Citrus

Pengar. Vad jag kan spara pengar när jag slutar dricka!

Kollade precis i min bankapp, går att se exakt hur mycket jag spenderar på Systemet varje månad. Mellan 2.000 och 2.500! Herre min...

Nu är det sluthandlat! Mina barn ska få de pengarna på sitt sparkonto. Punkt.

Dag 2 idag ☺️?

här på forumet förut "Saker att göra när man inte dricker".

Hittar den inte nu, men kommer ihåg att den var så bra. Hittade tips där på mycket som kunde bota rastlöshet och slå ihjäl tid som "blir över" det första när man slutar dricka.

Kanske kan vi skriva en egen lista för att vara förberedda?

Eller är den någon som vet om lista finns någonstans fortfarande?

Citrus

Vikten. Hoppas på att gå ner några kilo! Sen unna mig något nytt klädesplagg när jag också sparar pengar? Perfekt ?

Vikt idag: 73,6
Målvikten är 65 kg. Inser att träning och kost också spelar roll, men hoppas på att ingen alkohol ger mig bra motivation!

Fast jag hatar ju att träna... är en riktig soffpotatis ?

Nåja, en sak i taget, en dag i taget. Idag ingen alkohol, sen får jag se vad jag väljer imorgon. Känner mig iaf riktigt pepp på vinsterna detta kan föra med sig!

Hoppas på få mer energi också, inte vara så förbenat trött hela tiden...

Tänker att energin kommer tillbaka snart men minns från andra ggr då jag haft långa uppehåll att jag var dödstrött i flera veckor.

Vet inte hur det är med dig men min aptit minskar ju när jag inte dricker alkohol! Väger lika mycket som du och har exakt samma målvikt :) Ett bra sätt att gå ner i vikt är faktiskt att promenera mer, lite gratis-träning s a s.

God idé att spana in lite nya kläder vi kommer att ha råd att köpa snart när vi inte lägger så mkt pengar på alkohol!!

Godkväll ? /A

anonym32961

Är ni mina kloner eller? Min våg har tippat över 70 också, brukar ligga under, helst 65-66. Men men, det känns som att några kilo för mycket runt midjan kan jag ta. Har heller ingen vidare aptit och fy vad tråkigt att laga mat utan ett vinglas eller fyra.

Och pengarna, vågar inte ens kolla den där kategorin i internetbanken, eller ska jag...? Huvudet i sanden...

Citrus

Måste bara träna mer på att göra det utan ett glas vin i handen! Så har jag lagat mat de senaste åren... ikväll blev det ramlösa istället, blir väldigt mycket vatten här...

Promenader får det bli, Allegra! Känns liksom, normalt eller vad man ska säga. När jag var liten och vi träffade släkten så tog alla alltid en promenad efter maten. Hatade det då, men egentligen ingen dum idé nu ?

Ha en fin kväll alla! Själv kämpar jag med ett 1000-bitars pussel. Skönt lägga fokus på något som också sysselsätter händerna. Hjälper lite ☺️

Från A till L …

Skrattade igenkännande ? Jag behöver dock städa några dagar till innan jag får börja med yoga eller nåt ?

Citrus

Kan knappt fatta det, dag 3 utan alkohol! Minns inte ens när det hände senast. Skönt, och jag mår bra, fast är oerhört trött och knasigt tung i kroppen när jag vaknar. Det går snabbt över, men känner mig nästan bakis först när jag slår upp ögonen?

Är så glad att jag tog beslutet att sluta när jag är ledig. En utmaning eftersom jag alltid dricker hemma o ensam, men också skönt att få vara trött, få vila och tänka. Känna efter nykter.

Just kontakt m känslorna är något jag behöver få. Vet inte exakt hur det ska gå till, men mitt tänkande jag har kommit fram till att jag behöver känna. Ett steg i rätt riktning. Behöver inte bli mer än så gjort idag.

Dag 3 utan alkohol. Idag var valet enkelt.

Kram på er alla ?

Dag 3, inte illa för första dagarna är verkligen de svåraste.
Bakfyllekänsla det fösta när man slutar är heller inget ovanligt, det och trötthet. Det går över.

Kontakt med känslorna kommer också, men det kan du nog inte tänka fram. Det är "bara" nykter tid som behövs så kommer de och knackar på.

Glädjer mig att ditt val var lätt idag.

Kram!

Läs om vad som händer i kroppen när giftet börjar försvinna..Hjärnan klarnar, hela blodomloppet ska renas. Lever och njurar ska äntligen få jobba med annat än gift..Allt detta börjar man sakteliga märka av..Konditionen blir också bättre med tiden..???

Vad härligt att höra! Du låter stark ? kvällarna brukar vara jobbigast men vi ska komma ihåg att vi har varandra här för pepp och stöd ?

Anna100

Vad fint att följa tråden! Behöver själv mycket pepp. Första dagarnas kamp här. Känner igen det där med kvällarna och matlagningen med ett glas vin i handen.... det hör ihop.

Är det nån som provar alternativet 0,0 vin? Eller är det bara dumt?

Fin tråd! ??

Svarar här då jag ser att du inte har en egen tråd, Anna100.
Jag drack massor av 0,0 vin och 0,0 öl i början av min första nyktra period. "Behövde" det då jag ville sluta med alkohol men inte var beredd att släppa gamla vanor direkt. Funkade fint för mig, efter ett tag kom det av sig själv att jag ville ha nya vanor och också andra drycker även om jag fortfarande ibland dricker alkofri öl och vin. Sant att jag tagit återfall, men det kan inte skyllas på 0,0 vin.
Andra vill inte alls ha något som påminner om vin och öl då de känner att det triggar sug eller att det helt enkelt inte är gott. Högst individuellt.
Känn efter vad du tror själv. Prova om du inte känner att det finns en uppenbar trigger-risk, då är det bara dumt.

Kram

Citrus

Idag skulle jag köpt en ny BiB (för att ”klara mig” fram till helgen) om jag inte slutat för fyra dagar sen. Det blir vars 100 kr in på kidsens sparkonto! Härligt ?

Dubbel glädje ? både slippa vara bakis imorgon och pengar sparade