Citrus

Hej, ny här. Försöker få till ett inlägg, får se om jag klarar det ;)

Idag är det dag 1. Utan alkohol. Jag vill inte mer, är rädd om min hälsa. Varför tog det flera år att komma på det?

Bestämde mig egentligen för några dagar sen, men först idag kände jag inte för att dricka mer trots att det står vin i kylen, trots att det är semester, trots att det är nyårsafton imorgon. Hoppas jag klarar fler dagar.

Läser och tittar runt. Redan tacksam för fina inlägg.

Varför tog det flera år att komma på det, undrar du. Det är nog många med dig som undrar samma sak :) Men egentligen är det inget att göra åt. Det är ju som det är. Det låter kanske klyshigt men det är ju faktiskt så att det som har varit har varit och det kan man inte göra något åt. Det du kan påverka är det som kommer att bli och det är ju det du gör nu. Det är aldrig försent att sluta dricka, men sluta nu.

Fortsätt nu på den känslan du är inne på! Är bra att du inte väntar till efter nyårsafton. Det är bara att slita av plåstret!

Har du några strategier du har funderat på? Att skriva av sig här och läsa hjälper många, har jag förstått.

Citrus

Tack för kommentar, bara att ge mig in på ett sånt här forum är ett enormt steg för mig, har i tysthet vetat länge att jag har problem, men nu vet fler (även om vi är anonyma), och det känns faktiskt tryggt!

Jag har sett flera här göra listor på det som är negativt med alkohol, och jag har min också, tror det är bra att bygga på den. Och välja rätt väg. För jag kan ju välja!

Jag behöver hitta något att göra bara. Soffan och Netflix bjuder bara in till vin... men ska nog komma på något! Jag är ju här iaf :)

Själv hittade jag inte forumet förrän jag hade slutat. Men jag visste också väldigt länge att jag behövde sluta. Det verkar som att det tar olika tid för alla och vissa hinner sjunka djupare ner i botten än andra. Ibland önskar jag att hade slutat tidigare, men det är ju liksom lönlöst att önska för det ligger ju i dåtiden. Chansen är ju också att jag inte var redo förrän jag faktiskt var det. Du kommer nog aldrig hitta någon som ångrar att de slutade för tidigt i alla fall.

Kanske är det där du är nu. Redo alltså! Att vara här är ett stort steg i sig. Det finns ju ett program här också, men det är tydligen inte tillgängligt för tillfället. Där kan man fylla i lite av sina mål och kanske göra det lite mer konkret för sig vad det är man vill få ut av det.

Citrus

Mest för att jag behöver skriva av mig så här första dagen:

- jag vill sluta dricka i smyg fastän jag ser på mina barn att de vet
- jag vill sluta planera inköpen på Systemet så jag handlar på olika ställen varje gång
- jag vill sluta smyga ut flaskor till återvinningen
- jag vill sluta räkna ut när jag ska sluta dricka på kvällen för att kunna köra nästa dag
- jag vill sluta spendera så mycket pengar och istället ge de pengarna till mina barn
- jag vill sluta oroa mig för att det ska märkas på jobbet
- jag vill sluta oroa mig för min hälsa, när går gränsen för skador i kroppen?

Kort sagt: jag vill ha tillbaka kontrollen över mitt liv! Och jag vill leva.

Dag 1 snart slut. Imorgon dag 2!

Bra med lista. Kunde varit jag som skrivit den. Med den kan du påminna dig om varför du inte dricker, när du behöver. Hoppas du får en fin nyårsafton!

Citrus

Så har dag 2 utan alkohol börjat! Inte så jobbigt ännu eftersom det är morgon, men kändes ändå bra att vakna utan minsta känsla av alkohol i kroppen.

Glad jag hittat hit, känns som ett varmt och välkomnande forum, och jag känner mig hjälpt av att sitta och läsa trådar ni andra skrivit.

Måste försöka hitta på något att göra idag, hålla mig aktiv och ha tankarna på annat ☺️

Citrus

Tack för välkomnandet! Det värmer och ja, listan ska jag ha för att påminna mig själv så ofta jag behöver!

Jag rekommenderar, om någon frågar, att ta en dag i taget - lova nykterheten bara i dag. Och så gör man förhoppningsvis det varenda dag :)

Sen tänker jag att det är lätt att vi tänker på allt det dåliga, negativa som vi vill undvika med alkoholen, och tro mig det är mycket. Men ett annat sätt att tänka är att se alla positiva fördelar (det blir istället som man får något,
istället för att man ger något).

I vilket fall, välkommen och starkt att du startar innan nyår, detta är ju inget nyårslöfte som ska brytas liksom ;)

Nu kör vi ännu en dag utan.
När jag slutade sist blev jag hjälpt av att byta vanor. Kanske konstigt men jag valde att sitta på andra platser när jag såg på tv, ändra ordning på saker, göra aktiviteter jag annars inte gör. Det var faktiskt en bra sak för mig. Ska testa detta igen.
Kram

Jag har numera min tråd i Det vidare livet, men kikar in här och hejar. Mitt bästa tips är som Ensam skriver att ta en dag i taget- men att ha en längre plan i botten. Varför en dag i taget funkat för mig är för att jag då slipper tänka så mycket på ”hur blir det på semestern” och börja tvivla av såna framtidsscenarier.
Men viktigast för mig har varit att verkligen dammsuga nykterhetens alla fördelar. SMÅ saker går bra, men att varje dag/kväll reflektera över vad den nyktra dagen bidragit med har hjälpt min hjärna att tänka i nya banor. Lycka till!

Citrus

Tack för omtanken! Mår bra, kämpar på ☺️

Blev ett par glas igår, men det var inte särskilt gott. Inte sugen idag. Dock uttråkad, vilket inte är bästa utgångsläget ?

Laddat med massor av Ramlösa citron, ska ta mig igenom den här kvällen!

Hoppas du mår bra!

Citrus

Pixie!

Dag 1 igen, men kämpar på! Har iaf druckit minimalt sedan jag gick med här, alltid något ?

Är på dag 2 och tyckte det var jäkligt skönt att läsa din lista över varför du vill sluta dricka! Inspirerande ? Min nyårsafton slutade i kaos och nu får det bara vara nog..

Någon skrev här om att det kan hjälpa att byta vanor. Det tror jag starkt på. Har själv planerat in yoga och lite annat för att inte bli för rastlös. Ska ta omvägar förbi kvarterskrogen (dricker sällan hemma i soffan).

Vi får peppa varandra, ska snart starta en egen tråd :)

Hälsningar/A

Citrus

Välkommen! Skönt du är på dag 2 ☺️

Nya vanor låter klokt, jag ska fundera ut lite jag också. Behöver hålla mig sysselsatt och det finns en gräns för hur kul det är att städa ?

Har tyvärr aldrig kommit så långt som till städning som bot mot rastlöshet, kanske skall ge det en chans ?

Jättebra att börja läsa och skriva på Forumet..Jag tog en stund i taget, i början av min nykterhet..Vissa fredagar tittade jag på klockan tills den passerat stängning för bolaget..Distraherade mig genom att läsa på Forumet..Såg även dokumentärer om hur alkoholen påverkar våra barn..Inte kul när föräldrar plötsligt förvandlas till något annat än dom brukar vara....Högljudda, gråtande, skrattande, illaluktande..Mer ”roliga” vilket inte barn brukar gilla..?..1 dag i taget är bra..Men bara att ni är på Forumet är jättepositivt. Här är vi många som sitter i samma båt..(en jättestor färja)..???