Självklart är du redan en sensuell superpingla Varafrisk! Får du nu sova ordentligt också så vet man inte vad som händer kanske :D

Skämt åsido. Läser dina starka inlägg. Vill bara titta in för att berätta att jag tänker på dig och önskar dig och familjen en fin nyårsafton.

Gott Nytt År!

Så kul att du skrev Sensuella Isabella, Charlie70??Jag har följt Tomas Ledin sedan jag gick i högstadiet?och tack för hälsning och att du tänker på mig❣️

Jag önskar att året som kommer ska bli ett bättre år då Coronan försvinner????och att vi som önskar, vill och kämpar ska kunna ändra vårt drickande/bli nyktra??

2020 har varit ett tungt år med tanke på Coronan, min dotters psykiska sjukdom och alkoholberoendet. Men jag tänker inte se det som ett förlorat år utan ett år fullt av insikter...ett år då jag lärt mig mycket om mig själv och min omgivning?

Så min högsta önskan inför 2021 är att jag ska spela på rätt planhalva där jag vill vara nykter...men jag får börja timma för timma. Jag vill givetvis även att min familj ska få må bra och att min dotter ska få ett år utan skov??

Och till Er alla här på forumet vill jag bara önska ett riktigt Gott slut och ett Gott Nytt År....tillsammans hjälps vi åt??

Kram❤️

Alla resor börjar med det första steget, sedan följer de andra. Håller tummarna för att du hittar rätt i tankedjungeln. Det är du värd. ?

Kram till dig

Tack Vinäger och FinaLisa för hälsningar❣️

Ja...kraft och ordning i tankedjungeln är verkligen vad som behövs för att klara en dag i taget?? Hur lätt är det inte att dagen före nyårsafton och på själva nyårsafton tänka ”nytt år nystart ..åh vad det ska bli skönt”. För det känns liksom att jag längtar efter nyktra dagar...för att om jag får bort alkoholen från min kropp det är först då jag kommer veta hur kroppen funkar. Tröttheten...huvudvärken...den otroligt spända kroppen....huden....vad händer med detta om jag låter kroppen vila från kroppen?? Men så enkelt är det ju inte för hjärnan....tankarna bryr sig inte ett dugg om att det är ett nytt år...och eftersom det är lördag har de redan börjat spöka lite grann?Så nu gäller det att ha strömmen på⚡️

Vad som var skönt att jag kom t insikt med var....att nästa gång som jag kommer t läkaren....eller t rådgivningscentrum.....då när de lägger huvudet på sned och frågar mig hur mycket jag dricker eller undrar varför jag inte slutat dricka....då jag vanligtvis skäms så jag tror jag dör...då jag håller på att sjunka genom golvet...just då ska jag svara....att hade det inte varit ett beroende....inte så svårt....eller hade haft svaret ...ja då hade jag förmodligen varit nykter!! Men det jag vet är att jag har inte gett upp??

Kram?❣️

Önskar jag kunde göra eller skriva något som kan hjälpa dig på vägen. Men det är som det är. Du måste göra jobbet själv. Förstås låta dig inspireras av andras nyktra resor, men du måste välja din väg. Rita ut den på kartan och sen ta ett steg i taget. Från skräckbilden mot målbilden.

Kram ?

Du kommer att fixa det. Och wow vilken resa det kommer att att vara. Det enda du kommer att ångra är att du inte grejade det tidigare! Så är det med mig.

Kram?

Bra att du pratade med din man, och jag tycker mig se att skammen är på väg att försvinna. Tro på dig själv, och tänk positivt. Du kommer att fixa detta!

Kram ?

Ja...Andrahalvlek...det är som det är..det är bara jag och endast jag som kan göra en förändring..så är det??

Har räknat ut hur många kronor jag har spenderat på alkohol under 2020..å det var inte lite?så mycket annat bra...kul...som jag hade kunnat göra för dessa pengar....och som kanske hade påverkat min hälsa i ny riktning. Men nya tag....????

Torn....min man är med mig i allt ...tyvärr lite medberoende...men vill inte lämna ut honom mer än så.. var m mig upp t Sthlm på träffen i februarir förra året.

Å Torn nu är det snart ett år som nykter för dig??

Kram❣️

Har haft ganska blandade känslor idag....mest lite låg men även väldigt tacksam.

På fm åkte min familj och jag till ett friluftsområde som ligger på ett berg för att gå en promenad och äta lite. Det visade sig vara väldigt mycket folk men allt på Coronaavstånd. Dessutom var det lite lite snö men det var vitt överallt och det var som att befinna sig i ett annat landskap. En restaurang hade flyttat ut på området så jag åt en mycket god Gulaschsoppa i en pappersmugg??

Min dotter är ganska låg nu...har inte mycket driv inom sig. Hennes hälsa påverkar mig mycket. Min älskade skitunge❤️

Kämpar på lite pö om pö med sömnmaskinen. Samt att det är lite andra fysiska åkommor som hägrar som inte beror på alkoholen. Just nu har jag lite svårt att hantera det....

Ska jobba imorgon känns både bra och inte bra...det känns bra på så sätt att träffa kollegor...men å jag ska absolut inte klaga men så som jobbet blivit nu pga Coronan så är jobbet delvis ngt annat.

När det gäller umgänge med andra så har helgerna inte varit så annorlunda mot andra år. Jul och Nyår är ju starkt förknippade med traditioner så har det varit även för oss men numera så träffar jag endast min lilla egna familj. Och ibland kan det kännas väldigt ensam...och så lätt att dricka alkohol. För även om alkoholen är en flykt så gör den att jag känner mig för stunden mindre ensam och rastlös.......

Godnatt ?

Började skriva här på forumet mer regelbundet för snart ett år sedan i februari...hade startat några trådar före det men upplevde inte att jag fick så mycket respons så därför startade jag "Varafrisk" och "När kommer dag två?".
Började sommaren 2019 att skriva i programmet och även med rådgivare men som sagt var under snart ett år ...mer eller mindre har jag skrivit i denna tråd "När kommer dag två?".

Jag har långt ifrån läst alla trådar...endast ett fåtal...men det är få som jag möter här på forumet som är där jag är. De flesta börjar skriva när de har haft några nyktra dagar...och har de tur så möter man likasinnade så fortsätter man att skriva...eller annars försvinner man...jag har hängt i. Berättade för min man nu ikväll hur jag känner kring detta för jag tänker att det finns ett stort behov av bekräftelse för mig....minns att jag pratade även med min rådgivare om detta...att vad betyder forumet för mig? Är det bekräftelse??

Som jag skrivit så många gånger så skulle jag önska att jag kunde dricka kontrollerat men vet att det inte fungerar så pga psykisk och fysisk hälsa så har det handlat om att få till nyktra dagar..att bli nykter vilket jag inte har lyckats så bra med hittills. Och jag tänker att jag skulle kunna läsa massvis av böcker, lyssna på poddar osv osv...men det är inte där jag är nu...för det handlar inte om att jag inte förstår, fattar..osv osv vad alkoholen gör med mig...men jag får helt enkelt inte till det...och jag har bett om antabus vilket jag tänker skulle kunna vara en hjälp för mig men få inte heller det. Så..det är inte så enkelt....

Å jag vet...att här på forumet finns det mycket kunskap, mycket värme, mycket erfarenhet...men jag har hamnat i något mellanrum...och jag söker så mycket bekräftelse...och just nu kanske jag inte får det jag söker...kanske får jag det om jag klarar av att ha fler nyktra dagar...så jag tänker att jag ska pausa forumet ..jag har skrivit det förr men mitt behov av bekräftelse har gjort att jag har sökt mig tillbaka...men jag inser att jag blir så låst vid forumet...men likväl..så hjälper det inte mig på det viset jag skulle önska.eller hur skulle forumet hjälpa mig om jag inte själv är där?!?!?

Det är precis som med Viktväktarna...har jag gått ner?!?!? Nej...jag måste göra någon form av förändring...tänka till...fokusera på en sak...en tanke som jag har är motion. Och...som sagt var...jag har inte gett upp ...det är nykterhet som är mitt fokus...men så förbannat svårt att komma dit!!!

Stor kram till er alla:)

Jag har försökt så många gånger och i flera år. Tänker att någon gång är det rätt läge att hitta din väg. Just nu är det lugnt för mig men har varit så mycket i din position. Och kanske hamnar jag där igen. Många gör det efter tre månaders nykterhet. Lätt också att hamna i behov av bekräftelse på det vi skriver. Att vilja duga här med som i övriga livet. Bra att tänka att du tar små steg om än mentala sådana. Att fokusera på vad du vill och släppa tanken på vad du inte vill. Var snäll mot dig. Vi gör alla bara så gott vi kan. Skickar lite styrkekramar och hoppas du hittar tillbaka hit när du vill och känns att det är bra för dig. ?

Hallå där,
En sak jag funderar på utan värdering är när du skriver att du vill få till nyktra dagar.
Jag tänker i mitt kanske felaktiga sinne men att det finns något i det språkliga ”få till” som känns som det skaver mot vad det innebär att inte dricka (eftersom du är tydlig med att det är det du INTE vill)
Att inte ta det där glaset är ju inget att få till utan måste gå från tanken till den extremt konkreta handlingen att inte lyfta ett glas, åka till systemet eller öppna en flaska.
Om du avstår från endast de tre handlingarna så skulle du vara nykter.
Nu vet jag att det är svårare, mer komplext än så.
Jag vet också att du är klok smart och empatisk. Att du vet.
Så ingen sko klämmer när det handlar om förståelse eller insikter.
Men det är något med att göra insikterna till dina.
Jag har som vanligt inga råd. Jag tror inte heller att du behöver ett enda.
Jag hade en gång en ljuvlig Pilatestränare som brukade säga ”dit kroppen går, går knoppen”. Banalt på något sätt men det här med att kroppen kan gå först, det var nytt för mig.
Allt kanske inte händer i tanken?
Lösa trådar från mig en sen jullovskväll. Du vet att jag önskar dig allt det bästa, hela tiden! ❤️

Jag tror jag förstår vad du menar med att ha "fastnat" i ett mellanrum...
Du känner att du inte kommer vidare och att det är frustrerande att stå kvar på samma fläck trots att du försöker ta dig fram...

Eftersom du gillar och skriva och är bra på det så kanske du ska göra som Berra?

Skriva en summering av veckan som gått där du du berättar vad som hänt, vad som varit bra respektive dåligt.
På så vis så förändrar du också ditt sätt att använda forumet.
Du behöver inte känna stressen av att gå in och kolla forumet eller skriva varje dag. Bekräftelse är viktigt men det kan också bli ett beroende som inte är lika bra...?

Och jag vet att du har så många följare härinne som tycker om dig och hejar på dig och som verkligen kommer vänta på din veckorapport? Jag är en!??

Stor kram till dig Varafrisk ?
???????????

Somnade vid elva igår. Hade på mig min cpap (sömnmaskin) till en början men tog av mig den efter en stund. Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag trodde att jag hade slarvat bort datachippet därför pratade jag med en sköterska på sömnmedicin igår. Personalen där är helt fantastisk!! Hon sa att chippet redan sitter i maskinen...ops...inget som jag hade tänkt på. Vaknade vid 6.50 somnade därefter om och sov till 9.45!! Herregud...och då hade jag inte vaknat en enda gång under natten förutom 6.50. Vaknar ofta beroende på alkoholen men även att jag har väldigt torra ögon....att det gör ont...men inatt så sov jag som en stock!

När jag sedan satte mig för att äta frukost ringde min dotter. Jag visste att hon var hos min son m sambo fastän min son arbetar idag. Jag tog en dag ledigt och min dotter skulle börja jobba kl 13. Min dotter ringde för att höra om jag kunde köra in min svärdotter till sjukhuset för att hon hade så ont. Min svärdotter har Ulcerös Colit en tarmsjukdom och har alla följdsjukdomar som man kan ha av denna sjukdom. Hon är endast 29 år och har haft den sedan hon var 14. Hur som helst så åt jag upp frukosten tog en snabb dusch och åkte iväg för att hämta dem. Min svärdotter hade SÅ ont. Kunde knappt gå. Tårarna rann. Körde henne till akuten och där fick vi lämna henne pga den j-a Coronan. Det var verkligen en otrevlig sköterska som tog emot henne...och det gjorde mig så ont. Min svärdotters föräldrar är skilda och bor tio mil bort. Hennes mamma ringde sen och var SÅ ledsen.

Efter att vi lämnat min svärdotter så var jag uppe och vägde mig på Viktväktarna. Hade ett bra samtal med couchen. Körde hem och det var då min svärdotters mamma ringde mig. Körde därefter min dotter till jobbet. Hon är SÅ låg och hennes arbete gör det inte bättre. Att arbeta som personlig assistent med en brukare som är mycket inaktiv och dessutom man inte hör vad hen säger då krävs det ett starkt psyke. Min dotter har denna styrka men nu när hon är låg är det tufft för henne.

Det kändes lite som om det här blev lite för mycket för mig...två betydelsefulla personer som inte mår så bra...vilket kryper innanför skinnet. Det var tungt att lämna min svärdotter där vid dörren...att inte få följa med in. Just nu vet jag inte hur hon mår och jag vet inte om min son har fått tag på henne..om han vet.

Hur som helst...visst är det så Se klart..att man "får inte till nyktra dagar" ..man gör konkreta handlingar...i ord enkelt i verkligheten något annat. Och, Fina Lisa...jag tänker att ditt förslag var väldigt bra! För jag tycker ju om att skriva....ska fundera lite mer på det...och om det sättet ändå kan göra så att jag inte behöver gå in i forumet hundra gånger på en dag...

Ska även pausa viktväktarna vilket inte kommer innebära att jag kommer äta som en tok eller dricka ännu mer..men jag behöver fokusera på en sak. När det gäller alkoholen så slog tanken mig ..en tanke som jag nog inte tänkt tidigare...fastän jag tänker HELA tiden. Jag skriver ju ofta att jag skulle vilja kunna dricka kontrollerat men jag vet att jag inte kan pga psykisk och fysisk hälsa...och det blir ett måste...inte för att jag vill sluta dricka. Precis som alla andra beroende...cigaretter, snus, socker, spela mm.

Så vad jag tänker att vad jag ska fokusera på är min sömn....då behöver jag bli vän med CPAPen och riktigt ovän med alkoholen...om jag skulle försöka tänka på den mer som ett gift?? Det är ju iaf värt ett försök!
På torsdag ska jag till arbetsterapeuten för att kolla min tumme..tror att det blir remiss till någon läkare..på fredag ska jag ta nya prover..leverprover samt kolla mitt järnvärde. Är levervärdena inte bra så tänker jag inte skämmas...då tänker jag säga att det här är så jäkla svårt....och faktiskt fråga..hur kan ni hjälpa mig??

Så kära vänner ...vi får se hur jag fixar det här...just nu skulle jag verkligen vilja veta hur min svärdotter mår...men jag får invänta min son för att höra om han har fått kontakt...och snart blir det en promenad...jag behöver ut i luften.

Ha en så bra Trettondagsafton som möjligt!

Kram:)

Jag tänker så här....jag tar ett uppehåll fr Forumet from nu.

Kanske tittar in någon gång ibland...men jag måste släppa det.

Fina Lisa är du med i Facebookgruppen som Vinäger skrev om?

Stor kram t er alla❤️❤️

Kommer att sakna dig härinne VaraFrisk för en frisk fläkt är du på nåt sätt. Kanske mycket för att du beskriver så bra hur det är att vara högempatisk. Finns kanske inte som begrepp eller så är det nära besläktat med HSP, eller samma sak, men det är jobbigt när andras smärta eller stress nästan blir fysiskt påtaglig. Men du sätter ord på när det är jobbigt. När det inte går att stänga av, trots att man vet att man kanske borde.
Jag tror på att du kommer att greja det här VaraFrisk. Bättre sömn bidrar säkert till en förbätttring och att börja vara ärlig likaså. Önskar dig ett bra 2021 och hoppas höra av dig nån gång.

Alltså...du är helt underbar❤️

Du har verkligen fångat mig...som den jag är?

Jag vill egentligen vara kvar...men som jag sagt flera gånger...har hamnat lite mittemellan...så jag ska försöka vila fr forumet...men du är en av dem som berör mig så mycket....hade aldrig bett om att få ta prover utifall jag har järnbrist..

Vi hörs!

Kram ??

Förstår dig men kommer sakna dig?... Och nej, jag är inte på Facebook.
Hoppas att du ändå tittar in här ibland?
Håller med Sisyfos att du är bra på att beskriva känslor och det hjälper också andra att få sina egna ahaupplevelser.
Ha det så bra så hörs vi!

Många kramar ?????

Förstår om du behöver en paus, men även jag kommer att sakna dina ärliga inlägg.
Vet som sagt hur tungt det är att vara smärtbärare.
Stor kram.