Dag 5 o 6 avklarade.Dag 7 på intågande.
Huvudvärken har minskat och längden på mina promenader ökar.
Allt känns positivt så här långt.
Allt fokus ligger nu på att inte ta ”första glaset”så tankar på kost och diet får vänta lite.Har dock ökat på frukt konsumtionen och skippat barkisen till förmån för rågbrödet.
Skönt att vara långledig så man kan fokusera på det som är viktigast i livet just nu.Att skippa alkoholen.
Kämpa på allihopa!
M.v.h Anders.

Jag försöker själv nu efter dag 3 införa en ny daglig rutin i form av yoga 30 min samma tid som jag normalt brukar ta första glaset. Kändes mycket bra igår och jag kommer att göra detsamma idag.
Så roligt att läsa om dina positiva känslor just nu, blir inspiration för oss andra. Det kan ibland vara så sjukt tungt, med alla andra utmaningar i livet som pågår som vanligt. Men just idag känner jag mig också stark och energifylld, vi kör på så nu eller hur?

Precis rätt att fokusera på en dag i taget och inte grubbla så mycket mer. Svårt för många här som både är teoretiskt och lite filosofiskt lagda, men det går att vara super-pragmatisk och bara bocka av, som du gör! Hejar på dig från ”andra sidan” (det vidare livet) men hängt här många månader, snart ett år! Kram ?

BK70

Alltså, så många dagar. Jag försöker denna kvällen att inte dricka A. Hela dagen har tankarna kretsat runt detta, att inte dricka.
Har cyklat två mil, för att bli trött och köpt Pepsi Max samt chips, för att försöka bryta mönstret ikväll.
Kalla burkar kan ju kännas lite lika?
Jag är ny på forumet och ser att många dricker mer än mig.
Dock är varje dag inget vidare facit.
Många idiotgrejer har man gjort i yngre år, rejält på fyllan.
Så är det inte längre, som tur är.
Jag skippar spriten och dricker bara öl. Men som sagt, varje dag.
10 dagar utan, det är starkt jobbat!
En dag i taget låter ju som en klyscha, men jag provar nu.

Minns att jag blev känslosam i början av min nykterhet. Att hitta andra sätt att ha det mysigt och komma förbi mönstren där ett glas vin passat bra hjälpte mig mycket i början. Och en rutin att promenera innan frukost come rain or snow. Finns så mycket du kommer upptäcka om dig själv och du kommer tycka mer om dig själv när bedövningen av alkohol inte längre finns med. Vi hjälper varandra. Jag började min nykterhet 12 oktober och har inget slutdatum, gott nytt år och kram

Dag 8 på intågande.Inga större förändringar.Jag längtar till att min kropp skall kännas bättre men inser också att det måste få ta sin tid efter år av supande.
Jag läser på många ställen att man måste reda ut varför man har blivit alkis innan man kan bli ”fri”.
Jag har funderat och sökt bakåt i mitt liv men inte funnit någon speciell anledning.
I mitt fall så har alkoholen funnits med sen tidig ålder,mycket festande.
Lite senare i livet är det nog belöningssystemet som triggat och sen gått över till en vana + beroende.
Kämpa på allesammans så tar vi en dag till!
M.v.h Anders.
P.s Glöm inte att skriva,läsa o peppa varandra.

Tror egentligen inte heller att det var nån speciell orsak, händelser till att jag blev alkoholist. Men ärftliga inslag och socialt arv ligger nära till hands för mig. Sen har jag såklart druckit i all möjliga känslor, som glädje, sorg, stress osv. Nu får vi lära oss att hantera känslor och situationer utan a. Men det är en annan historia. Ha en bra dag

Kul att höra att det rullar på med nykterheten. Nu har vi bara amatörernas afton kvar?. Jag blev bjuden på en liten fest men tänker tacka nej pg av covid. 7 personer känns inte ok. Tänker att jag kan köra iväg och ses ute vid stadens traditionella fyrverkerier på eftermiddagen. Ja du orsaker till att vi dricker alkohol... Jag har inga trauman eller andra djupa sår som jag skyler över med att dricka. Mera av en njutningsdrickare som inte kan låta det vara tillräckligt med en brasa utan vinglaset ska med. Har fått jobba igenom lite sådana tillfällen och hitta nya sätt att ha det bra. Drack gärna ensam och då mycket så jag ofta inte minns hur jag kom i säng, tog ut linser mm. För mig blev det alltmer negativa konsekvenser som bråk med sambo och vänner, bli utkörd från konsert mm och skam inför vuxna barn som kanske var hemma när jag ”myst”. Långa perioder gick det bra men jag drack flera gånger i veckan. Kändes som mitt liv rann ut mellan fingrarna. Gjorde inget av det jag tänk vid ledigheter utan hamnade med glaset var kväll. Annie Grace och the alkohol experiment är ett gratis en månad lång program med mycket matnyttigt för oss. Bland annat fakta om hur vi påverkas av alkoholen och varför det blir för mycket. Just nu vill jag inte ha alkoholen i mitt liv i framtiden. Känner att jag druckit färdigt. Jag följer dig och hoppas du håller i och håller ut.
Kram och gott nytt är.

2 veckor avklarade.
Kroppen verkar återhämta sig dag för dag.
En lättare förkylning bromsar ner promenaderna.
Dagens tips från Tubbe!
Tänk på alla människor i världen som inte har något val i livet.
Dom flesta här på forumet har ett val.
Kämpa på alla tappra o gör rätt val!
M.v.h Anders.

Snacka om att köra i diket.
Sist jag skrev här var 6 Januari vad jag kan se.
Jag höll mig nykter ett par veckor till efter det.
Sen kom dikeskörningen som nu har pågått i nästan 6 månader.
Inte en helt nykter dag under denna tid.
Mestadels har drickandet pågått efter jobbet då jag kan dricka 2-3 flaskor vin på 2-3 timmar för att sedan somna
Lediga dagar startar drickandet ofta tidigt och pågår hela dagen.
Nu tänker jag försöka ta mig upp på vägen igen och inleder dag 2 idag.
Funderar på om jag denna gång skall försöka ta hjälp av någon organisation eller annat då jag insett att jag kanske inte klarar att bli nykter på egen hand.
Så tillbaka här och läser mycket som ni andra skriver.En del sorg,en del solsken.Känner att det är nyttigt att läsa både och.
Tack till alla som skriver här och kämpa på både skribenter och läsare.
M.v.h Tubbe

Hej Tobbe,
Grattis till att du är här. Håll i nu. En dag i taget. Ta hjälp av vården, ta hjälp med såna här svåra grejer som det är att bryta ett missbruk. Privata alternativ finns, beroendeenhet i din kommun- kolla på AH här finns tips. Ge dig själv att bli nykter, jobbigt först men sen börjar livet. Kram.
Ps- läs här allt vad du orkar, och skriv!

Välkommen tillbaka! Någon gång är den sista. Forumet är bra att hålla i handen, men du kan nog behöva mer konkret hjälp än så. AA har både fysiska möten och zoom-möten. Jag har inte personlig erfarenhet av AA, men det hade varit spännande att höra vad du tycker om det. 2-3 flaskor vin på lika många timmar per kväll låter väldigt osunt, och dyrt. Lägg undan de pengarna och unna dig något riktigt fint istället.

Kram 🐘

Tack för peppningen!
Endast dag 2 ännu så man mår som man förtjänar.
Har kollat lite på nätet ang.AA och även beroendemottagning.Får se hur jag skall gå vidare.
Känns som att igår och idag är bara att överleva,hoppas på piggare ben och hjärna imorgon.
Ha en bra dag alla kämpar!
M.v.h Tubbe