Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Jag blir varm i hjärtat när jag läst ditt inlägg här ovan."jag får acceptera det jag inte kan förändra" och tacksamheten du känner för det du gjort för din dotter.Jättefint!Till sommaren kan ni sitta tillsammans på deras balkong och njuta av solen.
Jag har läst din tråd och jag får kraft av en del du skriver.Tack!?
Kram Pilla

Femina

Tänk, vad tiden går! Detta hade jag nästan inte kunnat drömma om när året började! Så många gånger jag börjat om och räknat från dag 1, dag 7, dag 10, en månad osv. Tack gode Gud för att jag denna gång lyckats hålla fast vid nykterheten!

Med en kort bön varje morgon (om att tacka för att jag får vakna nykter och be om en dags nykterhet, oavsett vad som händer i mitt liv) och med en kort kvällsbön där jag tackar för ännu en nykter dag, så rullar det på, dag efter dag. ?

Önskar er alla en trevlig tredje advent. ?️?️?️

Femina

Ikväll har jag läst igenom hela min egen blogg här på forumet, från början till slut. Jag blir alldeles matt...?

Men, det var nyttigt. Jag har "glömt" hur mycket jag kämpade, hur dåligt jag mått periodvis. Och hur känslostyrd jag är och kommer nog alltid att vara. Men nykter kan jag hantera det lite bättre.

Och vilket stöd ni andra är, här på forumet! Tacksam. ?

Jag har visserligen inte orkat läsa min gamla tråd med 1.500 inlägg från början, men jag är glad att jag skrivit ner allt.

Jag kan skumma valda delar och direkt påminna mig hur jag kände då. Att jag också kämpade. Tack och lov har man nästan glömt bort det 10 mån senare.

Det mänskliga psyket är fantastiskt, de jobbiga minnena försvinner snabbare. Ren överlevnadsinstinkt.

Kram ?

Jag brukar ogilla att säga Grattis till en prestation, då det i min hjärna inte låter tillräckligt prisande. Grattis får man ju för att man lyckades leva ett extra år varenda år på sin födelsedag.

300 dagar är ju superstarkt. Och vilken mental resa du gjort Femina. Vilka självinsikter och insikter kring de där påverkande faktorerna som du faktiskt inte kunde påverka från din barndom.

Du pratar även så bra om att du är HSP (det är jag med, men jag fick nyligen reda på att det faktiskt var en funktionsnedsättning/variation för mig - ADD). Att vara HSP är en sån styrka men också ett sånt ok att bära. Och vi är mycket mer benägna att ha beroendepersonlighet då vi ofta styrs av känslor och impulser. Gud vad stark du är som tagit tillbaka dina känslor och äger ditt agerande!

Femina

#andrahalvlek & #Ensam1984

Tack så mycket! ?

Och till er alla, en fin tredje advent!
?️?️?️

Så grym är du!
??????????⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️??????????????????????????????

Kram ?

Femina

Till alla er som går och gruvar er för hur ni ska förhålla er till A nu inför jul-och nyårshelgen vill jag bara föreslå följande:

Det är energimässigt dränerande att slitas utav tvivel. Ena stunden kanske du tänker att du ska ha en "vit" jul för att du vet att det vore det bästa för dig. Du vill inte förstöra helgerna med gräl inom familjen, vakna bakfull och trött på juldagen eller avsluta kvällen i tårar och en återkommande känsla av tomhet, misslyckande och självömkan.

Andra stunden tänker du kanske att "det är bara jul en gång om året", "nu ska jag unna mig att koppla av och ha lite trevligt" eller "jag behöver lite A för att stå ut". Kanske känner du att du kan ta nya, nyktra tag nästa år? ?

Oavsett är första steget till en varaktig förändring att man blir medveten om sitt drickande och dess konsekvenser. När man blivit det och insett att drickandet oftare och oftare följs av ångest, sömnrubbningar, minnesluckor osv är det dags för en förändring.

Bara DU kan avgöra när du har fått nog. När du inte orkar må dåligt längre. När din omgivning blir lidande. När hela din vakna tid går åt till drickande, abstinens och planering utav mer drickande.

Jag vet bara hur jag själv våndades inför jul/nyår, semestrar och andra högtider tidigare. Det tar tid att komma till sin egen "botten" och så måste det få vara! Alla har sin egen unika resa att göra.

Oavsett hur du har det just nu så önskar jag dig en fin 4e advent. ?

Jätte bra skrivet Femina..?Att hela livet hade blivit, ett planerande och smusslande kring alkoholen..Att jag mådde mer dåligt än bra, att mina barn inte var prio ett längre..Klart att dom fick mat, fritidsintressen, skjuts och allt det där..Men dom hade också 2 föräldrar där alkoholen hade tagit över livet för dom..Varje ledig helg innebar ”festande”..Det var ingen rolig fest..Framförallt inte på nattkröken, då det kunde bli både gräl, och hög musik, med fyllevännerna på besök..Nästa dag var det tyst, och dämpad stämning..Pågrund av minnesluckor, och dåligt mående, i bakrus..Aldrig mer..??????

Femina

Jag måste bara få dela med mig av min spirande, bubblande känsla av hopp. Jag känner att jag är på rätt väg!

Från mitt abrupt uppvaknande för ca 6 veckor sedan har det hänt MASSOR inom mig! Det går så fort att jag knappt hinner med!

Från toxic people/energitjuvar till narcissist, till medberoende, till HSP/empater, till förståelse för dopaminets påverkan i vår hjärna som styrs av såväl A som djävulsdansen i giftiga relationer, till PTSD/traumabindning till läkning. Läkningen är det område jag just börjat nosa på.

Kunskap, kunskap, kunskap via böcker och Youtube. Självhjälpsgrupper och terapi. Men viktigast utav allt - rätt typ av terapi.

Det flödar av visdom som intuitivt känns helt rätt! År 2021 ska bli mitt år! Nu handlar det inte längre om A. Det handlar om att bryta ner och bygga upp nytt från grunden. Jag känner mig exalterad och förtröstansfull. ? ? ?

Ännu ett strålande exempel på att det under alkoholen fanns en hel del viktiga saker att ta itu med. Och den så kallade faktametoden funkar onekligen på fler områden är alkohol.

Jag är så glad för din skull, och väldigt glad över att du delar med dig till oss om dina upptäckter. Även om du knappt har tid att titta in här hos oss när du har skallen fullt med så mycket annat.

Godjulkram ?

Så roligt att läsa din tråd Femina!

Tror verkligen att du är inne på rätt spår nu Femina! Låt det ta lite tid och sjunka in. Den där typen av insikter och sanningar kan man nog inte bara läsa sig till. Tror det är precis som med att sluta dricka, man måste hitta sin egen väg till slut i alla fall. Och det ligger mycket i de insikter som finns beskrivna men allt stämmer inte, så det gäller att göra alla kunskaper och insikter till sina. Du har inte bråttom!

Ha en riktigt god jul!