anonym32961

Det låter väl som en bra plan att börja med Malin-My! Du säger att du knappt fattat själv, jag har tvärtemot dig fattat länge att mitt vinintag är osunt och försökt kontrollera och ha strategier.

Vi får hålla varandra uppdaterade och peppa varandra! Jag tror en vit period skulle göra att jag fick bättre kontinuitet och resultat av min träning - vilket skulle vara roligt.

Mina barn är i lågstadie- och mellanstadieålder, så inte jättesmå. Dina är lite äldre förstår jag? Jag lever ensam sedan två år tillbaka och har barnen största delen av tiden.

Jag känner igen mig mycket i hur ni beskriver ert drickande. Så var det för mig fram till april 2020 då jag kände att jag behövde en förändring. Och jag tror verkligen att man ska ta den känslan på allvar, precis som ni verkar göra. För inga allvarliga konsekvenser hade kommit..ditills. Men jag ser i efterhand att jag bromsade precis i tid. Och jag upptäckte att jag dels mådde så mycket bättre utan alkohol, både fysiskt och psykiskt, dels att allt det roliga fanns kvar; god mat var fortfarande gott, vänner, natur och intressen fanns kvar. Dessutom njuter jag varje morgon av att vakna utan bakfylla, av att känna mig utvilad på ett helt annat sätt. De första veckorna var lite tuffa, man måste stå fast vid sitt beslut fast vinet lockar, men sen började åtminstone jag märka av fördelarna och faktiskt njuta av mitt nyktra liv. Lycka till med att hitta era vägar framåt!

anonym32961

SEX veckor! Wow! Men jag förstår, man faller lätt tillbaka i gamla mönster. Men på’t igen! Se det som att du lärde dig något om dig själv. Jag tenderar också att dricka på stress, unna sig, slappna av osv.

Ikväll blir det film för oss. Sovit jättedåligt inatt pga vin igår. Sömnen far DIREKT för min del. Stor motivation till att låta bli, älskar ju att sova ?

Idag börjar också min nyktra resa. Jag har försökt att hålla uppe flera gånger tidigare men alltid fallit tillbaka. Det blev mycket vin och bubbel igår vilket gör att ångesten river i en. Ditt inlägg ger hög igenkänning. Kul om vi är ett gäng som kan stötta varandra. Det behövs ?

Malin-My

Bra om vi blev flera?
Jag har hållit upp vid flera tillfälle men då i syfte att gå ner i vikt och bli hälsosammare. Därför tror jag att jag delvis ska tänka så nu med på samma gång som jag bearbetar min insikt med er. Då blir det inte så skrämmande
En månad ( att börja med) med hälsosam mat, mycket träning, och ingen alkohol. Hänger ni på? ? eller delar i alla fall! Förhoppningsvis kommer energi, god sömn och mindre ångest som en bonus!

Jag tänkte bara flika in angående det där med att ta en timme i taget istället för att tänka aldrig mer. Jag tror att det kan bero på personen. För mig känner jag mig trygg med att tänka att jag aldrig ska dricka mer. Jag tror att det är för att förhandlingsutrymmet är borta. Det finns ingen ingång tillbaka in. För mig fungerar det bättre än att tänka en viss tidsperiod i taget.

Det är kanske vanligare att tänka en viss tidsperiod i taget. Lite anekdotiskt tycks det ju vara så om man läser här på forumet. Men jag kan väl inte vara den enda att föredra att tänka "aldrig"?

Malin-My

Förstår vad du menar.
Jag har också svårt för att göra saker ”lite grann”.
Jag vill ju helst tänka aldrig. För jag vill aldrig mer ha ångest, uppföra mig illa eller risker att förstöra min lever.
Men jag vill ju kunna dricka gott vin och en kall öl med måtta.
Jag vet inte om det går att kombinera?!?! Om JAG kan kombinera det, för det kan ju andra.

Jo, det är ju många som klarar av det och kanske är du en av dom. Det bästa är väl att du kör med en plan där du testar det för att se om det fungerar för dig. Ett sätt är ju att börja med en vit period för att sedan sakta introducera en måttlig konsumtion.

Alla är vi ju olika och därför fungerar olika saker för oss och det enda vi kan göra är ju att försöka själva.

Malin-My

Vi får se.
Den vita perioden hoppas jag blir lång. Väldigt lång. Jag har mycket att fundera på. Efter att ha läst här och insett att jag har ett problem så känns allt annorlunda. Jag känner en sorg och vrede. Hur kunde det bli såhär. ?

Jag förstår att det är mycket att bearbeta och ta in. Det positiva är ju att du har framtiden i din hand. Det som har varit kan du ju inte längre påverka. Men nu är du här för att du vill göra en förändring. Du vill att ditt liv ska bli bättre och det är du som har möjligheten att få det gjort! Du fixar det här! Låt det ta sin tid och ta en sak i taget.

Hej Malin-My, ser att du varit borta några dagar, men skriver ändå.
Jag är nästan som du, jag vågar inte berätta ens för min man att jag ser vinet som ett problem. Precis som du har det blivit en vana att dela en vinare med honom på fredag och lördag. Och på onsdag, på torsdag, på söndag...
Jag har också ett ansvarsfullt jobb, men är sjukskriven sen ett tag. Att bli vinfri skulle vara ett steg för att bli frisk. Men det är en så stor skam för mig att uttala de orden. Till och med för min man. Hur ska jag komma vidare, hur gör du?

Cupcake123

Jag känner igen mig i det ni skriver, och vet att jag själv har problem. Dricker inte dagligen men när jag väl dricker så blir det alltid mer än jag tänkt mig. Jag dricker både vid fest och vanliga helger.

Min man dricker bara vid festliga tillfällen. Han har påtalat för mig mer och mer att jag inte kan dricka som jag gör. En vanlig helg är han nykter medan jag dricker bag in box-vin. Det blir som att jag "måste" dricka för att det är helg. Jag tror att anledningen är att fly verkligheten för en stund.

Hade önskat att det gick att njuta av 1-3 glas vin, men det funkar inte för mig. Det blir en halv bag in box istället...

Anonym26613

Läste att du är på dag 1. Det är ju bra att du är på banan igen. Men vad hände? Kan vi lära oss något från det? Vet du varför?

Var inte så ledsen och speciellt arg på dig själv. Alla snubblar ibland. Styrkan behövs nu när du ska upp igen ???
Du är inte ensam!!