Jag behöver hjälp

272 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Soffpotatis
Det vidare livet

Valt att flytta min tråd till det vidare livet. När jag slutade dricka, för snart 5 månader sedan, så trodde jag att livet skulle bli tråkigt och innehållslöst. Att jag skulle få svårt att kunna varva ner efter en jobbig vecka. Så fel jag hade!

Har väl aldrig mått bättre än jag gör nu. Känner mig väldigt balanserad, rolig, energisk och trygg. Trots coronavirus och isolering- Livet flyter!

Jag fullkomligt älskar konceptet ”en dag i taget”, i alla aspekter av livet.

Snart andra advent och har precis avklarat veckostädningen. Resten av denna kväll kommer att spenderas framför brasan med en bra ljudbok.

Ha det fint alla där ute!

Se klart
Välkommen hit! Kram 🥰

Härligt att det går så bra!

Offside
Soffpotatis- härligt

Vilken trevlig flytt - kul.

Trevlig helg

Andrahalvlek
Välkommen hit till ”Det andra livet”

Det är så skönt när man inser fullt ut att det nyktra livet är en vinstlott, vilket man absolut inte trodde var möjligt. Vi har vunnit högsta vinsten 😍

Kram 🐘

Soffpotatis
Tack så mycket ❤️

Trevlig helg till er med!

Tröttiz
Grattis soffpotatis till dina

Grattis soffpotatis till dina 5 månader! 🌺

Hurdant stöd har du fått av dina anhöriga?

Soffpotatis
Tack tröttiz

Jag har bara sagt att jag inte dricker alkohol länge och det var inget mer med det. Valet är mitt och ingen har ifrågasatt det, har inga ”dryckeskompisar” så inget tjat från vänner heller. Vi umgås som tidigare

Soffpotatis
5 månader utan alkohol

Har inte saknat alkohol i någon situation hittills. Konstigt ändå, med tanke på hur länge det var min följeslagare och tröst, medel för att både pigga upp och varva ner.

Så vad gör jag istället då? Kommit fram till att jag går och lägger mig i tid, tränar mer och gör mer hemma. Funderar helt enkelt inte över det och har inte bytt det eländiga vinet mot något substitut i nån tafflig alkoholfri variant. En dag i taget, räknar inte dagarna (kollar ibland här på alkoholhjälpen hur länge jag varit reggad).

Sedan jag nådde min botten har den mentala besattheten inte funnits med i bilden. Jag bävar inte för den dagen det blir en guppigare väg framåt. Jag tänker att jag tar det när det kommer. Verktygen är slipade och förberedda för detta, jag har under dessa månader skapat ett bra och nyktert nätverk att använda mig av. Och tack alla fina människor här inne som delar sina erfarenheter ❤️

Se klart
Grattis

Gick in och läste början av din tråd, som om det var en annan människa som skrev då. Så härligt att du mår så bra, underbart att läsa!
Hejar på dig, kram 🤗

Andrahalvlek
Hurra för dig!

Du känns jättestabil 🙏🏻 Ett riktigt bra förebild här på forumet!

Kram 🐘

Soffpotatis
Tack

Tack andrahalvlek och se klart!

Jag känner mig verkligen som en annan person. Vuxen för första gången (i mitt 40-åriga liv). Alkoholen lockar verkligen inte fram ens bästa sidor ens på de nyktra dagarna. Uj vad allt var ”alla andras” eller omständigheternas fel att jag drack, var otrevlig, arg, ledsen (you name it). Kommer ju ihåg hur jag tänkte, men känner inte igen mig så som jag tänker nu. Vilken fullständig egotripp jag var ute och lullade runt på!

Torn
Grattis!

Grattis till 5 månader från mig också! Du har verkligen lyckats bra med nykterhetsarbetet, härligt!

Kram

Soffpotatis
Tack Torn!

Grattis till dig med, snart ett år såg jag!

Kram

Hasse_E
Grattis och bra kämpat

Kul att läsa att du tar hand om dig på ett bra sätt nu.

Hasse_E
Grattis och bra kämpat

Kul att läsa att du tar hand om dig på ett bra sätt nu.

Soffpotatis
Tack Hasse E

Det värmer med all uppmuntran här inne ❤️

Jullan65
Stort grattis till din nyktra

Stort grattis till din nyktra tid.

miss lyckad
Jättefin inställning..🍃🌺🍃

Att bara ta det lugnt, 1 dag i taget, låter som en bra inställning för många..🍃Mycket bra jobbat med nykterheten..👍🏽..Och Grattis till tid..🌺..Jag vill heller inte hitta en massa substitut för alkoholdrycker..Det är ju just den kulturen, att det ska vara lyx, flärd, och att det ska drickas i tid och otid som gör en slags glamour kring alkoholen..Det lär vi ju ut till våra barn också..Min inställning är att de flesta dricker för att bli fulla..Annars hade man väl valt annat?🙈..Vi lär oss att dricka dessa beska, sura, starka, sötsliskiga drycker..Just för att det finns en miljardindustri kring alkoholen, som gärna glorifierar den, och struntar i att människor lider och dör av det..Lätt att gå i den fällan och fastna..

Andrahalvlek
Godjulkram från mig!

Kram 🐘

Soffpotatis
God Jul!

Tack för era kommentarer ❤️

Ja vad medveten man blir om alkoholromantiken när man inte dricker. De flesta tycker inte att det blir helg en gång utan att man får ta sig ett glas. För väldigt många är ”ett glas” inte heller 1 glas. Tänker på alla som kommer att fara illa av detta elände de kommande dagarna.

Jag kommer i alla fall att fira jul och nyår spiknykter i spiknyktra sammanhang.

Önskar alla forumvänner här inne en riktigt fin Jul och ett mycket gott nytt år!

aeromagnus
Finns ett liv på andra sidan

Ja det finns ett liv på andra sidan. Ett liv värt så mycket mer. Slippa den där jävla alkoholen är det bästa. För in i dimman blir man ju inte direkt klar av. Bra jobbat.

Soffpotatis
Snart ett halvår

Har verkligen haft en riktigt fin ledighet. Ätit gott och umgåtts med de närmsta samt passat på att ta hand om både kroppen och själen.

Ingen saknad efter alkohol, trots att det druckits vin i min närhet, lukten har dock gett mig obehagskänslor. Djävulen har velat få mig till förhandlingsbordet då några gånger, men jag har blånekat, sekundsnabba övertalningsförsök som försvunnit så fort jag sagt nej. Konstigt det där, att trots att jag nu mer tycker alkohol luktar illa och väcker obehag så är det då hen försöker. Ska hålla mig i från såna tillfällen så mycket det går.

Snart har jag i alla fall varit nykter i ett halvår noterar jag i loggen. Så nu passar jag på att önska god fortsättning till mig själv och alla på forumet!

Andrahalvlek
Grattis till ett nyktert halvår!

Jag har märkt att när jag är lite trött och sliten så är jag mottaglig för sekundsnabbt sug.

Minns särskilt en fredag när jag var helt slut efter en intensiv jobbvecka och jag skulle hämta hämtmat på Thai. Plötsligt stod en halvöppen vinflaska i baren, en meter ifrån mig. Som en blixt kom tanken ”Mm, ett glas hämtvin hade varit gott”.

Sen började jag nästa skratta åt mig själv. Var kom ens den tanken ifrån liksom? Jag tog inte ens förslaget seriöst, det var mer som reflex typ.

Däremot på jul och nyår, när mitt sällskap drack vin, öl och whisky, brydde jag mig inte alls. Jag registrerade knappt att de drack. Jag drack ju också, fast alkoholfritt.

Kram 🐘

Torn
Grattis!

Jag tyckte att det var just runt halvåret som det lossnade på riktigt liksom. Innan dess var det mest olika faser av övningskörning.

Det där reflexerna som kunde dyka upp ibland när man såg alkohol känns igen.😅 Det sitter tydligen djupt inne i det undermedvetna. Bara att skratta åt det som AH säger.

Kram

Soffpotatis
Ja jag får skratta vidare 😁

Ja jag får skratta vidare 😁

Se klart
Grattis!

Vad bra kämpat av dig! Jag har tyckt att julen ändå skuggats lite av alla dessa flaskor. Även om ingen dricker i närheten av vad jag gjorde. Men nu ska flaskor rensas ut och välkomnar vardagen! Kram.

Soffpotatis
Firar 6 månader idag

Känns så bra detta, just för att det inte känns något särskilt alls. Det är en helt vanlig onsdag i januari och jag gör helt vanliga saker. Känner mig normal, det ska inte underskattas!

Se klart
Grattiskramar

Jamen det är helt rätt att börja fira på nya sätt, vanliga ovanliga dagar. Hurra för dig! 🥳

Andrahalvlek
Hurra för dig idag!

Stort grattis till 6 nyktra månader. Bara vanliga saker är riktigt nice 😍 Det är mindre drama i livet som nykter, det uppskattar jag verkligen.

Kram 🐘

miss lyckad
Grattis till tid..🌺💫🌺

Mycket bra gjort..Att ha ett vanligt liv, är väl precis det vi vill ha utan, skam och skuld..🍃💫

Sidor