Citrus

Och välkommen! Här får du mängder av pepp ?? - jag har inte provat alkoholfria alternativ, för mig är det Ramlösa (citrus) som gäller ?

Citrus

Plötsligt trillade en känsla av meningslöshet över mig... dricker ramlösa och hoppas den går över! Vill inte börja om igen!!

Det är riktigt jobbigt efter 3-4 dagar, då sätter tomheten in, så är det för mig.. Men önskar dig all styrka att stå emot!! Kram /A ?

Så blir det för mig med efter några dagar. Men den känslan är oundviklig. Vi måste lära oss att tackla dom annars kommer vi aldrig ur den här situationen. Tänk va långt du kommit! Kom ihåg att känslor är tillfälliga. De går över om vi inte underhåller dom ?

Det kan hjälpa, om man får sug...För mig blev det hjälpsamt att läsa om missbruk och alkoholism..Även se filmer om liknande ämnen..Läsa någons tråd från början, kan vara intressant..Man hittar sina sätt såsmåningom..Svårast med sug i början tyckte jag..Sedan blev det lättare. Kram..??

Anna100

Hej och tack för svar ??? Soffi och Citrus!
Känner pepp och blir taggad att klara dag för dag. Slutade nu så tvärt (inget nyårslöfte fick bara nog) så jag har tagit ett glas utspätt med vatten och det känns som noll i nuläget.

Tror 0,0 kan passa för det är mycket själva rutinen med att ha ett glas som är längtan. Min bestämda åsikt att sluta är stark (ännu)

Jag är väldigt trött efter tre dagar. Sover mycket men älskar en vaken piggare hjärna.
Var ni också så trötta i början?

Citrus

Jag är jättetrött, sovit 8 h inatt men ändå sovit en timme på soffan nu på kvällen... dag 4 idag och kämpar på! Viljan är det inget fel på, brottas nu mer med ”vad är meningen med livet”... och jag vet att A inte är lösningen, det är mer en olust-känsla jag har nu. Vet inte riktigt vad den står för, men fortsätter dricka vatten och bara vara. Är glad jag är ledig denna veckan eftersom jag är så trött, samtidigt längtar jag till jobbet för att få något att göra!

Imorgon ska jag iaf ta undan alla julsaker och städa i förrådet. Det behövs! Lär ta hela dan ?

Hoppas din dag kommer att bli bättre idag. Jag ska också ta en krafttag och ta ner julsakerna. Detta året gör det mig lite ledsam att julen redan är över samtidigt skönt att blicka framåt och se vad 2021 har att erbjuda ?

Känner en trötthet som är ... obeskrivlig.
Brottas med meningslöshet och olust och inser att matchen är meningslös. Det är bara känslor och känslor går över.
Det är okej. Varje stund måste inte vara menings- och lustfylld.

Jag har också en nyvaknad hoppfullhet idag som blandat sig med övriga känslor.
Får jag bjuda på en dos hopp?
Allt blir bättre, vi är ju nyktra!

Citrus

Obeskrivligt trött... huvudvärk... men nykter! ???

Citrus

Ok, julsakerna på väg ner (fast det går långsamt!) men städa i förrådet får vänta. Min hjärna vill mer än kroppen just nu. Vill skynda på dagarna. Vill bli bättre NU! Kroppen säger till dock: ta det lite lugnt! Jag måste få återhämta mig långsamt. Får väl lyssna på den där kroppen då ?

Har ingen aptit. Är det något ni känner igen?

Brukar inte vara vår starka gren, vi som hänger här. Men det är en av då saker vi får öva på, lite i taget.
Tänk också på att all tid du lagt på att dricka är du fri att använda till bara dig. Återhämtning, vila, känna efter, ta det långsamt. Också något att öva på. Heja dig!

Då rensas ju blodet från giftet..Alla känslor, nerver och organ ska nu återfå sina rätta uppgifter..Inte vara dövade av något..Helt rätt att ta det lugnt..Sov om du är trött, ät och drick när du behöver. Reningsprocessen tar tid..Tänk avgiftning..Klart att man inte är i toppform än..Men sakta börjar måendet och piggheten ta fart..Bra jobbat!!???

Citrus

Är denna dagen snart slut. Känts som en evighet! Hoppas energin kommer snart, för idag blev det inte mycket gjort... mest Netflixat ?

Nåväl, dags att sova och, förhoppningsvis, vakna upp till en lättare dag.

Kram till alla som kämpar! ?

Hej! Har varit alkoholfri nästan lika länge som dig (dag 7 idag) och det har gått bra tills igår. Kämpade mot suget och dagen kändes som en evighet. Tur bolaget var stängt.
Började fundera på att köpa EN flaska vin idag torsdag som ett sista avslut.?
Men vaknade nu och kände att det var så skönt att vakna utan att ha druckit nåt kvällen innan.
Idag ska jag vara nykter!
Det kommer inte bli lättare om man skjuter på beslutet. Man måste igenom detta.

Hoppas din dag blir lättare idag och att du får ny energi!

Kram

Bra kämpat! Det man kan trösta sig med är att nästa dag förmodligen kommer att vara bättre. Igår var en skitdag det kan jag skriva under! Tack och lov för netflix ?? Idag är det jobb igen. Jag vet inte om lediga dagar är lika värdefulla längre. Ger en bara tid att tänka på vin. Igår var jag nästan bestämd på att jag skulle dricka i helgen. Nu är jag helt bestämd på att fortsätta vara nykter ? hopas du får en bra dag ?

Det är det som skiljer sig, tycker jag när man ska förändra något..Att just vara bestämd gör att det är lättare att handla rätt..Tänk när ni har bestämt er för något annat tidigare i livet..Tex sluta röka, eller sluta på ett arbete, eller en annan förändring ni gjort och lyckats med..Man gör det som krävs för att det blir bra..Fortsätt att vara bestämda, så får inte beroendehjärnan någon chans att förstöra viljan att behålla nykterheten..Kram..???