Slutat dricka utan nedtrappning. (Ändrad titel)

466 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Onkel F
Det här går inte!

Jag måste samla mod och kontakta beroendemottagningen. Jag inser att jag inte klarar detta på egen hand.
Jag letar hela tiden efter anledningar till att dricka. Jag var nykter i mellandagarna, över nyårshelgen (öken, men det gick) till i fredags.
I torsdags fick jag ett lika väntat som ovälkommet besked från en neurolog. Impulsen att köpa vin dök upp blixtsnabbt, men jag stod emot. I fredags lämnade jag in bilen på verkstad för att få en del utbytt. När jag hämtade bilen fick jag veta att delen var bytt, men mekanikern saknade kunskap om hur man skulle programmera den. Återbesök nödvändigt.
Blev skitförbannad men höll det inom mig, men POFF så försvann min förmåga att avstå alkohol. Köpte ett par tröstlådor vin på vägen hem.
Jag skall inte säga att jag druckit vin hela helgen, det vore en förskönande omskrivning. Jag behöver kalla det för vad det är: jag har ägnat mig åt alkoholmissbruk.

Blenda lade till en sak till sin lista över sådant som måste gå bort: Tröstedrickande.
Det är jävligt mycket det som det handlar om för min del, jag tycker synd om mig själv.
Jag vet vad alkoholen gör med mig, och jag vet varför jag behöver sluta missbruka (skrev först dricka, men det är missbruk det handlar om).
Tyvärr klarar jag inte av att trumma upp den kraft och beslutsamhet jag kände under mitt (nästan) tre månader långa uppehåll i somras. Jag letar smått desperat efter den känslan inom mig, men jag hittar den inte.
Åter till de två första meningarna i detta inlägg....

Andrahalvlek
Helt rätt

Ring imorgon! Vi finns här hela vägen och stöttar dig. Du måste skriva även när det går dåligt, det är då du behöver vårt stöd som allra mest.

Kram 🐘

Jullan65
Det kommer bli bra, skriv av

Det kommer bli bra, skriv av dig och besök beroende mottagningen. Det låter som en jättebra idé. Styrkekram Jullan

Andrahalvlek
Ringde du?

Vill vill veta hur du mår. Håller med Jullan, det blir bra. Till slut. Men skjut det inte framför dig, då drar lidandet bara ut på tiden i onödan.

Kram 🐘

Onkel F
Behöver lite tid för att ta mod till mig.

Jag har något slags mental barriär jag måste passera för att våga kontakta vården. Det är som att bestiga ett jävla berg! Men det kommer att sluta med att jag söker mig dit till slut, insikten att jag behöver hjälp på vägen har som sagt landat. Bara en tidsfråga.
De två perioder jag har tagit Antabus har känts som en befrielse. Att veta att man inte kan dricka verkligen hjälpt. Samtidigt känns det som om de inte är jag själv som bestämmer, beslutet ligger i någon annans händer. En viss känsla av ofrihet infinner sig.
Å andra sidan kan man ifrågasätta hur fri jag är att ta mina egna beslut när jag hela tiden ger efter för suget efter alkohol. Är det verkligen jag som bestämmer när och hur jag dricker, eller är det alkoholen? Tyvärr vet jag svaret på den frågan.
Som tur är har jag inga problem med att stänga kranen efter en blöt helg. En arbetsvecka, påföljande helg och en arbetsvecka till är inga problem. Det är den andra helgen som verkar vara något slags magisk gräns för vad jag klarar av.
Jag är inte så lite besviken på mig själv för att jag inte klarar att fortsätta vara nykter, men jag kommer att komma dit förr eller senare, med eller utan mediciner. Att ge upp är inte ett alternativ.

@Jullan65: Om du läser detta; Jag vill inte vara ofin, så förlåt om jag frågar, men jag tror du tog Antabus och följde upp med Naltrexon. Hur fungerade Naltrexon för dig? Om du inte vill svara, så bortse från frågan.

Kaffetanten88
Onkel F. Jag tar mig friheten

Onkel F. Jag tar mig friheten att svara på hur naltrexon var för mig och hur det var för min vän. Jag kände inte ett dugg. Inget alls. Åt campral och naltrexon och det hade ingen effekt. Min vän åt en liten dos naltrexon och hade jättebra effekt. Inget sug alls. Så jag tror det är väldigt olika. Jag ska till beroendecentrum på måndag får se om det blir antabus för mig då.

Onkel F
OK, det kanske får bli storklubban (Antabus) ändå.

Kaffetanten88.. Jag är naturligtvis tacksam för alla svar!
Hmm.. Jag får väl prova mig fram!
Jag bävar fortfarande för att kontakta beroendemottagningen, men det ligger som en sista lösning.

Lycka till på måndag! Hoppas du får Antabus (om du vill) det är jävligt skönt att ha det som "nödbroms".
Berätta hur det gick!
Vi får försöka bli att låta bli att lyfta glaset, en dag i taget.

Kaffetanten88
Tack! Ja jag tror jag gärna

Tack! Ja jag tror jag gärna tar antabus den här gången. Jag känner mig väldigt säker i mitt beslut att vara nykter men kan vara skönt med en extra säkerhet. Så man undviker impulser. 😱 Ja jag återkommer med hur det gick sen. Iaf i min egen tråd. 🙂

Jullan65
Onkel F, jag körde hela

Onkel F, jag körde hela registret med antabus och naltrexon. Antabus är mycket bra om man som jag är benägen att svara på impulser (alkohol sug). Naltrexon äter jag ff, men vet inte om de har någon effekt. Med det menar jag att jag aldrig provat att dricka sedan jag startade med dom. En av effekterna ska ju vara att det inte är gott och man vill inte ha mer. Det jag däremot märkt är att jag inte äter så mycket som förut och ej heller snusar så mycket. Där känner jag att stopp , jag vill inte ha mer. Kan mycket väl vara naltrexonets hjälp enligt beroende sköterskan. Så jag säger bara, ta all hjälp du kan få. Du kommer inte ångra dig. Kramiz

Andrahalvlek
Beslutet måste mogna

Men det låter som det mognat klart snart. Jag har hört/läst att naltrexon är bra för vissa men inte alla. Och man vet inte vilka det funkar på. Det är nog därför det inte är standard i behandling kanske, men det är synd. Det är ju verkligen inte fel att testa.

Det verkar som det funkar lite som stoppa-snus-medicinen som Vjlo och Charlie fått. Minskar suget och om man skulle få för sig att prova så får man inte samma positiva effekt. Besattheten kommer liksom av sig då.

Jag tycker att du ska gå all-in på både antabus och naltrexon. Du behöver en period då du inte KAN dricka. Men det är viktigt att du ändå gör den mentala resan, tills du verkligen inte VILL dricka. Då fördelarna med nykterheten känns så stora att du inte vill riskera något genom att ”testa” och dricka litegrann. Men du behöver lite nykter tid i bagaget för att känna så, och under den tiden får du hjälp av antabus. Som en skyddssele.

Du har en beundransvärd vilja att verkligen sluta dricka och snart är beslutet moget fullt ut. Vi står här vid sidan om och hejar på dig!

Kram 🐘

Blenda
Respekt!

Vill bara åter påpeka hur bra jag tycker att du är.
Du är reflekterande och inkännande, både mot dig själv och mot andra.
Det är så modigt att söka hjälp, och snart har du tagit ännu ett stort steg även på den vägen.
Heja dig!

Jullan65
Hej Onkel F hur går det för

Hej Onkel F hur går det för dig? Hoppas på ett inlägg från dig.

Andrahalvlek
Hallå?

Hur mår du och hur går det? Vi är oroliga för dig.

Kram 🐘

Onkel F
Jag kommer ingenstans.

Det är fortfarande lite av och på med vinpimplandet. Arbetsveckan går helt OK, men helgerna är värre. Det enda positiva är att jag totalt sett dricker lite mindre än tidigare.

Jag har varit i kontakt med beroendemottagningen, anonymt. De har haft en organisationsförändring som innebär att den i min kommun har slagits samman med grannkommunens. Tidigare har man haft policyn att inte rapportera till Transportstyrelsen om man sökt hjälp av egen vilja, men numera går man på värden för alkoholmarkörer.
Jag vet inte vad man tror sig vinna på det. Det innebär förmodligen att fler (läs: Onkel F) drar sig för att kontakta dem för att få hjälp. Idioter!
Att få körkortet indraget skulle innebära katastrof socialt, ekonomiskt och mentalt för mig. Jag vågar inte söka hjälp där innan jag skrapat ihop en månad eller två av nykterhet och har snyggat till provresultaten. Då kanske jag kan få hjälp med att bibehålla nykterhet.

Jag skriver inte så mycket. Det blir mest en upprepning av berättelser om misslyckanden. Det blir trist i längden och är förknippat med en inte obetydlig skäms-faktor. När (inte om) jag lyckas bättre kanske aktiviteten ökar. Läser gör jag dock varje dag, det är till hjälp.

Tacksam för alla knuffar i rätt riktning!

Andrahalvlek
Det förstår jag

Att du drar dig för att söka hjälp på beroendemottagningen om du riskerar att bli av med körkortet. Vill de inte att folk söker hjälp innan det är fullständig katastrof?

Positivt ändå att du dricker betydligt mindre. Och skämmas behöver du verkligen inte göra! Vi om några vet ju vilket jävla beroende det är. Du får fortsätta nöta på med nyktra fakta, hjärntvätta din hjärna och låta ditt undermedvetna påverkas sakta men säkert. En dag får du nog. En dag slår du alkoholdjävulen på käften rejält.

Men skriv något då och då, så vi vet att du fortfarande ligger där i startblocken och bidar din tid.

Kram 🐘

PS. Lyssnar nu på Allen Carrs bok ”The Easy Way to control alcohol” som insomningsljudbok. Och du hade helt rätt i att både Grace och Beck är väldigt tydligt influerade av honom. De använder nästan samma formuleringar ibland.

Sidor