Malin-My

Maken har frågat mig 3 ggr i kväll om jag vill ha en öl. ( lika många ggr som han tagit en) jag har svarat nej 3 ggr. Första gången var svårast.

Det underlättar enormt mycket om du berättar för maken att du menar allvar med att du tänker hålla upp med alkoholen, och så slipper han fråga om du ska ha en öl hela tiden.

?

Malin-My

Jag vet. Han skulle acceptera och inte tjata vidare. Men just nu vågar jag inte. Då erkänner jag högt att jag har ett problem. Jag ska bearbeta mina känslor och sen berätta för honom.

anonym32961

@Malin-My Så maken var inte med på en vit månad? Synd. Jag hade nog inte klarat det utan stöd. Men du verkar stark med dina tre nej!?

Min dag har varit bra. Utomhusaktivitet med barnen med matsäck. 75 min långpromenad för mig själv med podd i lurarna. Pizzarester till middag och nu teve med ett av barnen. Lite ont i huvudet, tog en Ipren. Ätit godis och druckit Pepsi Max. Lite ensamt som vanligt - men inget blir ju bättre av vinet liksom. Skönt att slippa vara bakis och ”stånga” sig igenom dagen med Treo, betongkeps och hjärtklappning.

Jobb igen på måndag. Tycker mitt jobb är lite långtråkigt och inte nog utmanande, blir uttråkad och tappar gnistan. Detta är nånting jag måste fundera på i förlängningen, hur ska jag ta mig vidare/bort? Har så mycket mer att ge. Behöver utmaningar för att må bra.

Hej! Jag har hängt här på forumet ett tag nu och har varit nykter i ett år om ett par dagar. Det har tyvärr varit väldigt många som har gett upp alldeles för tidigt och tystnat här under året som gått. Tänkte bara skriva att jag tror det kommer gå riktigt bra för dig. Du har helt rätt inställning och verkar vara målmedveten och bestämd och gör ”rätt” saker.Detta enligt mitt sett att se på saken.

Det går om man vill och har verkställt sitt beslut. Men man måste tro på att det går, och aldrig tveka. Man måste även räkna med att det är tufft i början och ha tålamod.

Men det är så otroligt mycket värt det!

kram

Malin-My

Hej.
Vågade inte fråga om han ville ta en vit månad med mig. Men kan tänka att han skulle kunna tänka sig att göra det efter semestern. Ska fråga då. MEN, satt och chattade med min syster igår och hon sa att hon vill dricka mindre och skulle ta en vit månad. Vi träffas sällan så jag tror inte det har med mig att göra utan för att hon behöver det. Vem vet, kanske är vi mer lika än jag tror.
Idag börjar dag 3.
Jobb i morgon. I vanliga fall hade det varit sorge-öl i eftermiddag men nu får det bli te?

anonym32961

Strongt att du klarade dagen Malin-My! Kroka arm med din syster. Du kommer förmodligen behöva din mans stöd så småningom.

Samma här, jobb imorgon. Ingen slatt i en BiB som behöver drickas upp idag. Misstrivs lite med mitt jobb men kommer förmodligen inte hitta ett nytt i botten av en vinflaska ?.Det är någonting jag får rodda i efter dessa 100 dagar kanske?

Idag ska jag städa lite och träna eller promenera.

anonym32961

Glömde tacka för din kommentar Torn. Har ju bara gått tre dagar så jag vet inte om jag gör så mycket rätt. Men tack för peppen och besöket i min tråd ?

Har på senare tid (sen jag insåg att jag måste minska och kontrollera) druckit 2-3 dagar per vecka och varit nykter 4-5 dagar i stöten. Så dag 4-5 kommer nog vara jobbiga för mig? Eller? Vi får se...

Här kommer ett tips från coachen ? Börja INTE förhandla med alkoholdjävulen när hen börjar viska ”det går ju bra det här, så farligt var det nog inte, lite kan du nog dricka, det är väl för sjutton du som bestämmer om du får dricka eller inte, lite vin gör nog varken till eller ifrån, du kan börja om igen nästa måndag” och så vidare.

Ryt ”NEJ” direkt när alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra. Lista ett antal ”fyllesynder” som du mentalt kan drämma i skallen på hen. För varje gång du verkligen ryter ”NEJ” blir det glesare mellan alkoholdjävulens besök. Behandla hen som en tjatig treåring. ”Ja, jag hör vad du säger. Men nu gör vi som jag har bestämt, vi dricker inte alkohol. Punkt.”

Tänk dig att alkoholdjävulen sitter inlåst in en bur i din skalle, oförmögen att ta sig ut. Hen börjar med att viska i ditt öra, men börjar sen skrika och leva jävel. Helt desperat. Det enda hen vill ha är alkohol. Det är det sista hen ska få. Punkt. Då kommer alkoholdjävulen att bli allt svagare efterhand och till slut inte ens orka viska. Hen kommer att tyna bort - svält ut hen!

Kram ?

Här städas också. Har redan fått ihop 7000 steg av allt fixande.
Ska också träna. Är van att träna ganska mycket men har tappat det helt under hösten. Det positiva är att jag har bra träningsrutiner att gå tillbaka till.
Ha en fin dag ?

Jag har också ett jobb som inte ger mig tillräcklig utmaning. Har druckit på det under hösten, ja, inte druckit på jobbet alltså, utan druckit på frustrationen efter jobbet.

Men, just nu är jag glad att jag har ett jobb som inte kräver så mycket, projekt nykter kommer att kräva sitt närmsta tiden.

Var sak har sin tid, förändring av jobbet kan vänta tills man kan se nyktert på saken.

Tänker jag...

Jag känner verkligen igen mig i din arbetssituation. Jag har också en längre universitetsutbildning i bagaget men känner att den arbetsplatsen och de uppgifter jag har inte är särskilt utvecklande längre. Jag har länge tänkt att byta men jag har svårt att ta tag i det. Jag vet att vinet är det som sätter stopp här för mig. Det gör mig trött och ofokuserad på att uppfylla mina drömmar. Jag vill komma vidare men måste kasta av mig min stora tyngd nämligen alkoholen och ersätta den med ny energi! Kanske orkar vi båda att byta jobb under 2021 ???

anonym32961

Ja, inte lär vi hitta ett nytt stimulerande pangjobb i botten av vinglaset ?. Jag har druckit en del på känslan av fel jobb och uttråkad av jobbet. Som att det skulle hjälpa... samma lösning på alla problem, man är som enkelspårig ?

Haft en lugn dag idag. Uteaktivitet med barn, lång promenad, lagat mat (fick ett sug - hinkade i mig 0,0% äppelcider), läst bok, glott tv.

Hur fasen ska jag ta mig upp i morgon bitti? Vänt dygnet en del.

Ha en fin kväll alla ?

anonym32961

Ja, inte lär vi hitta ett nytt stimulerande pangjobb i botten av vinglaset ?. Jag har druckit en del på känslan av fel jobb och uttråkad av jobbet. Som att det skulle hjälpa... samma lösning på alla problem, man är som enkelspårig ?

Haft en lugn dag idag. Uteaktivitet med barn, lång promenad, lagat mat (fick ett sug - hinkade i mig 0,0% äppelcider), läst bok, glott tv.

Hur fasen ska jag ta mig upp i morgon bitti? Vänt dygnet en del.

Ha en fin kväll alla ?

anonym32961

Herreminjee vilken lång dag. Den slutade med att jag tappade humöret och blev arg på ett av barnen. Det barnet som ofta utmanar mig och mina egna känslor. Nånting jag också druckit på. Hen är lite extra att fostra kan man säga. En oslipad diamant kanske ?. Ungen förtjänar förstås en nykter mamma mest av allt.

God natt på er!

Jag har också en längre universitetsutbildning. Kände tidigt att jag valt fel men förstod inte att man faktiskt kan plugga något nytt förrän det var "försent".
Har dock hittat ett sidospår där jag jobbar med helt andra saker men min utbildning är en förutsättning för tjänsten.
Vaknar ibland på natten och drömmer att jag är tillbaka på mitt gamla jobb och vaknar kallsvettig.
Älskar mitt jobb, går utmärkt men dricker iallafall... Har väldigt mycket att göra och jobbar nu på distans. Efter en arbetsdag som känts som jag legat i en torktumlare, har det blivit en vana att bryta arbetsdagen med vin.
Helt ohållbart.

Ja, alkohol är faktiskt ett utmärkt lösningsmedel.
I kemilabbet.
Lustigt att vi är så många som enkelspårigt försöker använda det till universal-lösningsmedel för problem.
Dags att inse att det funkar INTE.
Att se nyktert på "problemen" fungerar så mycket bättre. Skriver "problemen" med citattecken, för ibland, när man ser nyktert på dem, så är de inga problem...

Kram och ha en bra dag!

Härligt att läsa att vi är många som gör nyktra val. Apropå det som någon skrev i denna tråd om att omprogrammera det undermedvetna; jag upplevde att det faktiskt hände medan jag lästa Tänka klart av Annie Grace. Och då tyckte jag ändå att hennes sätt att skriva var lite pratigt och en aning floskelartat. Men min lust att dricka avtog markant medan jag läste den, tror att det undermedvetna faktiskt blev hjärntvättat. Så den kan jag rekommendera!