstört. Alla glas man inte dricker är en vinst.

Försök att bara ta en dag i taget, det är det enda som hjälper tycker jag! Inga egentliga förbud för sig själv, tänk idag ska jag inte dricka. Imorgon är en annan dag. Och om det kommer bakslag ich snedsteg betyder inte det att allt är kört eller förstört. Alla glas man inte dricker är en vinst.