Mitti80

Hej alla, tänkte det vore dags med egen tråd nu. Besökt forumet under några år och läst och läst. Så imponerad av alla som kämpar med detta!

Har under några år haft ett för stort intag av det röda och vill verkligen förändra mitt beteende. Dricker inte för det är gott utan för att stänga av hjärnan som går på högvarv konstant. Har bra jobb, underbar fru och barn så förstår inte varför man inte är nöjd. Finns få tillfällen som jag kunnat stå emot när hjärnan säger att lite vin vore en toppenide, oavsett dag i veckan. Hemarbete pga corona gör att drickandet kan pågå utan att någon uppfattar mig som bakfull eller när abstinens kickar in som brukar vara stark ångest.

Höll upp nästan 6 mån för 2 år sedan och det var en så härlig period. Vill tillbaka dit. Tränar 5-6 i veckan och klarar arbete utan problem - kanske det som är problemet och att man kunnat fortsätta med det destruktiva beteendet. Har sökt hjälp tidigare och har några paket naltraxone hemma. Dom funkar fint men verkar som att kroppen struntar i om man inte känner av ruset utan har någon inbyggt behov av att hälla upp och svepa.

Nu har jag (nästan) hållt upp 6 dagar förutom igår när hjärnan blev kidnappad och jag återigen drack rött. Bara att acceptera och gå vidare. Skulle så gärna vilja ha 3 månader nykter och hitta tillbaka till den sanna glädjen i livet.

Känner att denna tråd nog kommer hjälpa mig. Ska skriva av mig här när det blir tufft och läsa alla andras trådar för att hitta tips för att lyckas.

Ser fram emot att läsa detta inlägg när jag varit nykter en längre period och hittat min styrka igen. 3 månader vore en milstolpe för mig så det blir mitt första mål.

Känns skönt att skriva av sig nu på forumet. Känns lite som ett erkännande att jag har problem fast jag vetat om det länge.

Ha en fin dag alla som kämpar!

Bra att du börjar skriva igen..Har märkt det positiva med att skriva om sina tankar och bekymmer med andra som har liknande problem..En dag i taget är bra..Ibland i tidigt stadie fick jag ta en stund i taget..Det lättar oftast med tiden, suget..Vad fint att du gillade att leva nykter..Rätt konstigt egentligen..Nykterhet borde ju rimligen vara normaltillståndet hos oss..Och inte att vara sinnesförändrad titt som tätt..?

Mitti80

för välkomnadet ? Jag ser fram emot att ha ett forum att luta mig mot tillsammans med er alla. Känns redan bättre och jag ser redan fram emot morgondagen som är ljusare än idag?

Imorgon står jag emot suget och tar en dag i taget! ?

Anonym26613

Grattis till ett bra beslut ???

Och visst är det skönt att bara säga det högt och erkänna det till sig själv och även (om man vill) till andra. För mig är just nu viktigaste detta Forum och att jag åter berättat till barnen och mannen. De förväntar sig nykterhet och då blir det svårare att bryta löftet.

Det måste ha varit underbart att vara fri 6 månader. Hur lyckades du då?? Dela med dig ??

Lycka till med resan!
//Mary ???

Mitti80

Man känner av värmen här ? Jag har också familjens förväntningar på att skippa alkoholen. Nu vet jag inte om de verkligen förstår hur svårt det kan vara men det hjälper mig att ha lovat fru och barn.

Kommer jag förbi 2 veckor brukar hjärnan ställa om och jag gör allt för att inte bryta antal dagar utan a. När jag höll 6 mån så var jag inte öppen med det utan kunde ha alkohol i glaset som jag då och då hällde ut så det skulle verka som jag drack. Detta var främst när det var andra än närmsta familjen som var med. Skumt beteende kanske men på något sätt enklare för mig just då. Kändes skönt att hälla ut champagnen efter nyåret passerat det året. Jag ska dit igen - är så himla skönt när man tittar tillbaka och för att inte prata om hur hjärnan och kroppen blir 1000 gånger bättre utan alkohol.

Ser fram emot helgen och att stå emot.

Anonym26613

Bra sagt! Om jag förstår rätt så menar du det som en utmaning? Jag ser framemot att Covid lättar och det blir flera tillfällen att träna på nykterhet. Just nu behöver jag bara undvika systembolaget ? fast det är inte heller "bara". Men vanligtvis deltar jag vid flertal olika sammanhang där A har en stor roll. Jag har börjat skissa lite på hur jag ska göra. Tex hämta A-fritt bubbel från bardisken så andra inte vet vad jag dricker ?

Jag drömmer om att lyckas sluta helt. Men har lite frågetecken kvar vad gäller framtiden. Men en dag åt gången siktar jag på en långtids nykterhet. Ska bli spännande att se hur vi klarar oss ?❤??

Mitti80

Utmaningen är det som jag tror, iallafall till en början, gör så jag kan stå emot. Efter ett tag blir det mer av rutin men även att jag inte vill bryta en svit av fina dagar :)

Så skönt att kunna gå promenader utan att känna av ångest och tro man ska svimma eller att hela kroppen spänner sig 300%. Även om jag vet att det är ångest och ofarligt så är det lättare sagt än gjort att ignorera känslorna. Samma sak när man gymmar, har avbrutit flera gånger när den kickar in. Helt logiskt att lasta på fria vikter för bänkpress för att sedan plocka ner alla och smita hem ?. Men innan dess låtsas att få ett viktigt telefonsamtal såklart ? Näe jag förundras över varför hjärnan så snabbt glömmer.

Idag både gym och 5 km promenad utan någon som helst ångest. Så skönt!

Anonym26613

Jag ska börja träna yoga imorgon. Fick tips på min tråd. Hoppas du får mååånga härliga nyktra erfarenheter och dagar!
??❤

Bradbury

Jag har också precis startat mitt nya försök... nykter sedan i söndags... Det är kämpigt, men vi får peppa varandra...
Lycka till, det ska bli spännande att följa dig

Mitti80

har gjort sina försök idag men totalt misslyckats. Rätt åt den.. Lite roligt igår när man hjälper en bekant och får 1 flaska rödvin som tack för hjälpen. Jag bara stirrade på dem och tackade så mycket men vill så gärna säga att jag försöker ha en nykter period. Drog en liten vit lögn att det ska bli gott. Ställde in den i ett skåp med presentpapper på. Har inte ens tittat vad det är för något.

4 dagar nu men känns som ett halvår redan.. Gäller att vara på tårna och tänka på annat.

Anonym26613

Jag hade nog flyttat vinet ur huset. Litar inte riktigt på mig än. Lyssnade på Annie Crace och hur hon pratade om att viljestyrkan är inte oändlig utan förbrukas under dagen. Desto mer vi står emot, desto svagare blir viljestyrkan. Så har man en flaska i närheten så måste man välja bort A även när systembolaget är stängd (sena kvällar och röda dagar).
Men du har naturligtvis tänkt på detta så nu babblar jag bara ??

Kul att du skrev! Ha det fint ??❤

Mitti80

Den ända fördelen med att ha bara 1 flaska är att jag inte har lust då. Minst två annars når jag liksom inte det lugn eller vad det nu är som jag vill åt. Men helt rätt, bättre att sen åker ut. Nu har jag en fru som hittade den igår och blev förvånad att den fortfarande kvar kvar idag ? Får be henne ta den och förbruka på bästa sätt innan jag hittar på någon utomordentlig bra ursäkt för mig att smaka..

Ha en fin nykter lördag - det ska jag ha!

Mitti80

som hittar på sådana bra argument för att ge efter? Har nu 7 dagar och känner mig mycket piggare och klarare i skallen. Om det är något jag behöver så är det just det under några veckor framöver pga mitt arbete. Alkoholen är en sådan falsk tillflykt men ändå så tror man att det är hållbart att stänga av på det sättet. Hjärnan lär ju jobba ännu mer med alkohol i blodet bara att man inte är närvarande i stunden. Nog därför jag får ångest och är mer stressad efter a.

Igår och idag kom a-djävulen med, enl den själv, mycket bra förslag hela tiden för att jag skulle ta det där första glaset. Men än så länge står jag emot. Nyss ute och gått i typ 1 m snö så det fick mig att tänka på annat. Snart gymmet och hoppas att även a-djävulen blir trött av det och stänger ner..

Kämpa på kämpar! ?

Tänk dig att alkoholdjävulen sitter inlåst i en bur inuti din skalle. Ropar och gastar, lockar och pockar. Inte en droppe ska hen ha. Inte ens vatten och bröd. Efterhand blir hens rop och skrik svagare och svagare. Jag lovar.

Kram ?

Mitti80

Den där buren poppade upp direkt när jag läste vad du skrivit Andrahalvlek. En bra tankeövning som jag ska köra på!

Idag flöt allt på bra tillslut iallfall ?

Mitti80

Ser fram mot en härlig lördag med fina promenader med ett klart huvud och utan ångest ??

Ska framöver skriva ner en lista om varför jag mår så mycket bättre en den falska tillflykten jag tog tidigare så jag fortsätter på den här banan.

Ha en trevlig helg alla! ??

Mitti80

Har gått och funderat mycket på hur bra jag varit, som man själv tror dvs, på att dölja missbruket. Förstår att det kan vara svårt för de närmaste att ta upp det men det borde ha märkts av vid så många tillfällen att det borde vara omöjligt att vara så påverkad som jag varit efter det där enda glaset som serverades. Att jag innan glaset placerat ut 2 vinare i huset som jag då redan druckit upp är ingen som fattar. Jag bara säger att jag inte ätit så mycket och "det där vinet tog bra - oj var det 14,5% vad starkt vin ni köpt med er"..

Den där fyran whiskey som man är så stolt över att ha i glaset när närstående har samma och smuttar på. Att den finns kvar är för att jag kan gå och dricka direkt ur den andra gömda whiskey flaskan som ingen vet om att jag köpte samtidigt. Gärna samma märke så om jag råkar ta för mycket kan jag fylla på det som bjuds på, men såklart så ingen märker det. Röda kinder löser man med frugans foundation så nyansen blir nära det naturliga.. "Vem är det som använder mitt smink!?" kan ropas högt dagen efter och jag måste säga jag har klarat mig rätt så bra att inte få skulden..

Att känna sig normal på krogen, innan pandemin dvs, genom att ha en öl som räcker 30 min. Dock har man lyckats med att dricka två vinare och någon öl hemma innan man steg på bussen för att möte upp alla. Snacka om falsk stolthet. Visar bara hur jag ljuger för mig själv och berättigar allt i missbruksbeteendet.

Att tro att den 1000:e gången kunna bara öppna en flaska rött vid matlagningen eller annat kl 1600 för att sedan spara resten. Kl 1700 är man i full gång. Kl 2000-2100 ligger man till sängs då tröttheten kickat in och man missar härliga kvällar med familjen.

Sondera med bilen utanför systemet om samma försäljare sitter och redan innan man går in veta vilken väg man ska ta för att betjänas av den som ser nyast ut. Om kön är längre där så är ju anledningen att man står kvar endast för man vill ge sken av att köpa just den där drycken som finns just i den gången. Det enda jag brukar ta extra är några finöl, som tar 5 s att svepa, eftersom det är så långt i från alkisdricka man kan köpa - eller hur? ? Hjärnan försöker verkligen hitta strategier och sätt för att just jag inte ska uppfattas som missbrukare. Det mest sjuka är att jag kan stå och se någon lägga upp 2 öl på bandet och tänka jaha det där måste vara en person med åtminstone riskbruk.. Att jag har två vinare i korgen endast till mig är inget min hjärna gör mig uppmärksammad på. Nästan så jag tror själv på att gästerna snart ska komma.

Alla de gånger jag bett frun köpa vin eller de starkare ölen av någon bra anledning. Fira nått på jobbet, måste ha till aw, kan vi inte ha en romantisk middag, bubbeltisdag bla bla.. Om jag handlar mycket själv vad blir inte det med alla de gånger jag bett om det och då främst för jag skäms för för att åka dit.

Att vara introvert men med alkohol i blodet bli en 300% extrovert person som har absolut noll konsekvenstänk. Allt är ok nu. I'm superman och morgondagen existerar inte oavsett åtagande. Har tappat totalt kollen på antalet gånger två vinare har druckits och jag beger mig ner till krogen själv med buss för det är en sådan bra ide. Nykter skulle jag inte ens vara närheten av tanken. Hjärnan kindnappad igen.

Näe, tack för att jag har 12 nyktra dagar idag.

Ja, vad hittar man inte på för att dölja sitt missbruk för andra (och ibland även sig själv tror jag)?
Handla till en bjudning - jodå ...
Tro att man kan öppna en flaska och bara ta lite - visst ...

Hur väl det lyckas?
Jag vet inte. Men ibland tror jag nästan att nära och kära inte vill se och därmed låter sig luras.

Ha en bra nykter kväll!

Vad fint att läsa dina inlägg och så klarsynt du är. Grattis till dina dagar, och håll i!
Många skriver att de efter bara några dagar får tanken i hjärnan som säger ”vad lätt det var, jag kan lika bra skjuta upp nykterheten”. Jag känner inte själv igen just de tankarna men tänker mycket på hur mycket livsnjut man berövar sig själv, när det inte hinner gå tillräckligt många dagar. Det tar ju lite tid det här komplexa projektet. Jag hejar på dig! Kram.

Låter anhöriga sig luras egentligen. Kanske orkar man inte lägga all enrgi på hur många flaskor som dricks och var dom finns, och vilken sort och hur många promille osv.. Är man något så när frisk har man väl ett eget liv också, ofta ett liv med väldigt mycket ansvar beroende på att man har en anhörig med missbruksproblem. Sedan är det ju varken speciellt intressant eller givande att ha koll på hur mycket en anhörig dricker. Framför allt är det meningslöst tycker jag.