Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

Morgonsol och alla andra fina vänner här inne: en riktigt god jul till er alla! Och hoppas ni har det bra och fridfullt! Här har det varit full fart sedan kl 6 imorse. Haft en jättebra julafton. Nu är sönerna på julkalas hos sin farmor. Jag sitter här och bara har det bra, tänt massor med levande ljus och hjärtat är varmt. Många kramar till er alla ♥️

Renée

Kära Nordäng,

Underbart att läsa att du har det bra,
att du tänt massor med levande ljus, och att hjärtat är varmt.
♥️
Tack för din omtanke, jo det är okej med mig.

Vilken bra insikt du skrev om i förrgår:
"Det är hans resa, inte min. Jag har min egen resa att ta hand om."

Kram tillbaka till dig ♥️ God Jul! ♥️

Härligt att höra att allt är bra med dig♥️ Ja insikter är sköna! Särskilt när man bara kan känna dom så där lite lugnt och stillsamt. Varmaste kramar tillbaka ♥️

Jag blir så glad över att du har haft det så fint idag?
Du är så värd det.

Min julafton var fin också tillsammans med sonen och långdistans över Atlanten med dottern. Vi hade julklappsöppning online och det blev riktigt mysigt.
Så jag är nöjd och glad när jag går och lägger mig nu.

Det är som jag skrev i rubriken:
Precis som en jul ska vara när man kan lägga sig varm om hjärtat.

Sov sött?Azalea

och väldigt fin jul har passerat. Korvgrillning igår hos pappa. Två av mina bröder med familjer var där och så jag och mina barn. Eftersom det genom alla tider varit mycket konflikter, bråk och drama i min ursprungliga familj hade jag lagt upp en strategi innan och följde den:
- Jag tog initiativ till samtalsämnen och valde sådana som är allmänna och neutrala.
- Jag hade en positiv inställning/attityd typ sa till pappa att hans inbjudan var ett bra initiativ.
- Jag undvek att hamna enskilt/ensam med någon utan höll mig i grupp och med mina barn
- Jag höll det lagom långt, bröt upp efter ett par timmar

Allt gick bra och jag kände mig glad och tillfreds när jag och barnen åkte hem. Jag kände också makt. Makt på rätt sätt: makt att styra mig själv och mitt liv, makt att göra aktiva val, makt att ha mitt eget sätt att förhålla mig till saker och personer. En riktigt skön känsla.
God fortsättning alla fina vänner ♥️

Linda...

Hej. Kommer du ihåg mig linda. Har inte varit så aktiv de senaste åren. Dödsfall och ständigt elände. Men läser ofta dina inlägg och det är som bomull i själen. Kram och Gott Nytt år bättre 2021. ?

Och man får göra sig ett bokslut över året som varit och dra upp lite riktlinjer för året som börjar imorgon. Året som nu har passerat i flygande fläng var året när jag på djupet och fullt ut blev bästa vän med mig själv. Känslorna för mig själv djupnade och övergick i kärlek. Det var året då jag för första gången i mitt liv låg och läste en hel dag utan dåligt samvete och utan att pressa mig själv att resa mig upp och prestera mera. Jag bara kände att jag gjorde något bra: tog hand om mig själv. Och sådana stunder och dagar har jag haft många av i år. Av det har jag blivit mer avslappnad, jag vågar stå upp mer för mig själv på ett lugnt sätt (när bägaren börjar bli full) utan att bli rosenrasande (när bägaren har runnit över). Jag vet vad jag känner och tycker i högre grad. Det är nog det som är att sätta gränser runt sig själv fast jag aldrig tidigare har begripit mig på hur man gör det. Fattar nu att det inte genomgående är andra som varit elaka och klampat över mina gränser. Det är ju jag som inte har haft några. Gränskontrollen har under året som gått blivit något mer avslappnad. För ett år sedan var den nog också på plats men var lite mera militärisk "Halt, backa annars skjuter jag dig i foten" typ? Finns fortfarande en hel del att jobba på men det börjar falla sig mer naturligt. Typ vart jag slutar och andra börjar. Återfaller ibland men tar mig tillbaka relativt snabbt. Det var också året som jag, av kärlek och omtanke om mig själv, skyddade mig själv från det okända och osäkra.
År 2021 då....ja det är ju det där med att stanna kvar i känslotillstånd. Det är fortfarande en "grej" för mig. Ibland undrar jag om jag "tar mig en dålig dag" för att få knarka lidande litegrann. Oja mig, tänka på gamla oförrätter, "För åtta år sen då sa han det och för fem år sen gjorde hon så" typ. Jag har dock lärt mig att inte agera på det och inte dra in någon annan. Som en klok vän sa till mig "låt det smälta inom dig". Intentionen är att 2021 är året då jag kan ha en sämre dag (för det är ju bara mänskligt) utan att det går i gång uppe i huvudet med "galna tanten tankar". Intentionen är också att jag 2021 ska våga lite mer, testa mina vingar lite mer och våga bryta ny mark. Jag hälsar det nya året varmt välkommet! Och önskar alla fina vänner härinne ett riktigt gott nytt år ?

Renée

Hej,

Så mycket positivt i ditt bokslut över året som gått!
Önskar dig en God Fortsättning på det du beskriver.

Det är alltid så givande att ta del av dina tankar,
jag får verkligen ut mycket av att läsa dina inlägg o kommentarer.
Du sätter ord på det du går igenom på ett målande sätt.

Nu önskar jag dig ett Gott Nytt År ✨ med nya modiga steg.

Varmaste kramar till dig från mig ?

Ps.
Vilken bra strategi du la upp inför julen. Skönt att det blev en lugn och fin dag.

Hej och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig ? Ja trots pandemi så känns 2020 som ett bra år för mig! Tror nästan "social distans" mm har varit hjälpsamt för mig! Jag har kunnat fokusera på mig själv. Blir så glad över att du får ut mycket av att följa mig! Och jag i min tur får ut mycket av att dela med mig, av att läsa andras inlägg och alla peppande kommentarer från dig och andra. Önskar dig allt gott inför det nya året! Många varma kramar och hälsningar från mig till dig ♥️

som heter "Mitt nyårsträd", gjorde den förra året också. Väldigt bra och givande! Gjorde den två gånger eftersom jag fortfarande behöver träna på att veta vad jag själv känner och tycker. Kunde inte hålla samma takt som terapeuten men det funkar att göra den två gånger istället. Nästa år kanske jag hänger med? Lite från meditationen:
Guldkorn under året: alla härliga stunder i naturen, alla fina stunder med barnen, alla fina stunder och samtal med vänner (alla vänner har man ju inte kunnat träffa personligt detta Corona år). Årets favorit stund: en kväll i augusti när jag och en bästis var vid en sjö, åt kvällsmat, pratade, skrattade, badade och solnedgången var exceptionell. Har det på foto, njuter och minns.
Hur känns mina nära relationer: nära, fina och balanserade.
Finns det något som skaver som jag behöver åtgärda: jag behöver hitta ett bra och lagom sätt att vara i förhållande till mina barn som har flyttat hemifrån. Har under året tänkt mycket på "hur ofta är lagom att höra av sig, varför är det nästan bara jag som ringer, allt verkar bra men undrans om det verkligen är det, missar jag något viktigt" och många andra funderingar ? Hjälp vad ovant det är att, som mamma, inte ha full koll. Att inte se sina barn varje dag, att inte alltid vara den som dom vänder sig till mm. Dom kan nämna saker i förbifarten, beslut är fattade utan min inblandning. "HJÄLP vad händer" har jag känt flera gånger under året. För mig som medberoende blir det nog mycket mer: kontrollförlust, oro modell högre än normalt, oro trots att inget dåligt har hänt mm. Detta behöver jag komma tillrätta med. Märker att flera som jag känner tycker det är ganska skönt när barnen flyttar ut och en ny fas börjar. Jag tycker kontrollförlusten är väldigt jobbigt. Jag kan till och med ha en känsla av att relationen typ håller på att försvinna ?Och det gör den ju inte, den bara förändras på ett helt normalt sätt. Bjöd in alla till uppesittarkväll. En av sönerna svarade: "Jag och flickvännen kommer om du är ensam annars är vi med vänner den kvällen". Så ska dom inte behöva känna, detta är något jag behöver komma tillrätta med. Vill inte dom ska känna ansvar för mig, vill att dom ska flyga fritt. Jag har ett eget liv, dags att börja sätta det först på rätt sätt. Inte ha det som reserv om inte mina barn är tillgängliga.
En sak är dock SKÖNT: att inte behöva laga mat till en hel armé ?

Oj vilken bra meditation, den skulle nog alla göra. Såg Hemligheten på Netflix igår kväll och fick börja reflektera vad jag vill ha i mitt liv, enligt the secret så kan man få det som man vill bara man önskar tillräckligt ? Det är rätt häftigt att leva och när insikten kommer att allt hänger på en själv hur man tar det och hur man lever sitt liv, man kan inte skylla på någon annan. Och att man precis som du märker att det funkar om man tar tag i det, känslor men det är ett hårt arbete. Du har skrivit så mycket klokt och insiktsfull. Nu ska jag njuta av 4 dagars ledighet med mina söner efter 1 månads tokjobb ?

Jag har boken The secret, visste inte att den finns på Netflix. Läste boken för flera år sedan och tyckte den var flummig. Kanske skulle läsa den igen nu när man jobbat mycket med sig själv. Man kanske är mer mottaglig nu!? ? Att tänka "rätt" och förhoppningsfullt är ju helt klart något som påverkar en på ett bra sätt. Typ självuppfyllande profetia, tänker man att det ska gå bra så strävar man däråt och tvärtom. Jag förlitar mig också på karma, lite för mycket ibland tror jag? Hoppas du får härliga dagar med sönerna! Kram

Nordäng 67, Backen123.
Han har dragit ner mycket på alkohol men jag är orolig om/när det svänger. Jag är ju van med drickandet och då han varit nykter känns det som att lära känna honom på nytt. ?
Man ska ju vara positiv, men ...

Vad händer i helgen, vad gör han/vad gör han inte. ? Att göra slut pga oro, att det tär. Var går gränsen mellan "normal" sund omtanke och något som drar ner ens egna mående. Ibland önskar jag att han skulle bryta, då skulle jag slippa denna känsla.

Kanske jag är för matt av allt som sagts och hänt att jag inte ens orkar bryta fastän det vore det mest sunda. Känts som att han varit mera onykter än nykter det senaste halvåret. ? ?
?

Den var verkligen bra och ger hopp om att det man önskar faktiskt kan slå in och att det hänger på en själv att se dig man vill.
Tack sötaste för tipset?Azalea

Jag fick se filmen i portioner, blev mycket mellan varven. Men det är väl det tänket vi gör här tillsammans, bestämmer oss för att det kommer bli bra ?❤
Tröttiz ett tips är att drömma om hur du vill ha det om du skulle leva själv, det kan vara en början att veta hur du vill leva ditt liv. Jag fick det tipset och det var så vilsamt, bort från oro och ångest att leva med en beroendesjuk. Sen är allt en process, du vet när det är dax om det blir så, men ta hjärna hjälp av vänner för när man står där så är det skönt att nån bär ( i dubbelbemärkelses, kanske)❤ kram på er

Började gråta (igen) då jag läste ditt svar. Tack, jag förstår ju nog. ? Gråtit rätt mycket idag. Triggern var möjligen läsk. ? :
Min kompis öppnade en burkläsk och det kändes som att hjärtat slog dubbelslag och jag fick klump i magen. Ljudet "ptsch" har jag hört så många gånger.
Höll mig inför henne men sen ensam brast det. Hans drickande "finns med" överallt tydligen ... ?

Jag har ju inte varit med honom året ens, men man kan tydligen vara väldigt matt ändå av hans missbruk.
Kram. ?

och jag har känt mig JÄTTE ensam i helgen. Jag har varit i stort sett själv också för den delen så inte så konstigt kanske. Jobbade på dagarna och var i en annan stad och bodde på hotell, därför försvann hemmafix, sy mm. Ägnade kvällarna åt att läsa och promenera. Hade bestämt mig för att, om det inte var för mycket folk och lätt att hålla distans på restaurangen, så skulle jag sitta där och äta istället för att ta med maten till rummet. Vill träna på sånt. Satt och åt, lät bli att "ta skydd" i mobilen och.... kände mig ensam och lite patetisk? Men det funkade ganska bra ändå. Trots jobbiga ensamhetskänslor så kände jag mig ändå lugn och stabil hela helgen. Ingen oro, inga tårar och ingen "nostalgi tripp" i det förflutna. Kram

och stabil start på året. Ledsna känslor av ensamhet uppstår emellanåt men går att hantera utan att göra "fel" saker. Kände av den där ledsna känslan av tomhet i helgen, känslor av någon slags nostalgi över mitt forna jag. Lät bara känslorna passera. För passera gör dom ju. Fyllde på med promenader i solen, bjöd in kidsen med respektive på söndagsmiddag mm.
Min pappa är fortsatt nykter. Tänkte på det i helgen att det är nog tur för honom att han slutade dricka just i höstas och inte för två år sedan typ. Då för två år sedan hade jag åkt till honom på oanmälda stick-kontroller, letat efter tomma ölburkar, ringt varje dag för att höra hur det går och mycket annat. Nu kan jag bara låta honom ha sin resa ifred. Är bara glad för den och inte "orolig". Han var förbi i helgen och tog en kaffe. Trots att jag var på ledset humör så blev jag inte ett dugg sugen på att fråga om hans nykterhet. Kände typ en slags bra gräns mellan oss och respekt. Kändes bra! Våren är på ingång i min del av landet och den är mer välkommen än någonsin! Kram till er alla som kämpar på olika sätt och med olika saker!