Valt att flytta min tråd till det vidare livet. När jag slutade dricka, för snart 5 månader sedan, så trodde jag att livet skulle bli tråkigt och innehållslöst. Att jag skulle få svårt att kunna varva ner efter en jobbig vecka. Så fel jag hade!

Har väl aldrig mått bättre än jag gör nu. Känner mig väldigt balanserad, rolig, energisk och trygg. Trots coronavirus och isolering- Livet flyter!

Jag fullkomligt älskar konceptet ”en dag i taget”, i alla aspekter av livet.

Snart andra advent och har precis avklarat veckostädningen. Resten av denna kväll kommer att spenderas framför brasan med en bra ljudbok.

Ha det fint alla där ute!

Jag har bara sagt att jag inte dricker alkohol länge och det var inget mer med det. Valet är mitt och ingen har ifrågasatt det, har inga ”dryckeskompisar” så inget tjat från vänner heller. Vi umgås som tidigare

Har inte saknat alkohol i någon situation hittills. Konstigt ändå, med tanke på hur länge det var min följeslagare och tröst, medel för att både pigga upp och varva ner.

Så vad gör jag istället då? Kommit fram till att jag går och lägger mig i tid, tränar mer och gör mer hemma. Funderar helt enkelt inte över det och har inte bytt det eländiga vinet mot något substitut i nån tafflig alkoholfri variant. En dag i taget, räknar inte dagarna (kollar ibland här på alkoholhjälpen hur länge jag varit reggad).

Sedan jag nådde min botten har den mentala besattheten inte funnits med i bilden. Jag bävar inte för den dagen det blir en guppigare väg framåt. Jag tänker att jag tar det när det kommer. Verktygen är slipade och förberedda för detta, jag har under dessa månader skapat ett bra och nyktert nätverk att använda mig av. Och tack alla fina människor här inne som delar sina erfarenheter ❤️

Gick in och läste början av din tråd, som om det var en annan människa som skrev då. Så härligt att du mår så bra, underbart att läsa!
Hejar på dig, kram ?

Tack andrahalvlek och se klart!

Jag känner mig verkligen som en annan person. Vuxen för första gången (i mitt 40-åriga liv). Alkoholen lockar verkligen inte fram ens bästa sidor ens på de nyktra dagarna. Uj vad allt var ”alla andras” eller omständigheternas fel att jag drack, var otrevlig, arg, ledsen (you name it). Kommer ju ihåg hur jag tänkte, men känner inte igen mig så som jag tänker nu. Vilken fullständig egotripp jag var ute och lullade runt på!

Grattis till 5 månader från mig också! Du har verkligen lyckats bra med nykterhetsarbetet, härligt!

Kram

Att bara ta det lugnt, 1 dag i taget, låter som en bra inställning för många..?Mycket bra jobbat med nykterheten..??..Och Grattis till tid..?..Jag vill heller inte hitta en massa substitut för alkoholdrycker..Det är ju just den kulturen, att det ska vara lyx, flärd, och att det ska drickas i tid och otid som gör en slags glamour kring alkoholen..Det lär vi ju ut till våra barn också..Min inställning är att de flesta dricker för att bli fulla..Annars hade man väl valt annat??..Vi lär oss att dricka dessa beska, sura, starka, sötsliskiga drycker..Just för att det finns en miljardindustri kring alkoholen, som gärna glorifierar den, och struntar i att människor lider och dör av det..Lätt att gå i den fällan och fastna..

Tack för era kommentarer ❤️

Ja vad medveten man blir om alkoholromantiken när man inte dricker. De flesta tycker inte att det blir helg en gång utan att man får ta sig ett glas. För väldigt många är ”ett glas” inte heller 1 glas. Tänker på alla som kommer att fara illa av detta elände de kommande dagarna.

Jag kommer i alla fall att fira jul och nyår spiknykter i spiknyktra sammanhang.

Önskar alla forumvänner här inne en riktigt fin Jul och ett mycket gott nytt år!