Hej, vad kan jag vänta mig för biverkningar i kroppen när jag slutar dricka innan eller undertiden de positiva signalerna kommer?
Kommer dessa biverkningar försvinna med tiden?
Vad ska jag se upp med som kanske inte kommer gå över med tiden och som jag ska söka läkarhjälp för?
Jag har druckit vin under ca:15-20 års tid i lite olika intervaller mer eller mindre. Max en kväll blir 1-1,5 flaska vin och minst ett par glas.

Svåra frågor och säkert individuella men jag skulle verkligen behöva ett så bra svar som möjligt.

Vet inte om det är bra svar men jag kan berätta hur det var för mig.
Jag hade väl ca 13 år med ca 1 till 1,5 flaska vin per kväll.
Lyckats ha någon vit månad, vit vecka några gånger.

Mycket ångest. River och sliter i bröstet.
Darriga händer.
Hjärtklappning.
Extremt svårt att somna in.
Extrem trötthet.

Men det mesta försvann inom 7 till 10 dagar.
Sömnen tog längre tid innan jag kunde somna in lätt utan A.
Tröttheten höll också i ca 3 veckor.
Kram⚘

Hej, min erfarenhet är att det inte blir särskilt mycket biverkningar, snarare tvärtom! Att energin kommer tillbaka ganska snabbt, även lusten att ta tag i saker och ting! Rent fysiskt kan det vara svårt att somna de första dagarna. Möjligen är det annorlunda om man som du mest druckit vin? Jag föredrar öl och har som sagt nästan enbart fått positiva ”biverkningar ”. Tänker att det är viktigt att aktivera kroppen, promenera och kanske göra yoga. Hoppas innerligt att det går bra för dig! Hälsn. /A

De biverkningar du eventuellt märker av är abstinens. Din kropp och hjärna vill att du fyller på med mer alkohol. Den abstinensen går över inom en vecka, till största delen, och efter två veckor finns inga spår av alkohol kvar i din kropp. Förutom skadorna som alkoholen åsamkat förstås.

Väldigt svår ångest och rastlöshet är vanligt - botas bäst med raska promenader och löprundor.
Man sover väldigt dåligt i början, men det är bara att gilla läget och absolut inte jaga upp sig för då blir det bara värre. Yoga och meditation är bra mot det.
Huvudvärk är vanligt, men det är bara att stå ut med det. (Får man även vid kaffestopp och nikotinstopp.)
Skakningar och darrningar kan förekomma, men det klingar oftast av dag 3-4.

Det första du kommer märka är att du blir kvällstrött och morgonpigg. Att den lediga helgen känns dubbelt så lång. Det är bra om du sysselsätter dig med sådant som skingrar dina tankar. Sen kommer ofta starka känslor, som du är van att dricka på, och som nu kräver andra strategier. Men det lugnar tack och lov ner sig efter några månader. En glädje och nöjdhet i vardagliga ting kommer du att märka, liksom att din självkänsla och självtillit stärks.

En vit månad är för kort för att märka de riktigt dramatiska förändringarna. Minst tre nyktra månader behövs, men ta bara en enda dag i taget. Plugga nyktra argument varje dag. I början kändes det som jag bedrev heltidsstudier vid sidan om mitt heltidsarbete.

Välkommen hit!

Kram ?

Tillbaka med mina funderingar kring biverkningar när man slutar dricka.
Varje gång jag har försökt sluta eller gjort uppehåll så ballar min mage ur. Jag svullnar upp och blir förstoppad. Får ont och jobbigt med toalettbesöken. Allt detta går över när jag ramlat tillbaka i vin vanor. Nu när jag är igång att sluta igen (jag hoppas det ska bli bra denna gång) så händer samma sak med magen. Min plan är att bita ihop och hålla ut och se om detta går över av sig själv och jag med tiden får en bättre balans. Jag har iof en känslig mage från början men är jag ensam om detta?

Det är likadant för mig, jag blir svullen och förstoppad när jag ”går nykter”, vet inte riktigt hur det funkar rent medicinskt men läst om andra som upplever samma sak. Köp HUSK på apoteket med fiber + mjölksyrebakterier, bästa jag stött på för en knäpp mage! ?