anonym32961

Har varit här inne och smugit senaste veckorna och läst med stor igenkänning.

Jag har de senaste åren druckit alldeles för mycket och ofta i min ensamhet. Jag är så trött på mig själv. Senaste tiden har jag aktivt gjort bättre val, men inte varit helt nykter. Har insett hur oerhört mycket tankekraft och tid ”dealandet” i mitt egna huvud tar.

När jag druckit får jag ångest och sover väldigt dåligt. Ångesten kommer oavsett, det behöver inte vara så att jag gjort något pinsamt.

Jag dricker ofta pga att jag känner mig stressad eller att jag känner mig ensam. Känner mig väldigt ensam och det är väldigt jobbigt.

En av mina föräldrar har samma problem som mig och det är min största skräck att bli som denne. Men jag är på god väg. Jag vill vara en annan sorts förälder.

Har bestämt mig för att ge mig själv 100 vita dagar med början idag.

Hoppas ni vill följa mig på min resa ✨

Alkoholen skapar kemisk ångest. Den vill att du ska fylla på. Om du läst min tråd så vet du att jag gick i min pappas fotspår. Han dog av leversvikt vid 61 års ålder. Han ler i sin himmel när han ser att jag har brutit det onda arvet.

Varmt välkommen hit!

Kram ?

anonym32961

Tack för välkomnandet! ❤️

Det sociala och genetiska arvet är starkt. Jag är så rädd för att mina barn ska vandra samma vägar som mig. Och min far.

Jag kommer inte ha några problem att avstå ett par dagar nu. Tror det är vid dag 4-5 jag börjar ”deala” med mig själv. Torsdag, fredag under jobbveckor. Nu är jag ledig tre dagar till. Sen ska jag tillbaka till mitt lite långtråkiga och ostimulerande jobb. Har en universitetsutbildning som känns så fel men jag har tyvärr ingen möjlighet att välja om. Måste kanske försöka hitta glädjen i jobbet istället för att ångra. Eller hitta nån karriärväg så småningom.

Nåja. Ska försöka göra detta till en mysig dag med take away och film ikväll.

Hej.
Ditt drickande påminner om hur mitt var.
Höll på i ett halvår med att försöka dra ner och slutade köpa BiB.
Fast för mig har alltid 1a dagen varit svårast.
Vet att det känns som en evighet med 100 dagar.
Men det går fortare än du tror.

Min mor har tydliga skador pga Alkohol. Men pga hennes ålder så verkar inte läkarna vilja ens ta prover. Jag har nu sagt till henne att gå till doktorn och be dem kolla om hon har hjärtsvikt. Men hon kommer inte att sluta dricka även om hon får svart på vitt att det krävs för att leva längre.
Att dricka A tillsammans med henne är nu helt otänkbart för mig.
Kram⚘

anonym32961

Tack för välkomnandet Kaye ❤️. Känns skönt att veta att man inte är ensam.

Jag har långt fler vita dagar numera sen jag slutade köpa BiBs. Men nu ska jag ta detta till en ny nivå hoppas jag. Ska iaf vara nykter idag. Lite bakis sen gårdagens bubbel...

Kram

2021 nykter

Visst är det skönt att ta ett beslut!? Jag är på dag 8 av mitt nya nyktra liv. Har även jag arv som gör mig fullständigt livrädd och vill inte sluta så! Jag följer dig gärna. Kämpa på ?

anonym32961

Tack för välkomnandet 2021 nykter! Åtta dagar - strongt! Har nog inte haft ett så långt uppehåll sen jag var gravid sist. Bra jobbat!

Hej! Är så ledsen och trött på mig själv idag. En bra dag att ta tag i sina problem m a o. Har kämpat i åratal med suget, ibland har det gått bättre, ofta sämre. Orkar inte skriva så mycket mer idag men följer dig gärna här. Tillsammans måste det gå att ta kommando över alkoholen! Kram /A ?

anonym32961

Vad roligt att du vill följa mig Allegra ❤️

Man får vara ledsen och trött. Vila och sköt om dig! ?

anonym32961

God morgon!

Sovit som en prinsessa, åtta timmar i sträck ?. Kaffet smakar bra och fladdret inombords är mindre än igår.

Idag ska jag iväg på en utomhusaktivitet med barnen - pigg och glad! Har massa rester i kyl och frys så behöver inte laga mat idag, känns skönt.

Hoppas ni får en fin dag allihopa!

Så bra med 100 dagar. Heja dig?

Mina nära anhöriga har haft problem med alkoholen men klarat att sluta helt. Jag är den som druckit längst och jag slutade helt för ett år sedan. Jag är den som var värst i min familj, inget bra rekord?

Mina barn är glada jag slutat. De är mycket medvetna om att de kan få problematiskt drickande. Känns så skönt att kunna säga till dem att bli inte som jag var! De är medvetna om sina gener?

Ha en bra dag! ?

Läste dina inlägg redan igår men orkade inte skriva.
Jag känner igen mig i så mycket du skriver!
Tja, inte i dagens inlägg, just nu kanske...

Men framför allt, vi är på samma dag.

Hänger gärna ihop med er.

Kram!

anonym32961

Vaknavacker - är alltså på dag 2 (av 100) idag. Tack för peppen!

Soffi - förstår att du sover dåligt? Kanske du kan ta en tupplur under dagen.

Gjort ett ryck på morgon med sånt där som legat ett tag. Känns skönt. Nu måste jag rasta barnen en vända.

anonym32961

Vaknavacker - är alltså på dag 2 (av 100) idag. Tack för peppen!

Soffi - förstår att du sover dåligt? Kanske du kan ta en tupplur under dagen.

Gjort ett ryck på morgon med sånt där som legat ett tag. Känns skönt. Nu måste jag rasta barnen en vända.

Malin-My

Hej
Hur går det?
För mig går det bra antar jag. Men jag märker hur tankarna drar iväg. ” vad jag överdriver” ”det är lördag och semestern är snart slut” ”ett glas vin skadar väl inte” ” det är ju bättre om jag dricker ett par öl och lyckas stoppa där, det är ju en större bedrift”.... så låter mina tankar som jag just nu klarar att inte lyssna på?

anonym32961

Hej ??‍♀️

Det går väl bra, har då ingen alkohol hemma. Hade jag haft det hade jag nog druckit. Har nyss gått en låååång promenad. Hade lite ångest före, men den släppte lite av promenaden.

Jag tänker också att det var nog inte ”så farligt” och att jag överdriver. Tänker inte tänka så mycket framåt utan bara idag. Jag vill vara pigg och sova bra och sömnen skiter sig direkt med alkohol i systemet så för sömnens skull iaf. Så tänker jag idag. Dag 2.

Kram på dig ?

...och jag känner så väl igen de där tankarna typ ”man lever bara en gång, varför ska inte jag få dricka? ”

”För att du inte kan sluta efter 2 glas!!” ... måste jag säga till mig själv. Detta eviga debatterande med sig själv. Annie Grace säger att det är det undermedvetna som talar: drifter, känslor, impulser. Att vi måste programmera om vårt undermedvetna.

För mig räcker det att minnas gårdagens baksmälla för att låta bli att gå förbi kvarterskrogen idag. Men minnet bleknar ju fort.

Hälsn /A ?

anonym32961

Ja, dessa livliga debatter inom en själv - tystnar de till slut? Hoppas 100 dagar ska göra att de gör det. Vin är ju ingen känslomedicin (stress, tristess, glad, ledsen, arg, trött) utan något trevligt, ett socialt smörjmedel. Att dricka ensam och för mycket är inte sunt. Punkt.

Minnet bleknar väldigt fort...

anonym32961

Ja, dessa livliga debatter inom en själv - tystnar de till slut? Hoppas 100 dagar ska göra att de gör det. Vin är ju ingen känslomedicin (stress, tristess, glad, ledsen, arg, trött) utan något trevligt, ett socialt smörjmedel. Att dricka ensam och för mycket är inte sunt. Punkt.

Minnet bleknar väldigt fort...