Jag har ofta funderat över vad det är jag väntar på... Jag ska sluta dricka men jag vet inte vad jag väntar på. Det är bara att bestämma sig och så sluta. Jag har världens bästa man, dotter, hund, bra vänner och en allra bästa vän som är min syster. Jag har ett bra jobb. Vad väntar jag på? Jag läser ofta i dessa forum att man gör saker för att få tiden att gå - till vadå? Vad är det som tiden ska gå till? Jag vill ju leva här och nu och inte bara rädda mig från en dag till en annan. Jag vill ha ett syfte med det jag gör och en mening. Jag är en person som behöver ha mål, se fram emot saker. Jag älskar att resa, nya platser och nya människor. Nu finns inte ens det. Kärlek till alla som kämpar ?♥️

2021 nykter

För min del är det för att min kropp och själ ska må bra, alkoholen gör bara skit med mig. Ångest och sömnlös osv. Tycker verkligen du ska sätta upp en mål med en ny resa eller varför inte några nyktra dagar? Jag ska belöna mig med någon snygg tröja efter 15 dagar osv. Är bara på dag 3 och 15 dagar känns ju inte så långt bort. Kram och kämpa på ?

Det är en bra fråga. Det börjar närma sig 5 månader sedan jag slutade och jag vet att det var en fråga jag själv brottades med. Jag vet faktiskt inte exakt när jag insåg att jag måste sluta. Det kändes så skrämmande och jag ville ju dricka bara ett litet tag till. Inte sluta riktigt än. Med facit i hand så skulle jag ju bara slutat med en gång när jag visste.

På något sätt vet man ju. Det blir bättre på andra sidan, när man väl har slutat, men ändå är det så svårt att släppa taget. Det är ju som att säga farväl till en vän som man varit genom så mycket med men som man vet att man nu bara har ett destruktivt förhållande med.

Dock känner jag ingen som har sagt att de tog steget att sluta för tidigt.

Tack för alla stöttande ord och allt pepp. Idag har jag ångest för att jag drack igår igen. Idag blir min första nyktra dag igen och jag har bestämt mig igen men jag är rädd att när det har gått 2-3 dagar så faller jag dit igen som jag brukar. Då känner jag att ja men det går mig bra, jag tar bara 2 glas men det stannar inte vid 2 glas eftersom jag inte dricker för att det är gott längre. Jag dricker för att bedöva och glömma för en stund och då räcker inte 2 glas. Ibland känner jag hopp och tro men oftast känns det hopplöst. Jag har förut tänkt att alkoholister är svaga som inte kan sluta, nu är jag en av dom och nu förstår jag alkoholens makt. Idag ska jag klara det för jag vill må bra igen! Jag har mått så bra nykter men klarar inte av att hålla mig nykter. Nu vill jag bara att det ska gå några månader och att jag håller mig nykter, helt nykter. Jag kan inte prata med min man om detta då han skulle döma mig då jag lovat och ljugit. Jag vill först klara en lång period nykter och sen kan jag berätta för honom. Jag ska klara det från idag!

Måste även säga att det känns bra att kunna vädra sina problem utan att någon vet vem man är, då kan man vara helt ärlig. Jag bor i en mindre stad så att söka sig till AA är absolut inte aktuellt. Jag önskar att jag kunde prata med min man och få stöd och det skulle jag säkert få men han skulle kräva att jag aldrig mer dricker, han skulle inte lita på mig. Jag skulle känna sån skam och ett självförakt. Först måste jag klara en lång nykter period.

2021 nykter

Synd att du inte känner att du kan prata med din man, är både viktigt och skönt att ha stöttning av sina närmaste.
Om du inte ännu känner att du kan säga hela sanningen så dra till med att du vill testa en nykter period ett tag eller att du startar upp en träningsperiod. Så kan han väl stötta dig i det.
Skönt att vara nykter och det är helt klart värt det för min del. Jag har druckit klart nu. Kram och lycka till ?

Kaffetanten88

Dag 9 nykter för mig. Varit helt slut och trött. Massor av ångest osv. Men! Jag har mål. Mitt mål är att orka springa igen. Vill klara att springa lopp igen. Jag vill spring tjurruset och kanske Stockholm maraton igen. Andra mål är en mer närvarande mamma, flickvän och matte. Har mål att bli piggare och må bättre. Kanske få bort mycket av ångesten jag redan har. Lycka till!

Jag kan prata med min man men är säker på att han inte kommer att lita på mig då jag lovat och sen ljugit. Därför måste jag först visa att jag har blivit nykter och idag känner jag mig stark eftersom jag mår så dåligt och vill bara må bra igen.

Välkommen hit. Ett bra och första steg i rätt riktning. Om du verkligen vill vara nykter kommer det fungera för dig oxå. Det som hjälp mig och många andra är att ta en dag i taget. Alltså 24 h klarar man oftast ganska lätt. Därifrån tar du ytterligare 24 h igen. Du puttar nykterheten framför dig och blir förhoppningar sporrad av dina framgångar. Att lova för alltid kan vara ödesdigert, för alltid är ofta kravfyllt och skrämmande. Försök dig på en inre målbild som varar i ca 3 månader. Och så dag för dag. Om du blir jättesugen, försök ta reda på varför? Är du hungrig, trött, ledsen , arg? De är triggers. Du kan oxå vid svåra tillfällen bara vara jävligt envis, att klara sig på ”vita knogar” som de kallas. Allteftersom dagarna går kommer du känna mer glädje och livslust. Just nu har a greppet om dig och det mesta känns omöjligt. Men det är inte sant, prova du har inget att förlora. Jullan

Även dag 2 gick bra, har varit så aktiverad båda dessa dagar. Hade en dispyt med min man idag och fick sådan lust att ta till A men gjorde det inte - så nöjd. Jag har inte haft sug men längtan.

Känner mig som en vinnare, har klarat 3 dagar utan problem eller större sug och idag är det nyårsafton men jag känner mig stark. All lycka till er alla!

Jag klarade av att vara nykter i nästan en månad men tog ett återfall i helgen och senast igår så idag är ångesten total. Jag orkar inte leva såhär. Jag har i alla fall lärt mig att det inte går att dricka lite grann. Jag trodde verkligen att jag kunde det, att jag var annorlunda mot andra med alkoholmissbruk. Så nu börjar jag om på dag 1 igen och det måste bli den första dagen i mitt nyktra liv. Jag vet att jag klarar det, det gick lätt att avstå fram till denna helg och jag vet inte ens varför jag drack, jag var inte vidare sugen ens. Nu är jag bara besviken på mig själv och drunknar i ångest.

Vi måste alla göra oss våra erfarenheter för att inse våra förmågor och begränsningar. Toppen att du kommer tillbaka hit! Försök att inte begrava dig i ångesten. Klappa dig själv på axeln i stället, för att du faktiskt beslutat dig göra något åt saken!

Kram!

Vin Santo

Var inte så hård mot dig själv - en månad gör under för alkiskroppen/hjärnan :)
Någon sa till mig att man tänker sig en stor glasskål - varje kväll lägger man i en kula - har man druckit blir det en röd kula och annars en grön.
I din skål ligger nästan 29 gröna kulor och en röd - den syns knappt :)
Se till att fylla på med fler gröna nu bara - upp i sadeln - det är inte antal vita dagar i sträck som kroppen räknar utan dina vanor sammantaget över tid. Du kommer klara detta! Kram!

Tack så mycket för kloka ord och pepp! Det känns bättre när jag läser vad ni skriver, så mycket klokhet. Jag längtar tills jag har fått ihop några vita veckor igen, då blir man nästan äcklad av att ens tänka på alkohol. Jag hade så mycket energi och livslust när jag var nykter under lång tid. Jag levde utan ångest. Jag vill och ska komma dit igen.

Nu måste detta få ett slut!! Har druckit torsd-sön trots att jag egentligen inte vill, mer som ett tvångsmässigt beteende. Det är nästan så att jag skrattar åt mig själv och hur knäppt det är. Jag har aldrig haft abstinens och har inte heller direkt sug efter alkohol men jag bara gör det dvs dricker. Det är bara första supen som ger känslan jag vill ha men jag fortsätter ändå. Aldrig stupfull men smålullig. Jag vet inte längre hur jag ska hantera detta beteende, jag är så leds på mig själv! Snälla kom med bra råd och tips! Jag behöver motivation och stöd.