Allt är bra med mig tack för att du frågar Blenda ♥️.Har fortsatt ta hand om mig själv med bra tankar och mycket frisk luft. Längtar inte efter alkohol konstigt nog. Annat tar plats på kvällarna och det finns mycket mer tid känns det som. Roliga saker blir inställda pg av covid och det är ju segt. Men många har det nog värre än jag. Om jag druckit alkohol så hade den konsumtionen ökat betydligt nu. Tänker på er alla här och önskar en en fin o vintrig första advent kram ?

Igår hade vi lite nära o kära över på middag. Jag drack alkoholfritt.,sambon var gullig och gjorde alkoholfri drink till mig. Ingen tänkte på vad jag drack och jag lade mig i ok tid. Men partyt drog igång och jag blev väckt några gånger samt hade svårt att somna om. Vaknade trött o irriterad och det höll i sig. Nu är klockan snart två och inget livstecken från de andra. Inser verkligen vad viktigt det är för mig med ostörd sömn, lägger mig oftast tidigt även på helgerna sedan jag slutat med alkohol. Förr var jag trött hela helgen, men nu är det ett undantag. Nu ska jag ta en promenad och fokusera på positiva saker. Tänker skippa giftiga kommentarer om gårdagen och ge kärlek till mig själv. Irritationen har lagt sig efter Lerins sommarö och lite adventsfika. Hoppas ni har sovit gott därute. Kram ?

Tack Jullan65!
Det känns bara mer o mer skönt med nykterheten. Många här har ju betydligt längre tid än jag och ibland gluttar jag tillbaka i era trådar. Känner igen mig mycket. Några skriver om partners som dricker fortfarande och i överkant. I helgen var första gången det drabbade mig. Min sambo har liksom hängt på mig med nykterhet utan att något blivit uttalat om det. Han verkar tycka det är skönt och jag som tycker han varit en riktig storkonsument börjar fundera på hur mycket min konsumtion spelat in. Som jag skrivit tidigare så dricker han ofta i sin ensamhet i garaget när han grejar eller så har han med öl i ryggsäcken utomhus. I lördags var han uppe hela natten o festade med de mest uthålliga gästerna. Hans vuxna barn. Känns ganska B att tänka på det och inget jag vill uppleva igen. Det har hänt tidigare men var ett tag sedan. Vi har inte gemensamma barn utan på var sina håll., jag sov jättelitet den natten och vaknade i obalans. Min väg är mot att ta hand om mig och må bra i kropp och själ. Undrar om våra vägar kommer att följas åt framåt. Nu släcker jag för ikväll. God natt

Varför frågade jag ens i telefon till Sambon?.Hörs så himla väl på hans röst efter bara några öl men nu var det helt klart mer än så. Det kan väl vara hans ensak men klockan var stax över tio idag och jag var på väg ut till landet med hund o lite julpyssel och ringde för att kolla läget om jag skulle handla med något på vägen.Slutade med att jag stannar hemma, sa som det var att det inte känns kul att åka ut i detta läge. Han svarade för övrigt nej på frågan om han druckit såklart.Känner mig ledsen nu och snuvad på torpmys. Vet inte vad jag vill ha sagt mer med detta men det knyter an till det föregående inlägget lite. Vad är ok? Hur blir det att vara den nyktra i en relation. Förr drack ju jag och tokade mig ibland. Dock aldrig dagtid eller när jag skulle köra bil. Behöver lite styrka o kraft.
Kram från Mattan som nu firat 2 helnyktra härliga månader efter tio års problemdrickande.???

Stort grattis till två månader, Bra jobbat! ? Ja man märker så enkelt numera att någon har druckit, Bara efter ett glas vin börjar min fru prata högre. Ett tag var jag allvarligt orolig över att hon drack lite väl mycket på helgerna. Jag pratade lugnt med henne om det. Sa bara att jag vet ju hur illa det kan gå, och frågade hur hon själv såg på saken. Och, japp hon medgav att det blivit mer än önskvärt i bland. Stress på jobbet var hennes förklaring. Efter detta samtal har det blivit mycket bättre.

Om din sambo har druckit kl 10 på förmiddagen så har det nog gått lite längre dock. Mitt tips är att ta ett lugnt samtal med sambon och se vad han har för inställning till sitt drickande. Det kan räcka.

Försök att inte oroa dig för mycket. Man ser saker och ting så tydligt nu. Man måste vänja sig vid det.

Kram

Tack Torn för dina kloka ord. Vi kommer prata om det i sinom tid. Har haft sådana samtal förut och det brukar bli bättring efteråt. Mitt fokus är att ta hand om mig själv på de sätt som jag kan. Idag blev det en väldigt skön dag när jag gick igång med julfixande här hemma. Nu är det så fint och trivsamt med ljusslingor, tomtar mm.mm. Har också handlat lite grejor till hemmet bland annat fina glas som jag njutit av min Mikkeler alkoholfri öl i under kvällen. Viktigt att ha lite guldkant på det alkoholfria och jag tycker verkligen att det smakar så gott att dricka i glas som jag gillar. Och det behöver inte betyda att de är dyra eller snobbiga designklassiker bara fina. En kväll a long time ago in a galaxy far away hade jag mjölkat min bag min Box på minst 7,8 glas och sovit i soffan nu. Vaknat imorgon och mått skit. Lovat mig själv att aldrig mer.... Men nu slipper jag det, vilken lycka!
Kram ☃️

Jag hade ju som ett slags mål att inte dricka alkohol resten av året. Om jag fortsätter så blir det tremånader den 12 januari. Känns som jag kommer fortsätta nykter ett tag till nästa år. Har varit positivt under helgerna trots vinflaskor i vinstället och sambo som tar en whiskey eller gjort glögg har jag inte varit lockad att dricka igen. Såklart kan det komma över mig, en film där någon sippar på rött vin, en ensam kväll vid brasan, men jag har inte följt impulsen som tur är. Hoppas ni haft en fin jul med eller utan alkohol och att nyår blir bra också.
Kram

Det är så skönt att slippa tänka på alkohol överhuvudtaget, mer än när man skriver här då. Himmel vad många timmar man lagt per vecka på att planera inköp och alkoholintag.

Jag tar beslut en månad i taget, men just nu siktar jag förstås på min ettårsdag den 9/2. För varje månad blir jag mer och mer stabil i mitt beslut. Varför skulle jag dricka? Vad kan alkoholen tillföra? Jag värdesätter nykterheten oerhört högt, känner mig mycket mer lugn och tillfreds, glad och stabil. Mycket mindre dramaqueen.

Gott nytt år på dig!

Kram ?

Har verkligen fått perspektiv på det under mina nyktra månader. Ingenting kan jag ärligt säga, bara jobbiga saker och en fixering vid att dricka och få lika mycket eller mer än de andra ur den öppnade flaskan. Visst har det varit roligt också men egentligen inte på grund av alkoholen utan vänner konserter mm. Jag älskar musik och har varit på många festivaler och konserter genom åren. Och visst har jag druckit men mest som en social grej då musiken i sig ger mig enormt mycket. Nu när jag fått tillbaka min tid som alkoholen snodde har jag börjat ta hand om mig själv till kropp och knopp. Yoga meditationer löprundor och promenader är en daglig aktivitet. OBS inte allt på samma dag alltid?. Vill gärna dela med mig av en underbar bok som jag lyssnade på under december. Jag kan ha fel, av Björn Nattiko Lindblad. Kanske ni sett eller hört honom på Skavlan eller i Sommar på radio. Han har gett mig flera fina metaforer som passar för vad nykterheten kan innebära. En är att man istället för att knyta sin hand och försöka kontrollera andra runt sig eller hålla fast vid gamla oförrätter ska prova att öppna handen och släppa taget. Känns som jag gjort just det med min förhållande till alkohol. Boken finns på lyssningsappar eller såklart att läsa fysiskt. Då kan man ju gå tillbaka och läsa om det som fastnar för just mig. Ja det var ett litet tips från coachen?önskar er fina människor en underbar och nykter nyårsafton och tack för allt stöd. Kram

Mitt första mål var året ut och nu är det också tre månaders nykterhet som är avklarade. Mår bra i det nya men märker att jag nu börjat fundera på om jag kommer att ta ett glas vin en dag eller om det blir första steget tillbaka i det osunda drickandet. Jag tar en dag i taget och är nöjd varje fredag med alkoholfritt vin i glaset. Speciellt nöjd när jag kryper till kojs och orkar läsa i en god bok och sedan sover hyfsat bra och utan att vakna kl 4. Tror jag behöver lite nya planer nu. Har ju mediterat och yogat en del men kanske förändringar på andra plan. Får glädja mig idag över dessa månader och se vart livet för mig. Såg på cancergalan på tv
Ikväll och påminns om att vara tacksam varje dag. Kram på er

Mycket fint jobbat Mattan!!Det är så skönt när man har stabiliserats, och kroppen har börjat återhämta sig..För mig blev det stegvis förändring..Vinmagen försvann helt efter ett år. Måendet blev ju bättre direkt..Hoppas du är riktigt nöjd med dig själv idag..??

Citrus

Ny här, men passar på att säga hej och Grattis! Så inspirerande att läsa din tråd ?❣️

Så fint att läsa era inlägg här på min sida. Känner mig stärkt i att välja bra vägar framåt. Såklart har jag också svåra dagar när obekväma känslor knackar på. Men allt går över efter ett tag och att värdera oss själva högst är det finaste vi kan göra. Jag håller alla tummar för er som kämpar mer eller mindre för att uppnå eller behålla nykterheten. Eller om det är att kunna dricka på ett mer hälsosamt vis. Citrus välkommen hit! Och Rule74 snart är du där. Jag följer era resor kram❤️

Mars är en fin månad. Gör lite röj i trädgården och funderar över mitt framtida mål när det gäller alkohol. Känns som det är en ganska oviktig del i livet och har ingen längtan efter ruset längre. Vad händer om jag släpper in alkoholen igen? Har provat några gånger men tycker inte det smakar gott längre och har hällt ur glaset . Funderar nu inför en liten semesterresa nästa vecka. I gamla tider hade vindunkar och whisky tagit stor plats. Nu vill jag vara i min nya position där det inte tar någon plats. Hur tänker ni? Hur o varför ska man släppa in alkoholen igen. Vill egentligen ha det fortsatt avslappnade förhållningssättet men inte alltid avstå. Gräver vidare i rabatterna o funderar. Kram