Ett år i nykterhet , så inspirerande. Jag kommer en bit efter. Är så glad att det finns hopp, det hjälper mig mycket att få ta del av dina framsteg. Men snuset får stanna under läppen ett tag till. Jag vågar inte utmana ödet. Kram Jullan

Grattis Charlie till drygt ett år nu!
Tror egentligen du valde en av de absolut svåraste tiderna att sluta dricka. Finns så många ursäkter runt jul, nyår och du fyllde dessutom år. Härligt!
Önskar dig fortsatt lycka till!

Ett år som har följts av alla upp- och nedgångar som följer av att arbeta med ett beroende. I början var det huvudvärk och trötthet. Sedan blev det lite deppigt. Efter nästan ett halvår trodde jag allt var "klart" men då infann sig det stora suget - igen... Viktigt att komma ihåg är att jag lagt oändligt mycket timmar på att informera mig om alkoholberoende. Läst böcker, tittat på dokumentärer, lyssnat på poddar och läst och skrivit här. Det går inte att sköta nykterheten med "vänstran". Den kräver att man gör sin hemläxa! Det är klart som du säger Sisyfos att det var kanske inte det allra enklaste datumet jag "valde". Å andra sidan har jag genomfört nykter julafton för andra gången nu. Och det gick ju bra!

Nu har jag ju gett mig på mitt andra beroende - snuset. Läste på faktasidan här att det rekommenderas att sluta med både alkohol och nikotin samtidigt. Jag förstår logiken, men hade nog aldrig vågat köra båda på samma gång. Samtidigt är det ett faktum att jag har ökat nikotinintaget jättemycket under det här nyktra året. Har kombinerat vanliga prillor med nikotintuggummi och nikotin utan snus (prillor). Vågar inte fundera på hur mycket nikotin jag har dragit i mig.... I dag blir första dagen helt utan. Hade tänkt Julafton som första dagen men då blev det en prilla och två 4 mg nikotintuggummi. I går blev det en prilla. I dag och framöver måste det bli noll. Abstinensen är stark. Egentligen mycket starkare än när jag slutade med alkohol. Huvudvärk från h-e, sur, arg, inget tålamod, ointresserad av omvärlden och trött. Känner att jag kan hålla mitt humör i hyffsat schack för barnen. Snusar Onico men de måste jag också sluta med så småningom. Dyrt och också på sitt sätt beroendeframkallande om än i princip ofarliga.

Vi har haft och har en fin jul här. Jag ser fram emot barnfritt i morgon kväll. Börjar bli trött i öronen nu :D

Stort tack för alla grattis igen!

Kram!

Min upplevelse från när jag slutat röka hundratals gånger är att abstinensen då var värre än efter alkoholstoppet. Och då är man fyra gånger mer nikotinberoende av snus än av rökning, så hur abstinensen blir när jag slutar snusa vill jag inte ens tänka på ?

Nåväl, det beslutet föser jag framför mig ett tag till. Men jag följer ditt och Villjulevaocksås snusstopp med stort intresse!

Kram ?

PS. Skönt med barnfritt ibland ? Jag har ju ensamveckor varannan vecka och det är välbehövligt vilsamt för öronen. Det är en fördel om man vill tillfriskna från utmattning, men sin familj kan man ju inte sjukskriva sig ifrån. Logistiken har jag inga problem att sköta, men det ständiga surret och att man hela tiden blir avbruten i tanken är slitsamt. Men man njuter extra mycket av tystnaden när man väl får uppleva den!

Snusfritt i går och detsamma kommer det att vara framöver. Tror jag hade haft nära döden känslor av abstinensen om jag inte hade haft Champixen som dämpar den. TACK medicinen för att du hjälper mig! Är det månne den som samtidigt hjälper mig att inte bli sugen på vin i stället? Trodde nämligen det skulle bli krisigt med vinsuget men det har det inte varit. Nu barnfritt. Röjer i lugn och ro, tänker utan att bli avbruten hela tiden, sitter utan att behöva resa mig fem gånger per minut för att avvärja en kris. SKÖNT!

Kram!

Läste igår och kände att om någon tar mitt snus ifrån mig så orkar jag inte. Men medicin har jag inte ens tänkt på! Jag fick vid ett tillfälle en antidepressiv medicin som faktiskt minskade sug men å andra sidan gjorde mig vråltrött. Googlade på det och visade sig att det också används vid alkohol-beroende.
Just nu håller jag hårt i snus och kaffe. Önskar dig sköna och vilsamma dagar! ?

Fantastiskt bra gjort, Charlie70❤️

Har saknat dig men nu vet jag var du befinner dig??

Jag har förstått när jag läser här på forumet att det är många som i te bara var beroende av alkoholen utan även snuset. Lycka till på din väg att bli av med det beroendet!

Kram?

Det går upp och det går ned. Jag är på dåligt humör, har huvudvärk (väldigt stark), och är extremt sugen på nikotin - och mat. Tror absolut Champixen är till stor hjälp men jisses vad jag mår ändå... Usch. Man fattar liksom inte vilka potenta grejer man stoppar i sig förrän de på allvar ska bort. Dag tre som helt ren i dag då. (Känner stolthet för varje dag jag klarar!). Det finns inget alternativ till att det ska fungera. Så är det.

Tack för att ni tittar in hos mig Se klart och Varafrisk!

Hur går det för dig VJLO?

Helt rätt, champixen hjälper kanske till 60%, och täpper till möjligheten för nikotinet att verka lika bra som tidigare. Du har dragit av plåstret ganska raskt, och det är starkt att du klarar av att gå igenom stor del av pärsen snabbt. Har du varit helt fri från snus i 3 dagar är du snart genom det värsta!

Det går bra nu, efter en vecka utan nikotin så verkar min pärs med huvudvärk och riktiga "dunka ner i kudden" eftermiddagar vara på väg bort. Kändes ganska bra igår, men i princip ingen huvudvärk.

Har aldrig förstått att snuset är så beroendeframkallande och lugnar så mycket som det gör förrän min dotter började snusa.

Min dotter börjar alltid snusa när hon befinner sig i sina skov. Då är hon extremt speedad och extremt i behov av snuset...har även rökt men det ger henne hjärtklappning.
Det kan ha varit två påsar m snus och de kan ha suttit kvar länge...

Efter senaste skovet snusar hon fortfarande för den här gången mår hon sämre....annars har hon slutat tvärt precis som med cigaretter.

Men fr 1/1 då ska hon börja med LCHF och jag lovar....hon kommer fixa det??

Lycka till??