Druckit cirka 2 flaskor vin om dagen i 2 år. Nu får det va nog. Jag är alltid trött och... trött. Ingen lust med nåt.
Har viljan men är livrädd för abstinens. Vågar jag verkligen försöka själv... vilket jag helst vill såklart. Vad säger statistiken om den farliga abstinensen... vad kan jag räkna med att behöva stå ut med, och när blir det farligt? För hur många blir det farligt ?
Hur har det vart för er andra? Snälla hjälp mig!!!

Klart du vågar testa att sluta.Jag drack mer än dig och var orolig för kramper o annat.
Jag slutade för 9 dagar sedan och känner mig idag mycket starkare på alla plan.
Läs gärna min tråd där jag fick mycket tips o bra peppning.
Kämpa på o skriv på forumet om du har frågor.
M.v.h Tubbe

Över tid så är det flera som har haft liknande funderingar som dig. Nu kan jag ju bara basera detta på andras utsagor men det tycks som att risken för allvarliga abstinensproblem är väldigt individuell. Man kan alltså inte säga att om man har druckit precis samma mängd som någon annan under samma tid så kommer man få samma utfall. Nog finns det de som har druckit mindre än vad du har gjort, enligt egen utsaga, och haft svåra besvär och de som druckit mer, som Tubbe här, och inte fick något allvarligt.

Läs Tubbes tråd som han säger, där det finns en del tips. Det viktiga här är att du har bestämt dig för att sluta. Det är aldrig för sent för att sluta, men gör det nu! Några tips är att ta b-vitamin och magnesiumtillskott, dricka mycket vatten, vila och att söka upp vård om du börjar få allvarliga utsättningssymptom. Det kan vara farligt att sluta tvärt, men du kommer ju känna symptom först då. Kanske har du någon närstående som kan hjälpa dig med detta?

Snälla för pepp. Jag har Vart utan alkohol i 19 timmar nu och känner egentligen inget nämnvärt ännu. Kanske lite rastlöshet möjligen.
Jag ser fram emot positiva effekter mer än negativa. Jag ska försöka leta upp tråden ni pratar om. Tack

Utan alkohol nu och det går.... bra *peppar peppar*.... har inte känt av något, inget alls. Möjligen rastlöshet och att jag hade svårt att somna igår. Men ingen pulsstegring ännu. Kan det ännu komma ?? Läste att man kunde få kramper utan förvarning...
Tack snälla för pepp. Min hjärna försöker dock ständigt lura mig. "Men om du inte har nån abstinens så kan du ju kanske ta ett glas iallafall".... kämpar med att övertala mig själv åt andra hållet.

Klockan 22 så har jag inte druckit på 4 dygn. Efter att ha druckit 2 flaskor vin om dagen i minst 2 år så kände jag mig rädd för att sluta. Men inte ett endaste abstinenssymtom har jag haft... hur kan det vara så?? Kommer det ännu ?

Nu har du det värsta bakom dig, du kan pusta ut. Inom två veckor är din kropp helt ren på alkohol. Dunbar klarat det hör jättebra!

Keep up the god work!

Kram ?

Anonym26613

Så skönt att du slapp!!! Jag har haft det ganska jobbigt, huvudvärk och ångest samt hjärtklappning. Hoppas verkligen du får mjukare start ???

Kul att du är på banan!! ???