Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

Skön känsla för dig att ha landat.
Känslorna styr man inte över men de får inte låta styra oss heller så jag har lyssnat på dig och försöker göra likadant. Behöver tränas på märker jag men lite framsteg är gjorda.
Jag har haft samma känsla vid jul förut men i år känns det inte lika farligt. Corona gör att inget blir lika uppstressat bland folk och då känns min press mindre.

Bamsekram till dig ❤Azalea

Följer ju dig och du gör massor med framsteg hela tiden. Vi lär oss av varandra härinne. Forumet känns som en riktig livlina och så är vi ju vänner allihopa. Vänner som förstår, stöttar och peppar. Tycker också att Corona har dragit ner tempot och minskat stressen. Är ju så klart en hemsk sjukdom och situation men vi har mycket att lära och ta med oss ifrån denna pandemi. Bamsekram tillbaka ♥️

Renée

✨ Hej Nordäng67! ✨

Jag vill skicka en varm hälsning till dig så här i adventstid.

Häftigt att du kan gå tillbaka i din tråd och se din positiva förändring i hur du tacklar känslor.

För mig har det varit värdefullt att få en glimt av denna din resa och få ta del av dina kloka tankar och kommentarer. Du inspirerar till att "vara kvar i känslotillstånd utan att göra något direkt och impulsivt". Jag ska fortsätta öva på detta och göra som du; ta mig tid och ha tålamod att se hur det känns för mig i längden.

Tack för de här tre åren då du delat med dig av din process!
Gläds med dig att du känner dig jämnare och stabilare och har en stilla frid och glädje inför julen!

Kram ♥️

så härligt att höra ifrån dig och att det är bra med dig♥️ blir alltid lika glad när du skriver en hälsning. Tack själv för pepp och stöttning. Hoppas du har en bra och rofylld december. Många kramar från mig till dig ♥️

Jag vill även tacka dig för allt du lärt mig och gett mig insikter i, tack vare dig och flera så gick jag, jag förstod att det skulle inte bli bra om inte vi båda jobbade mot samma mål. Om jag förstod det rätt har det figurerat andra kvinnor i er relation, i vår gjorde det, efter bara 2-3mån som gifta. Jag har läst lite om relationsberoende och det verkar ju inte heller vara nån barnlek. Som du skrev nånstans, man valde själv att gå men känner sig ändå dissad, det måste ha att göra med det psykiska nedbrytningen och att man tävlar mot någon annan, dvs alkoholen, man anser man har förlorat och därför är tvingad att gå. Jag tränar också att vara i känslor, men det blir tufft ibland. Hoppas veckan blir bra och att du kan se fram emot lite långledigt ??

Tack själv för att du delar med dig, pepp och stöd. Vi lär oss mycket av varandra härinne och vi lär oss om oss själva. Ovärderligt! Ja mitt ex hade kontakt med andra kvinnor, han var själv extremt svartsjuk. Jag har lagt MYCKET tid på att tänka på honom, hans problem mm. Numera tänker jag mer på min egen del av allt det där. Vad var min del, vad bidrog jag själv med, hur vill jag ha det nu och framöver. Inte på det sättet att man skuldbelägger sig själv utan mer kärleksfullt synar sig själv i sömmarna så att säga. Är helt övertygad om att det inte är vem som helst som har ett längre förhållande med en alkoholist. Det är ett val man gör även om man inte vill ta till sig det när man är mitt i det. Är man själv frisk och i balans drar man sig ur i god tid, accepterar att så här är det och det kan jag inte påverka. Men är man som jag var börjar man kämpa och jobba på förändring. Du skriver om relationsberoende. Jag tror (men vet inte) att olika missbruk ligger nära varandra. Slutar man med ett är det lätt att smyga över på något annat om man inte aktivt jobbar med sig själv. Önskar dig en fin vecka tillbaka. Kram ♥️

"Att lämna någon man älskar ".
JAG ORKAR INTE. Är nog på väg dit. Har gråtit väldigt mycket idag. ?
Gått ner i vikt, har kontakt med partnerns anhöriga: vad han gör och inte gör, jag sover dåligt.
Vi runt honom är oroliga för drickande, även för hans liv men "når" honom inte. Jag är ett vrak.

Julafton kan jag bra spendera för mig själv, jag som annars uppskattar min familj. ?
Kanske jag hittar en ledig grotta. Gå i ide. Jag är så slut. Matt.

Jag älskar honom men jag måste släppa taget om honom. "Har du problem med mitt drickande får du hitta en annan" har jag fått höra. Ojoj, kanske jag måste släppa honom ändå för mitt välmående.

Så jobbigt att se någon gå ner mot botten. Men jag kan inte bestämma hur han "ska" dricka, det är upp till honom. ?

?

Känner nästan genom ditt inlägg hur trött och ledsen du är. När jag släppte taget och typ gav upp hoppet lättade min börda. Låter kanske hemskt men faktum är att man knappt vet vart man själv slutar och vart andra börjar när det gäller destruktiva relationer. Han har gett dig klara besked "Har du problem med mitt drickande får du skaffa en annan". Så ställ dig själv frågan högt "har jag problem med hans drickande?" och svara dig själv. Kanske låter lite fånigt men faktum är att man BARA tänker på den som dricker, vad han borde göra, vad han borde ta tag i mm. Tror ditt svar blir ett rungande ja. Skaffa någon annan känns ju lite (eller mycket) avlägset när man är helt slut. Men vad sägs om att börja dejta dig själv? Att börja ta han om dig själv? Vad behöver du? Vad behöver du göra för att må bra? Han kommer inte sluta dricka för att du ska må bra utan slutar först när han själv är "där". Så vad kan du göra för dig själv och ditt mående? Lider med dig! Har själv varit där du är och vet hur svårt det är att börja fokusera på sig själv. Men det går! Många kramar ♥️

Nordäng 67.
Om jag har problem med drickande? . Jo... Men Jag är bara mest bekymrad. HAN har det men verkar inte ta tag i det. Jag har påpekat det men han inte slutat, det lönar sig inte att säga.

Vad jag behöver frågar du?
En början är väl att jag bokat in mig på 50 minuters massage i morgon. ?

Nordäng67, du och flera här på forumet stöttade mig i mitt beslut.
Att jag till sist lämnade. Jag som aldrig trodde jag kunde det. Jag som älskade min man över allt, jag som skulle bli gammal med min man, jag som kunde gjort allt för honom. Men så blev det inte. Alkoholen kom emellan. Och han ville ju inte släppa flaskan.
Nu lever jag själv. Och det går bra. Klart jag är ledsen ibland, att det inte blev som jag tänkt. Men dagarna jag mår bra är fler än de ledsna. Tiden går, och läker delvis såren.
Det är svårt att lämna, men till slut måste man välja sig själv.
Tack Nordäng67, för allt stöd. Tack alla andra här inne. Och mod och styrka till alla som är mitt i kampen?

Tack själv för allt stöd och all pepp♥️ Så skönt att vi har varandra härinne. Tycker vi är så fina mot varandra, riktiga vänner. Vänner som dessutom förstår vad man går igenom och varför. Du har gjort en enorm resa Skrållan och jag är glad att jag får följa den. Tack för att du delar med dig av den. Många kramar ??

Tänk så många vänner vi är här inne på forumet.
Vänner som stöttar när det behövs som mest och som lyssnar och finns där hela tiden.
Jag håller med dig Backen123 att det är ni här som fått mig att orka ta tag i mitt liv och sätra mig själv i förarsätet istället för att gå kvar i något som jag inte mådde bra av.
Att följa er ger perspektiv och inspiration.
Tack allihop ❤❤ Tillsammans är vi oerhört starka.
Azalea

Mamma mår alltid dåligt över jul och dom senaste 15 åren har hon tröstat sig med mycket alkohol. Så även i år, det körde igång i måndags. Men i år känner jag ett lugn, jag passar inte på att "knarka" drama. Jag gör inte hennes dåliga mående till mitt, känner bara empati "med distans". Följer min plan, att baka julgodis med barnen i helgen och julefrid består.

Att du tar ett steg tillbaka och hålla dig till ditt och dina barns mående som betyder mest.
Låter riktigt mysigt med julgodis och pyssel tillsammans❤
Azalea

En klok plan Nordäng67. Att göra det man planerat och inte gå igång på alla andras känslor. Det är ju ändå vi som levt med någon med beroende ganska snabba att haka på. Att tycka synd om och fixa och trixa så alla mår bra.
Så mysigt att baka med barnen.
Hoppas julen blir riktigt mysig?

Azalea och Skrållan för pepp!♥️ Man får göra sin plan till sitt mantra! Inte är det lätt men det går! Fudge avklarad, blev god, check på den ?

Den senaste tiden har min pappa varit typ annorlunda. Eller rättare sagt våra samtal har varit annorlunda, trevliga. Han bjöd tidigare i veckan in oss på korvgrillning på annandagen. Något som aldrig hänt tidigare, han brukar vara väldigt socialt passiv. Igår ringde han och vi pratade ganska länge om ditt och datt. Mot slutet sa han "detta var ett väldigt trevligt samtal". Han ville summera verkade det som. Ja sa jag, det var väldigt trevligt. Då sa han också "Jag kan berätta för dig att jag slutade dricka alkohol för två månader sedan och det känns riktigt bra, jag är väldigt motiverad". Jag blev väldigt, väldigt glad vilket jag också talade om. Vi har bråkat mycket om hans drickande. Dom senaste två åren har jag dock inte sagt ett pip om det. Trots pandemi summerar jag detta år som ett bra år. Jag har fortsatt min egen resa. Och man märker att människor omkring en också gör sina resor. Dessutom, jag känner ett lugn när det gäller pappas nykterhet. Jag har hittills inte oroat mig en sekund för att han ska börja dricka igen, inte gått igång. Det är hans resa, inte min. Jag har min egen resa att ta hand om.

Alla har sin egen resa och sig själv att ta ansvar för. Svårare å så är det egentligen inte.
Så skönt att du har kunnat backa och släppa kontroll. Det är dit alla vi medberoende behöver komma.

Bra jobbat och härligt att din pappa tagit sitt första steg?

Ha det så mysigt min vän i jul
??❤Azalea